Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 25. juuli 2022

50 vastust

 

Ma tahan ka vastata. Sest teiste vastuseid on nii lahe lugeda :) 

1. What’s the toughest decision you made today?  

2. What’s the toughest decision you made this year?

3. What’s the toughest decision you ever made? 

Täna- kas minna ja osta puuvilju juurde, või mitte. Vist ikkagi lähen. Sel aastal- ühinemine NKK. Momendil tundub, et oli väga hea mõte. Üldse elus- kõige-kõigemat on raske öelda, sest neid on olnud palju. Esimesena tuleb pähe- Tallinnasse kolimine.

4. What have you forgotten? 

Mul ei ole mälu. Ma ei mäleta mitte midagi. Ma käin erinevatel kokkutulekutel ja küsin endalt, ikka kindel, et käisin selles koolis? Ma meenutan lugusid oma õest ja küsin endalt- ikka kindel,. et me koos kasvasime?

5. If you were guaranteed the answer to one question, what would it be? 

Kuidas see maailm ikkagi alguse sai ja inimesed tekkisid.

6. What’s it like being you right now? 

Mõnus. Kõik on nii hästi.

7. What makes you nostalgic? 

Muusika, lõhnad, helid laiemalt.

8. If you had two hours left on earth what would you do? 

Jätaks lähedastega hüvasti, annaks neile vajalikud paroolid. Ja siis sõidaks metsa. Võtaks kaasa midagi head ning pudeli veini. Paneks klapidesse oma lemmikmuusika ja ootaks seda lõppu. Aga kui selle küsimuse mõte oli maalt lahkumise kontestis, siis.. algus on sama, aga ilmselt pabistaks kosmosejaama turvakontrollide järjekordade pärast ja et mul sõites ikka süda pahaks ei läheks kaaluta olekus..

9. What’s the most beautiful word in the world? 

Kõik sõnad on kaunid, kui neid kaunilt öelda:) mulle meeldivad - jüriööülestõus, õunapuuõied, jäääär, öötöö

10. Who makes you laugh more than anyone? 

mu mees. Kui midagi muud, siis huumorimees on meil sarnane ja mu laps on teisel kohal. Temaga lihtsalt juhtub . Alati. Ja mis vast olulisem, ta oskab nendest rääkida. Viimati sõitsid nad peikaga Bratislavast mööda. Avastasid siis, kui rong hakkas linnast Viini poole tagasi sõitma. Konduktor oli hämmingus, et kuidas on see võimalik. Rong seisis ju jaamas 20 minutit. Mina ei olnud hämmingus.

11. What did your father teach you? 

Suhtlemisoskust, julgust. Ettevõtlikust. Püüdlikkust.

12. What did your mother teach you? 

Lateraalset mõtlemist.

13. What’s the best gift you’ve ever given? 

Ma pole viimased .. 10? aastat mitte ühtegi kingitust teinud. Aga parim? Äkki see, et olen nii mõnelegi töökoha leidnud. Või kui vanemad reisile viisin?

14. Best gift you ever received? 

Oi. Palju. e-luger, robottolmuimeja. Ikka asjad :), eks.

15. How many times a day do you look in the mirror? 

Mul on liftis peegel, nii et iga kord, kui liftis sõidan pean vaatama peeglisse. Samal ajal teen tasakaaluharjutust, mistõttu see on päris naljakas vaatamine. Ja hommiku-õhtul hambaid pestes vaatan ka. ( kes krt selle peegli kogu aeg pritsmeid täis ajab?!)

16. What do you bring most to a friendship? 

Intriige. Võimaluse rääkida iseendast. Ma kuulan.

17. If 100 people in your age group were selected randomly, how many do you think they’d find leading a happier life than you? 

Ma arvan, et ma olen seal õnnelikkuse ülemises pooles. Nii nagu Marca vastas ( lihtsalt on viimasena meeles), vanus juba selline. On nagu on ja tuleb mis tuleb.

