Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 28. veebruar 2023

Katsetus

Tere, kallid lugejad!
Nagu te kindlasti teate, on lähiajal toimumas valimised, mis määravad meie riigi tuleviku suuna. Tänases postituses räägin ma sellest, miks valimistel osalemine on oluline ning kuidas valida kandidaati, kellel on sarnased vaated ja väärtused.
Esiteks, miks on valimistel osalemine oluline? Valimistel osalemine annab meile võimaluse öelda oma sõna ning valida neid inimesi, kes hakkavad meid esindama. Valimistel osalemine on meie kodanikukohus ja vastutus, sest meie valikud mõjutavad otseselt meie elu, tulevikku ja ühiskonda laiemalt.

 Nüüd aga sellest, kuidas valida kandidaati. Esiteks, tutvuge kandidaatidega. Uurige nende tausta, vaateid ja väärtusi. Kas nende seisukohad on kooskõlas teie enda omadega? Kas nad on tõesti huvitatud teie ja teie piirkonna heaolust ning probleemide lahendamisest? Ärge valige kandidaati lihtsalt sellepärast, et ta kuulub teie lemmikparteisse või on populaarne.

Teiseks, pidage meeles, et valimised ei ole võistlus ilusaima plakati või lubaduste osas. Valimised on valikute tegemine, kes saab vastutada meie tuleviku eest. Seetõttu on oluline hinnata kandidaadi pädevust ja kogemusi. Kas nad on piisavalt pädevad ja kogenud, et tegeleda keeruliste probleemidega? 

Lõpuks, ärge unustage, et valimised on demokraatia alus. Valige kandidaat, kellel on sarnased väärtused ja kes hoolib meie ühiskonna tulevikust. Meie valikud määravad selle, milline tulevik meile ootab. Seega tehke oma valik targalt ja vastutustundlikult!

Loodan, et see postitus oli teile kasulik ning julgustab teid osalema valimistel. Olge aktiivsed kodanikud ning tehke oma häälest kõige rohkem välja!  


Teksti autor: Chat GPT. Ja stiil peaks olema minu blogi oma. Onjut, et te ei saanudki vahest aru??
Pilt on samuti veebist.
Oh, küll see elu muutub ikka kergeks ....)

15 kommentaari :

  1. Ja lõpuks mõelge ka sellele, kes kellega ühte heidab...

    VastaKustuta
  2. Hästi tehtud nii ChatGPT kui ka Indigoaalane! Kenasti kokkuvõtlikult õige jutt ehkki natuke liiga kõrgelennuline. Minu arust ületähtsustab kandidaadi rolli võrreldes parteiga, kohalike huvide kaitsmine kehtib rohkem USA mitte Eesti puhul. Eesti on nii väike, et kõik on kohalik. Valitsuses otsustab partei mitte kandidaat kui ta pole just üks kümnest tipp-prominendist.

    VastaKustuta
  3. Jaa, no kohe täpselt sinu stiilis kirjatükk, hästi tehtud, ChatGPT... naliiii!! ÜLDSE pole sinu stiil. Ja chatbotile annan 2 kasinat punkti viiepallisüsteemis, kui sedagi. Kuiv, propagandistlik. Kui ma tõsist valimisabi vajaksin, peletaks selline tekst mind pigem valimistest eemale, selmet olla abiks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Täiesti sama meelt Eppuga. Ei ole üldse Sinu moodi.

      Kustuta
    2. nõus. Ma isegi ütleks, et ümmargune jutt, sisu praktiliselt pole. Ja Jüri Ratta ümmarguste vastuste generaator on juba ammu olemas.

      Kustuta
    3. Eks tuleb siis tulevikus ise edasi pingutada :)

      Kustuta
  4. Ma algust lugedes mõtlesin, et sa teed lihtsalt nalja, natuke moraliseerid üle võlli vms. Aga see viimane lause :).

    VastaKustuta
  5. Mõneti teemast mööda (valimised) , mõneti teemasse (ChatGPT).
    Meil siin juhtus nädalake tagasi säärane lugu:
    “Officials at Vanderbilt University are apologizing to students outraged that the university used ChatGPT to craft a consoling email after the mass shooting at Michigan State University.”
    https://abc13.com/vanderbilt-university-chatgpt-openai-chat-gpt/12859921/
    (googeldades leiab seda sündmust rohketest allikatest.)

    Ärme usa massitulistamisi praegu lahkama hakka, eks, läheb pikaks ja pinevaks. Vaatame hoopiski näkku faktile, et ametnikud saatsid chatboti komponeeritud KAASTUNDEAVALDUSE. Aga noh, mine tea, ehk AI pani sinna tundeid kah sisse, ei maksa teda alahinnata (sarkasm).

    VastaKustuta
  6. AI nagu hea mulli ajaja, selline ümar jutt, et anna minna. Kui jutt ei tule südamest, siis ei ole vahet, kas selle koostas ametnik, tema abiline või Chat GPT. St võltsid tunded inimese poolt kirja panduna ei ole kuidagi paremad AI tekstist.

    VastaKustuta
  7. Epp, kas vabandus kirjutati ise..? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No isegi kui väidavad, et ise, kesse enam usub...

      Kustuta
    2. Nii see on, nüüd ja edaspidi. :(
      Või siis :)

      Kustuta
  8. Ei ole sinu moodi :) Lapsik jutt on. Mitte midagi uut teada ei saa. Just see on seni minu jaoks Chat GPT probleem - mitte ühtegi originaalset mõtet.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Chatgpt jne on keelemudelid, mitte mõtlejad. Nende töö ongi teha referaat olemasolevast infost. Mida uut te sealt loodaksite saada...?

      Kaur

      Kustuta
  9. Lühike ingliskeelne kokkuvõte, mis ChatGPT on ja milline tööpõhimõte.
    ChatGPT is chatbot (a program designed to mimic human conversation) that uses a large language model (a giant model of probabilities of what words will appear and in what order). ChatGPT is, in fact, incapable of knowing anything at all. It merely has a model of the statistical relationships between how words appear in its training material.
    Samas kui juba praegu töötab päris hästi inimese jäljendamisega võib vaid ette kujutada milline võimsus paari aasta pärast!

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!