Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 5. juuli 2022

Emotsioone


Sain liftis kokku Irinaga. Ta on tavaliselt selline särav. Seekord  murelik. Rääkis, et tal on sugulased Severodonetskis. Zaputina. Aga nüüd läksid oma kodu vaatama ja saatsid video sellest, mis alles on. Õnneks on nad ise elus. 
Viimasel ajal on hakanud ilmuma  artikleid sellest, et mis saab edasi. Mu kujutlusvõime on nii piiratud, et ma ei kujuta isegi ette, kuidas saaks see sõda lõppeda. 
Täpsemalt siis. Sõda st pommitamised saavad lõppeda. Konfikt saab külmutatud. Aga mis edasi saab. Isegi, kui putin võetakse maha, siis ma lihtsalt ei usu, et venelased on võimelised nn demokraatiaks. Ja kujutleda kõiki neid kodutuks jäänud inimesi. Ja nälgivaid inimesi ja lääne kodanlasi, kel ühel hetkel pole võimalik tuba soojaks kütta ning ei auto ega lennukiga reisida.. mis sellest kõigest saab.
Ette pole mõtet muretseda.Või on? Või on õigem strateegia, lihtsalt lasta minna..?

Minust ülemise korruse rõdul on puur kollaste linnukestega, Kanaarilinnud, ilmselt. Korrus allpool käivad rõdul pikutamas kaks kassi. Ja minu rõdu kohal elab endiselt varblane. Viimasel ajal on vaiksem olnud, ju hakkavad pojad suureks saama.
Ma vahel mõtlen, kuidas nad üksteist teavad ja tajuvad. Või on vahemaad liiga suured. Kas minu, aknal kõhutav kass omab varblasest mingit mõtet. Aga alumistest kassidest? Linnukesi ta vist ei näe, aga sidinat peaks kuulma. 

 

Tuttav saatis just ühe emotsiooni lisaks: tellite ka Prismast kulleriga? nendega on kogu aeg mingi jama, ma ei tea, mis imelikud inimesed seal töötavad - ükskord käskis kuller mul ise alla tulla ja kotid üles tassida ja just praegu oli mingi selline asi: tüüp helistab mina: "jaa, hallo" tema: "tere..." mina: "tere?" *pikk paus * mina: "kellega ma räägin?" tema:"prisma kuller olen..." mina:"aa, jõudsite maja ette?" tema:"no ma ei tea ju" mina:"kus te olete?" tema:"ma ei tea, ma ei saa aru" mina:"tänav X, maja nr Y?" tema:"jah" mina:"valige alt nr ja siis X.korrus" tema:"ma ei saa" mina:"miks?" tema:"sest uks on lahti" mina: "no aga tulge siis uksest sisse ja liftiga üles?" tema:"ok"

10 kommentaari :

  1. Internet on täis tarkade inimeste podcaste, kes hiljutiste ja praeguste arengute/ sündmuste põhjal ennustavad, mis toimub ja mida tulevikult oodata. Eesti keeles on Makroskoop hea infoallikas.

    VastaKustuta
  2. Prismast ei ole kunagi tellinud, aga coop kunagi pani ukse taha kauba ja koputas. Kui välja läksin, polnud enam kedagi. Siiani on kõige paremad kogemused Rimi kulleriga. Täpne, sageli kinginänn, pole kilekotte, tellimuse sisu saab muuta mingi ajani. Praegu ma muidugi käin meelsasti poles, sest kontorielu tasapisi taastub.

    Kas nad peavadki ukseni tulema? Ma lähen ise alati alla vastu :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma lasen alati ukseni tuua. Miks neid siis üldse kasutada :) :) ?

      Kustuta
    2. Et ei peaks ise poes tund aega, pea laiali ringi traavima ja otsima :D

      Kustuta
  3. Istun kolleegiga kontoris lõuna lauas. Räägime õudusest Ukrainas. Tegelikult on siin kahe teraga mõõk. Kõigepealt purustavad venelased linnad ... siis hakkab Ukraina oma territooriumi vankadest vabastama ja ega see ju ka siidikinnastes sünni. Inimesed, kes ei ole linnadest/küladest lahkunud, kogevad kahekordset traumat, üheltpoolt anastaja ja siis vabastaja. See viimane on küll kergendus, ent mis jääb elust-olust järele...vaid tuhk ja haiged hinged. Keegi peab ju linnad/külad ülesehitama, terved perekonnad on kadunud, suguvõsa hääbunud. Meenub vanaema ütlus, et kord olime meiegi suured...nüüd on meid jäänud napp poolsada ja sedagi kahe erineva liini vahel jagunedes...
    Lisaks rääkisime Tartus toimuvast, kus europiidne rass hakkab ülikooli ühikate piirkonnas drastiliselt vähenema. Elu muutused.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Välistudengitel on ühikasse lihtsam elamist saada kui mujale. Eestlased ei taha ühikasse - paljudel juhtudel ostavad vanemad lapsele Tartusse õpingute ajaks korteri. Las nad olla, enamik neist läheb ju vist targema ja kogemuse võrra rikkamana kodumaale (või kuhu iganes) tagasi, ja need, kes jäävad, on arvatavasti tublid ja midagi neile siin meeldib.

      Kustuta
  4. Sõda lõppeb, kõik sõjad lõppevad ükskord. Kui Ukraina suudab vastu panna ja isegi vandid tagasi teispoole rahvusvaheliselt tunnustatud piiri peksta ehitatakse Ukraina riik rahvusvahelise abiga üles kiiremini kui Saksamaa peale kaotatud sõda. Ukrainlased võitlevad nii otsustavalt osalt ka selle lootuse pärast. Venemaa sanktsioonid jäävad, ta muutub Hiina vasalliks ja tooraine aidaks. Loodetavasti püstitatakse võimsam tõkend kui külma sõja "Raudne eesriie". Kui Venemaa võidab (üliväike tõenäosus) liigub ülalmainitud eesriie okupeeritud alade läänepiirile ja peagi edasi NATO piirile. Ukraina jookseb inimestest tühjaks. Euroopa hakkab elama palju akuutsema ohu tingimustes kui külma sõja ajal. Euroopa abistab Ukrainat ainult selle pärast, et Venemaa kujutab ohtu kogu Euroopale. NATO jaoks parim olukord halva mängu juures: Ukraina sõdurid kurnavad Vene sõjaväge Lääne relvadega.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui mõelda, et Venemaast võib saada teine Põhja-Korea...isoleeritud, muust maailmast ära lõigatud...sellest stsenaariumist ei ole veel keegi rääkinud.

      Kustuta
    2. mismõttes ei ole rääkinud? ma olen seda juttu siin-seal kohanud vähemalt märtsist saadik.

      Põhja-Koreast on juba üle poole sajandi märksa vähem tüli olnud kui Venemaast igatahes. Sealsetel elanikel on muidugi kole.

      Kustuta
  5. Mineviku peale mõtlemine annab perspektiivi: oli kunagi ka aeg, kus oli raske uskuda, et Saksamaa ja Prantsusmaa omavahel sõdimise järele jätaks.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!