Pomelot kippus kätte jääma.
Tee kooki, ütles mees. Mu kõhutunne arvas, et küpsetatatud kook pole hea mõte- kahtlustasin, et nii nagu mandariin, läheb ka pomelo kuumutades mõruks.
Tavaliselt lahke internet oli selle koha pealt väga lakooniline, aga mõned retseptid ma leidsin.
Valisin neist lihtsaima, ja õige pisut täiendasin:
vahusta toasoe 250 g võid
ja 180 g suhkrut heledaks vahuks
lisa ükshaaval, edasi vahustades, 4 muna
sega juurde 250 g sõelutud jahu ja pool teelusikatäit soola
lisa 85 ml püreestatud pomelot
maitsesta ingveri, sidruni ja soovi korral tšilliga
vala tainas võiga määritud vormi ning küpseta 185 kraadi juures ca 45 minutit.
lase u 10 min jahtuda ja seejärel koputa vormist välja.
Viskasin sisse ka prooviks mõned pomelotükid, aga nendega oli nii, nagu arvasin: nee läksid mõruks.
Mees, kes kallas koogile, nagu igale toidule, peale kihi hapukoort, väitis, et tema ei tunne midagi, väga hea on...:)
Püree ei tee kooki mõruks, aga ausalt öeldes, ega ta suurt maitset ka ei anna. Üsna magus kook jääb, sellepärast soovitan maitsestada sidruniga ja lisada natuke vürtsi juurde.
kuidas see kook külmalt maisteb, ma kahjuks ei tea. Hommikuks oli otsas.
Ma ei tea, kas mu pea ümber on roosad, rohelised või indigovärvi tulukesed- aga üsna tihti on mul tunne, et olen teiselt planeedilt...
Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata.
See ongi eesmärk.
esmaspäev, 14. märts 2016
Tellimine:
Postituse kommentaarid
(
Atom
)
Väga andekas! Püreestatud pomelo, ma poleks selle pealegi tulnud. Mul on üks retsept, kus tsitruselisi tuleb 1-2h kuumas vees keeta koos koorega ja siis püreestada, seal ei ole seda mõru maitset pärast tunda. Mandlijahuga on eriti hea :)
VastaKustuta