Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 16. mai 2024

Mis mul seljas oli



Palun siis lugejate soovil. Aga endalgi hiljem hea teada.

Alustuseks sooviksin tervitada kõikide lennukompaniide juhtkonnas istuvaid mehi, kelle meelest 8 kg - arvuti (oli töö jaoks vajalik) = 40 x 55 cm on okei. Ma kahjuks ei leia üles intervjuud Ryanairi (?) juhiga, kelle ideaalmaailmas peaks inimesed reisima üldse kaks kätt taskus.
Tõsi, ka mu tark õde oli hämmingus- sa lähed Itaaliasse!! miks sa üldse midagi kaasa võtad, mine esimesse poodi ja osta, mis vaja.


Segadust tekitas ilm. Nagu norrakad lubasid, siis esimesel päeval kallas. Esimeses majutuskohas, viisaka inimesena võtsin tossud jalast ning astusin sokkidega otse kempsu põrandal olevasse lompi. Katuseaken oli lahti jäänud... Esimesel ja viimasel päeval oli 20 ringis, seega mantel kulus ära. Aga kui vihma poleks olnud, poleks kaasa tassinud. Mulle meeldis kommentaaridesse jäetud mõte kampsun + keep (mis mahuks taskusse).

Firenzes sain aru, et olin taaskord (loomulikult)üle mõelnud, enamik olid teksades.
Natuke fänsima luuki oleks saanud smart casualiga- tekstiilist kvaliteetsed (viigi)püksid või siis villane jakk teksadele.

Aga sain aru ka teisest asjast. Mulle tulid vastu inimesed, kel seljas mu kapis rippuvad riided. Mingil põhjusel nägid nad neis oluliselt paremad välja kui mina. Kurb tõde- kui sa oled noor ja/või vormis võid kanda ka (MeieAjalKutsutiSeda)pidzaamat. Sa oled ikka äge.
Aeg oleks tõele näkku vaadata- juba viimsed  kümme aastat pole mul enam seda rühti ja pihta. Mu kunagisest liivakellast on saanud.. kurk? Ja ma peaksin hakkama kandma ea- ja figuurile vastavaid riideid. Ma luban, et kui olen viitsinud endale uue telefoni hankida, siis järgmine ost on uus garderoob.


Seekord olid siis kaasas. Minu vana hea pruun mantel. Ma ei leidnud mitte ühtegi korralikku pilti. Aga ma armastan teda. Tal on kapuuts, vooder. Ülisügavad taskud, millesse mahub kogu pagas. Heledad teksad ja dressipluus. See oli siis nn soe riietus.

Pikk seelik ja  juurde sobiv vöökohani kahvaturoheline kampsun.
Kolmveerandpüksid ning särk. Kolmveerandpüksid oleks võinud maha jätta ja selle asemel mõne kleidi/seeliku lisaks võtta. Nagu pildilt näha, siis pika seeliku sai vöö vahele keerata ning isegi kärestik ületatud :)

Pildil on must kott, aga mul on/oli sama tüüpi valge käekott, millest saab ühe liigutusega seljakoti ja mis mahutab ka joogipudeli. 

Jalatsitena olid kaasas mustad tossud ning keensid.  Ning ma ei lähe mitte kunagi reisile oma suure sallita.

Pluss siis peotäis pluuse.


Varasematel reisidel on mul soojailma seelikuid/pükse asendanud üks kleit. Aga laps ei lubanud seekord seda võtta (sest sa oled kõikidel piltidel kõikidel reisidel selle sama kleidiga. Õigus :))


Ja vastutasuks ootan ma nüüd teilt kõigilt samasuguseid postitusi :) Jagatagu häid ideid ja inspiratsiooni ( ja eriti seda, kuidas riideid pildistada).

17 kommentaari :

  1. Olen nõus, et edaspidi tuleks kõikide reisiteemaliste blogipostituste juures ilmtingimata kirjutada ka seda, mis seljas oli.

    (Klari)

    VastaKustuta
  2. Igati normaalne reisigarderoob.

    VastaKustuta
  3. Aga palun: mul eelmine sügis postitus mitte ainult riietest vaid kogu varustusest koos piltidega mis 4 päevasel ettearvamata ilmaga reisil vaja läheb: https://ttlogi2.blogspot.com/2023/09/sustamatka-ettevalmistus-varustus.html

    VastaKustuta
  4. Uhh, huvitav. Meeste elu on jätkuvalt lihtsam, tundub mulle. Teksad, mõni viisakam ühetooniline t-särk sinna alla, üritusteks pintsak, pidulikul puhul midagi nööpidega, matkamiseks sünteetika, vihmaga ringi kondamiseks koorikjoope. Sall oli mul viimati ehk keskkoolis vanemate sunnil, ma ei oskaks midagi teha sellega.

