Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 31. mai 2024

Kus kohalikud söövad?

Soovitage kohvikut, kus juua tass kohvi lennukilt tulnud välismaalasega.

Parkimine tasuta.

12 kommentaari :

  1. Ülemiste keskuses Ristikheina kohvik, hea ligidal lennujaamale.

    VastaKustuta
  2. Ülemiste citys on ka mitu vahvat kohvikut, aga pigem lahti tööaegadel. Parkimise eest maksime tookord, ei tea, kas tasuta ka saab.

    VastaKustuta
  3. Ülemiste Ristikheina on hea soovitus.

    Kohalikud söövad... kodus. Aga kohvik sõltub sellest, mis kanti ma lähen või kuhu su külaline läheb. Kadriorus Vesivärava (kuid külalist ma sinna ei viiks), Faehlmanni, NOP. Ma viimasel ajal olen kõige rohkem "väljas" söönud bussijaama sööklas - "Kodused toidud" - korralikud praed, rasvahais, üks kodutu istub seal kogu aeg soojas, ja 24x7 avatud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ja seal viimases müüakse nii Vana Tallinna kui ka kefiiri, millest saab kokku teha nostalgiahõngulise kokteili.

      Kustuta
  4. Mhm, ma kohalikuna söön ka kaubanduskeskustes või kodus :) :)

    VastaKustuta
  5. Mul on viimasel ajal tunne, et seda küsimust peaks hiljuti Tallinnas käinud külalistelt küsima. “Kohalikuna” ei tea üldse enam, mis head kohvikud on. Hakka või Tallinna reisifoorumeid lugema 🥰

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Küsimusele vastates - kodus või haaran kõrvalpoest Lundeni wrapi.

      Kustuta
  6. Kui tahta inimesele näidata Tallinna positiivsest küljest, siis mitte ükski eelpool nimetatutest. Tasuta parkimine on pisut kummaline kriteerium kohviku valikuks, aga ok, soovitan siis Maarjamäe lossi kohvikut. Sõltuvalt päevast ja kellaajast võib ka Kadriorus olla tasuta parkimine, Katharinenthalis on üsna olematu teenindus, aga kohvik on vähemalt kenas ümbruses, stiilne ja kohv korralik.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No vot - ma elan sellest Katharinenthalist ümber nurga ja selle endised pidajad olid mu naabrid - ja ma pole seal vist viis aastat käinud või umbes nii. "Kohalikud käivad" - ei käi, ignoreerivad. Maarjamäe loss... see on ajaloomuuseum...? Kadrioru lossis on ka kohvik, seda peab/omab vist sama pere mis Maarjamäe oma.

      Kustuta
  7. Ma elan nende kahe soovitatud koha vahel ja muidugi joon ma enamiku oma cappuccinodest oma kodus, mitte nendes kohvikutes. Aga see pole antud juhul eriti relevantne, sest siin postituses oli vaja kohvikut. Mina siiski külastan neid mõlemaid, kui tuleb tahtmine kuskil ilusas kohas maha istuda, nii et ei saa öelda, et kohalikud ei käiks. Maarjamäe loss on ajaloomuuseum, aga seal on kohvik/restoran väliterrassiga - merevaade, ümber ilus roheline aed ja purskaev laudade vahel vulisemas - ilus koht lihtsalt. Muuseum ei puutu üldse asjasse, seda ei pea külastama. Ja tasuta parkimine on ka seal aia taga, kuna see oli kriteerium. Välismaalast kuhugi kaubanduskeskusesse ma ei viiks, need on igal poole ühesugused. Või noh, sõltub, mis on eesmärk - kui sellest välkarist suva, lihtsalt mingi tüütu sell, kes on vaja võimalikult kiiresti maha raputada, siis võib muidugi teeäärsest bensukast ka kohvi krabada :) Kohalikud teevad seda alatasa...

    VastaKustuta
  8. Lennujaamast mitte väga kaugel ei ole ka Mimoosa.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!