Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 16. juuni 2009

Päikeseline Viktor Vassiljev Haabersti kohal

Ma olen alati öelnud, et see Eesti reklaamiauhindade jagamine on üks omade värk: sõbrad annavad auhindu sõpradele. Samas tõelised pärlid jäävad täiesti märkamata...
Näiteks esitaksin nominendiks Haabersti LOV suurepärase välireklaamikampaania.

Plakat nr.1. Murelikult käsi laiutav Viktor Vassiljev ning tema kohal sügavamõtteline päevadeks mõtteainet andev tees: "Talvel katab prahti lumi, mis saab meie kevadest?"

Plakat nr.2. Lihtne ja konkreetne 3x6 meetrit: Õnnelik Viktor agiteerimas "Tule uisutama !"


Plakat nr.3. See kunstiteos vajab pisut põhjalikumat süvenemist, sest esmapilgul võib tunduda, et pildil pole midagi. Lähemalt vaadates eraldub ühtlaselt tumedast taustast siiski kolm heledamat laigukest, kes lähemal uurimisel osutuvad lihtsa vene perekonna esindajateks oma retušeerimata loomulikkuses. Hoolimata ehmunud nägudest kuulutab tekst noore perekonna kohal: "Siin on vahva elada!". Pildilolijate hirmunud ilme on tingitud ilmselt sellest, et pildile pole mahtunud hr. Vassiljev? See plakat tuleks kindlasti ümber teha ning pildile ka Vassiljev mahutada. Sest muidu ju pole vahva?

Plakat nr.4. Parimaid klassikalisi maalikunsti kompositsioone järgiv Viktor õunaga ning teade, mis ei vaja kommentaare: "Haabersti- tervist edendavaks linnaosaks"

Plakat nr.5. Viktor entusiastlikult kutsumas "Tule jaanipäevale !". Nagu tõelise kunsti puhul pole asja tehtud puust ja punaseks. Viktori taustal on linnavaade. Kuhu meid jaanipäevale kutsutakse jääb iga vaataja interpreteeringuks ja mõtteaineks.

Plakat nr.6. Viktor teab ning teatab naeratades: "Koostöö viib sihile".

Jään huviga ootama järgmisi põnevaid teadaandeid.

Vassiljevi naeratavast näost isegi rohkem masendab mind nende plakatite äärmine diletantlikus. Kui minu kui maksumaksja raha eest just peab arendama isikukultust, kas ei võiks siis investeerida mõned tuhanded rohkem, et lasta need plakatid joonistada professionaalil...
Masendav ja kurb.

1 kommentaar :

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!