    Ma ei ole muidugi eriline moeikoon ja kindlasti paljud mehed reisivad põhjaliku, elegantse garderoobiga.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Käsipagasiga minnes ei kõhkle ma hotellitoas pesu pesta või mõnda vajalikku tükki kohapealt juurde osta.

      Kustuta
    2. mul oli just vastupidine mõte - meeste viisakad riided on palju suuremad, raskemad ja kardavad rohkem kortsumist. Kui mul on vaja välismaal pidulik välja näha, võin kotti toppida mittekortsuva ja väikeseks kokku lapatava kleidi. Peaks ma pintsakut vajama kuskil, kuhu ma lendan käsipagasiga, polekski vist muud varianti kui selga panna, olenemata sellest, kui palav on. Ja siis istuksin pintsakusaba kogemata lennukis ikkagi kortsu.

      Kustuta
    3. ja sall on ometi ju hea vahepealse ilma üleriie, mis mahub vajadusel taskusse või selle ekvivalenti ära. Päike tuleb välja - paned salli taskuräti suuruseks kokku. Päike pilve taga ja külm hakkab - võtad salli ümber ja on hea soe. nii ei pea mingi 18-kraadise sompus ilma kätte mantliga minema ja siis päikese ilmudes sellega sulama. (ega ma mingi hüljes ei ole, et 18 kraadiga pluusiväel käiks).

      On vaid üks koht, kus ma meesteriidenormides selgelt suuremat mugavust näen ja see on see, et nad ei pea oma rinnapartiid mitme kihi tekstiili alla varjama, ükskõik, kui suur see on. Naisterahvana on pmst valik: rinnahoidja + pluus või pluus + pealiskiht, ja üks neist kahest peab olema mõnevõrra jäigem või paksem kui suvaline t-särgimaterjal. Kui ei taha norijate või tülitajatega võidelda.

      Kustuta
    4. Jaa, minu jaoks on ka huvitav, sest mina ei käi isegi mitte nii viisakalt riides kui Kaur ja ma kogu aeg mõtlen, et kas ma välismaal peaks äkki... normaalselt riides käima? Samas ma ei näe põhjust, sest need inimesed suure tõenäosusega ei näe mind enam kunagi.

      Klari

      Kustuta
    5. Mõnus olla lihtne inimene, kes ei pea käima kohtades kus peab "viisakas" välja nägema. Minu garderoobi võtmesõnad mugavus ja otstarbekus. Ülikonda kannan paar korda aastas: pulmad, matused, firma jõulupidu.

      Kustuta
    6. teatris või kontserdil mitte?

      Kustuta
    7. (mõtlen sedasorti kontserti, kus on kontserdisaal ja toolid jne.)

      Kustuta
  5. Palju tänu lugejate uudishimu rahuldamast! :)
    Ja pikk seelik on tõesti universaalne reisikaaslane, onju? See pilt üleskeeratud seeliku ja keensidega/tossudega võiks vabalt mingis matkariiete kataloogis olla; su väljanägmine on funktsionaalne ning elegantne ühtaegu.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. life hack: pikka veniva värvliva seelikut saab ka hädapärase hommikumantlina kasutada, kui ta n.ö kleidiks selga tõmmata. St riidena, millega saab ringi lehvida enne, kui päriselt peab riide panema, kuni dušiniiske nahk ära kuivab.

      notsu

      Kustuta
  6. Väga hea postitus. Peaks oma viimase tripi kohta ka tegema sarnase :)

    VastaKustuta
  7. Hea seelik, kui kannatab igasugust kohtlemist. Jaa, paluks reisijuttudesse ka riiete kirjeldusi 😀
    Kysimata nõuanne: kui mingi riietusese on teatud olukordades tihedalt ja rõõmuga kasutuses, siis tasub selliseid rohkem varuda. Täiuslikult mõnusaid nahkamööda kleite (pusasid, pykse) ei ole ka kunagi liiga palju.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. heh, ma püüdsin seda teha, kui olin haruldasel kombel uute riiete poest soetanud impulssostuna püksid. ma tavaliselt ei kuluta riiete peale nii palju raha, et uute riiete poest osta, aga need tundusid ägedad ja heast materjalist. Kui paari kuuga veel selgus, KUI mugavad nad on, läksin poodi tagasi, et tagavarapaar osta, aga olid juba läbi müüdud.

      nüüd olen jõudnud nad siit-sealt juba narmendama kanda, aga mis seal ikka, tuleb nõeluda siis.

      notsu

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!