Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

laupäev, 9. juuli 2022

Aiaküsimus

Hei, rohenäpud. 

Ei suuda guugeldades vastust leida. Kas valget ristikut, lutserni, nõiahammast ja hanejalga on võimalik mättana istutada? 

Ja kui jah, kas siis praegune aastaaeg on ok ?

6 kommentaari :

  1. Jah, saab, peale lutserni, mis on keset suve istutamiseks lootusetult suur. Pealseid tuleb ylesvõetud põõsal kolmandiku peale kärpida, valgele ristikule pole sedagi vaja, sest veekadu juurte paranemise ajal tuleb vältida. Valge ristiku seemet saab ka suuremate aia/ehituspoodide seemneosakonnast osta.
    Ma soovitaks istutatavat mätast enne kasvujohale panemist pool- või täisvarjus potis juurutada, sest yleskaevamine ja täispäikese kätte ymber istutamine keset suve enamasti lõpeb taime kuivamisega.
    Või kasutada kasvukohal mingit varjutuskangast, et taimed ära ei kõrbeks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan ! Meil külvati muru, aga vaadates kui usinalt linnud seal maiustavad, siis vaevalt et seal pimedas kohas midagi tärkab. Taimel oleks vast rohkem lootust ellu jääda. Katsetan ära. Päris niisama ei julgenud. Ei taha lihtsalt taimi tappa.

      Kustuta
    2. Seemnetel on nii suur tung idaneda, et tõusevad isegi puuriida ääre all, aga siis läheb neil raskeks. Kui Sa kirjeldad oma kohta pimedana, siis arvesta, et täisvalgust vajavad taimed võivad seal juurduda, aga siis venivad välja ja hääbuvad aja jooksul. Varjutaluvate taimede kirjeldusi ja nimesid leiab nii aiandusalastest raamatutest kui netist, lihtsalt muruseemet aga saab varjumuru nime all aiapoe seemneosakonnast. Õgarditest lindude vastu aga võrk peale.
      P.s. sattusin targutama, sest armastan taimi ja soovin, et Su aiatäiendus õnnestuks.

      Kustuta
    3. Vastupidi.Ma olen väga tänulik. Tahaks, et saaks hästi, aga endal mul väga palju teadmisi pole.
      See seeme on seal pikalt maas olnud ja peale maltsa pole suurt midagi näha. Siis tekkiski mõte.

      Kustuta
    4. Varjutalujatest ilutaimedest (kui peaks selline tuju tulema): sõbranna tõi mulle suve hakul lõhnava varjulille mätta, see läks ludinal kasvama ja nüüd paistab, et kannatab kõik varju välja. Maja varjab lõunapäikest, kõrgeks kasvavad meelespead ja naadid igasugust muud päikest, aga siis tõmban naadid pealt ära ja seal all LOKKAB lõhnav varjulill, haljas ja õnnelik.

      Ja muiduõitsejatest tundub, et meelespea on varjust täiesti häirimatu.

      Kustuta
    5. see viimane olin notsu, mina, aga arvutt ei jätnud meelde.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!