Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 27. veebruar 2023

Taevas

Olin üksinda kodus.  Ostsin õhtusöögiks üle pika-pika aja pizza. ja maasikaid ja sefiiri. Imeline, ma ütlen. Miks ma nii harva pizzat ja sefiiri söön..Vaatasin nuttes ja naerdes Bridget Jonesi kaht esimest osa. Nii hea oli olla. Üldse. Kogu veebruar on olnud super kuu.

Hakkasin siis mõtlema, et kui see oleks paradiis, mis siis seal veel oleks. Hästi palju rõõmu, muidugi. Maasikad, tomatid, loomulikult.... eeldates, et paradiis asub Eedeni aias, rõhuga sõnal -aed, siis pole vist mõtet kõiki köögi- ja puuvilju üles lugeda. Kindlasti on seal head veini. Kindlasti pole taevas kelli, vaid sa võid magada täpselt nii kaua kui tahad. Igal õhtul on pidu, kus mängitakse minu maitsele vastavat muusikat, millele saab hääle kähisemiseni kaasa karjuda ning end hingetuks tantsida. Paradiisis on suur raamatukogu. Ja neli aastaaega ning imeline loodus. Ning kuna ma olen ilmselgelt ingel st tiibadega, siis on võimalik ilma vaevata liikuda maailma ühest punktist teise. Loomulikult elavad paradiisis ka kassid ja kõik teised loomad.

Mis viis teise äärmiselt olulise mõtteni. Äkki pole mingit puhkust, vaid ikkagi sünnin uuesti.

 Hiljuti näidati ETV2s napakat ja sürri komöödiat Homaar. Lühidalt, kõik üksikud, kes polnud endale teatud ajaks kaaslast leidnud muudeti loomadeks. Peategelane tahtis olla homaar.
Ma arvan, et ma võiksin olla koaala. Või panda. Armas, pehme, eriline, valiva maitsega. Looduskaitse all. Haruldane.
Ja lõpuks kuulun ikka Hiinale..

12 kommentaari :

  1. Nüüd võiks küsida chatgpt at al. käest paradiisi kirjeldust ja sinu omaga võrrelda :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Paradise generally refers to a place or state of extreme happiness, beauty, and perfection. Different cultures and religions have different conceptions of paradise, but it is often associated with concepts such as heaven, the Garden of Eden, or an afterlife where one is reunited with loved ones or experiences eternal peace and bliss.

      The idea of paradise can also be applied to earthly places or experiences that bring a sense of joy and contentment, such as a tropical island or a fulfilling relationship.

      Kustuta
  2. Ma vaatasin Homaari paar kuud tagasi. (Olen viimasel ajal üldse üsna tihedalt Colin Farrelli peale sattunud, varem ta mulle ei meeldinud, nüüd on hakanud haakima.) Napakas ja sürr film jah, aga mu meelest ei liigitu tõupuhtaks komöödiaks. Ikka päris hingekriipiv oli kohati. Kas sina ka pärast omaette arutlesid algustseeni üle? Selle, kus naesterahvas kindlameelselt looma juurde marssis ja püssi kasutas? Et mis suhe tal loomaga oli, kui nad mõlemad veel inimesed olid?
    A mina oleksin hunt, vist. Mitte koer! Koerad on liiga sõltuvad. Ja su paradiisi kirjeldus klapib üsna üheselt minu omaga.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pani mõtlema jah. Kusjuures nad ju sõid jäneseid. Hea idee igatahes.

      Kustuta
  3. Kui paradiisi sõna Pärsiast kreeka keelde jõudis (ja lõpuks ka Vana Testamendi kreeka tõlkesse, kus ta teistesse keeltesse laiali läks), siis tähendaski ta puuviljaaeda või kuninglikku (jahipidamis-) parki. Täpne pärsia tähendus oleks umbes "müüriga ümbritsetud", sest sellised nende aiad olid.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. "Müüriga ümbritsetud" väljent toob esimesena silmi ette Murru mahajäetud vangla. Mnjah, maitse asi aga müüre ja üldse mingeid piiranguid ma taevas ei taha. Huvitav kas seal saab pattu teha või kas üldse patu mõiste eksisteerib? Tee mis pähe tuleb, ükskord taeva saanuna sind välja visata ei saa, välja arvatud kui pettusega oled sisse pugenud - natuke nagu kodakondsusega :D

      Kustuta
    2. TT, sealkandis ehk Lähis-Idas ja araabiamaadel on kõik privaatne välismaailmast müüriga eraldatud. Marokos (ja lähedal) on eduka elamu formaat "riaad" - ristküliku-kujuline müüridega kindlus, kus sees on siseõu ja rohelus, aga välja paistab ainult sirge kivisein. Tähendab samuti "aeda".

      Lisaks on seal keset kõrbe ohtralt kivimüüridega maavaldusi, samuti ristküliku moodi. Super sürr. Keset täielikku tühjust on kivimüürid, nöörsirged.

      Aastavahetusel käisime Maltal - see kah sihuke pool-araabia kultuur. Samuti kivimüürid, kõikjal, lõputul hulgal.

      Murru vanglas käisin paar päeva tagasi, see on teistmoodi :)

      Kustuta
    3. mõtlen, et kas sellel asjal võib olla lisaks ühiskonna struktuurile ka mingi keskkondlik seletus. Umbes et kuna kõrbestuvas piirkonnas, siis on müüri aia ümber vaja, et erosioon mulda minema ei viiks, ja võimalik, et ka lisavarju andmiseks. Need vanad Vahemere äärsed linnad on ju ka niiviisi ehitatud, et tänav oleks nagu kuristik kahe müüri või seina vahel. Et sinna liiga palju päikest ei paistaks. Hoida elukõlblikku mikrokliimat.

      Meil siin jahedas niiskes on muidugi raske aru saada kontseptsioonist "päikese eest tuleb end kaitsta" ja et rõske kivimüür on mõnus. Kuigi viimase aja suvedega ehk hakkab midagi koitma.

      Kustuta
    4. Ma arvan sama. st igal asjal tundub olevat ikkagi mingi põhjus ja loogika, miks on nii nagu on.

      Kustuta
  4. Uuesti sündinuna tahaks olla mingi elukas, kes saaks liikuda nii õhus, maa peal kui vee all - ehk siis mingi merelind ilmselt. Põnev maailma mööda ringi lennata, ülevalt lihtsurelikele pähe sittuda ja vahel vee all koralle imetlemas käia. Eriti mõnus, et "niisama munemine" lausa definitsiooniga sisse programmeeritud :P

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!