Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 9. juuni 2009

ka emapalgast

Emapalk on väga hea asi. Suurepärane, et tänased noored emad saavad vähemalt aasta elada muretsemata sissetuleku pärast. Praegu (veel kehtiv) seadus tagab ka töökoha peale lapsehoolduspuhkust. Ilma igasuguse irooniata- see on väga õige ja hea.

Minu laps sündis krooniaja alguses. Palk oli u 3000-5000 krooni. Korter maksis 200 000. Pangaintress oli 20% ringis.
Et need olid teised ajad ja miks peab praegu olema nii raske kui vanasti?

Minu meelest on ka praegu "teised ajad". Nagu kombeks, siis Eestis asjad venivad. Vanemahüvituse ülempiiri kärpe ja tulumaksu tõusu oleks ära pidanud tegema juba aasta alguses. Mida aeg edasi, seda raskem on ära võtta "lubatut". Minu tutvusringkonnas pole õnneks praegu veel ühtegi koondatut. Aga praktiliselt kõigil on rohkem või vähem kärbitud palka. "Poolte kokkuleppel" muidugi... Uus TL seadus lubab tööandjal maksta teatud perioodil lausa miinimumpalka. Ma ei taha isegi mõelda, mis hakkab juhtuma peale 1. juulit.
Minu kolleeg, kes on lapsepuhkusel, saab siiani, erinevalt minust- endises suuruses "palka". Jah, ma olen kade.

Ma saan aru kui raske on, kui võetakse ära. Ma olin tõsiselt vihane, kui meil palkasid kärbiti- kõik mu kulud on ju endiselt sellised kui varem. Tänaseks on asi pisut paranenud, suurem osa teenusepakkujaid on oma hindadega allapoole tulnud ja asi enam nii traagiline pole.
Täna on "teised ajad". Kannatanud on ju kõik elanikkonna grupid. Laste sünnitamine on vaieldamatult ülioluline, kuid kusagil on piirid ja sellest tuleks aru saada.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!