18. What is or was your best subject in school? 

Keemia. Joonistamine. Kirjandus. Laulmine. 

19. What activity do you do that makes you feel most like yourself? 

See on tegelikult raske küsimus. Hiljuti käisime kolleegidega ühel võistlusel, sellised huumoriga pooleks võistlused. Väga mõnus meeskond sattus ja ma olin väga mina, sest see ekstaas, elevus, võidutahe, kaasaelamine, ülesannete jagamine, üksteisemõistmine.. see oli nii .. Hea. Ja siis ma olen näiteks Genovas, matkan mägedes, mu ümber on kuumus, lõhnad, tühjus, võõras maastik, lihased on haiged ja kott raske. Ja ma olen jälle mina.

20. What makes you feel supported? 

Kui mul on koosoleku ajal kellelegi otsa vaadata, pilke vahetada ja pärast koos itsitada. Eraelus olen ma kogu aeg toetatud, ei oska vastatagi.

21. Whom do you secretly admire? 

Inimesi, kes on leidnud oma kutsumuse ja teevad tööd, mida armastavad ja teevad seda hästi.. Anu Välba, Kaire Vilgats, Kaja Kallas, Mart Sander.... jne jne jne.

22. What time of the day do you feel the most energetic and what do you usually do in those moments? 

Energia ei sõltu kellaajast. Vahel ta lihtsalt on ja vahel pole. Ja kui on, siis läheb mul meelest teha asju 2 x aeglasemalt, kui peaks ning teen korraga ära kõik märkmikus kirjas olevad tööd-tegemised-kohustused. Ja pärast kahetsen, sest kõik on tehtud ja igav on

23. What’s something you never leave home without? 

Rahakott, kindad, võtmed, telefon :) tegelikult vist ainult võtmed.

24. What’s a recurring dream you have? 

Õnneks viimasel ajal pole selliseid olnudki. Aga painama jäävad sellised, kus olen reaalses kohas tegemas reaalseid asju ning ärgates küsid. Miks? Miks mu aju ja alateadvus on just selle üles noppinud.

25. What makes you feel safe? 

Praeguses kontekstis peaks vist vastama- see, et Eesti on Natos. Aga muul ajal- et mul on kodu ning sissetulekust piisab elutähtsate vajaduste katmiseks.

26. What’s the best thing that ever happened to you? 

Viimase 10 aasta jooksul? Kass.

27. What do you want people to say about you once you’re gone? 

Ma muretsen tegelikult hoopis sellepärast, et kas keegi üldse viitsib mu matustele tulla. Ja oleks väga tore, kui inimesed omavahel ei arutaks- emm, kes ta nüüd siis täpselt oligi?

28. What’s the coolest thing about science? 

Et leidub rahastaja ning projekti tellija igasugu põnevatele " avastustele" Näiteks sellistele.

29. What’s the best money you ever spent? 

Kõik endasse tehtud investeeringud. Välimusesse, reisidele, meelelahutusele, elu mugavamaks muutmisele.

30. What’s a bad habit you have? 

Viitsimatus koristada. Lapsest saadik. Laisk ja lohakas nagu Oskar Ohakas.

31. What are you grateful for? 

Et mul on kodu, pere, tervis, vanemad ja laps saavad hakkama, kass. Imeline ja mugav voodi. Sissetulek. Ja et maailm on nii nii ilus.

32. Whom are you envious of? 

punkt 21 on tegelikult vastus olemas. Kadedus on hea tunne, sest sunnib pingutama ja mugavustsoonist välja. Lisan veel inimesed, kes kirjutavad: " Minuga on alati juhtunud nii, et asjad ja tegevused jõuavad ise minuni.. " ( Kaia Iva). Mida ma valesti teen? Halloo?! Asjad ja tegemised, ma ootan teid. Tee ja maasikad on laual"

33. What’s an image you’ll never forget? 

Ma loodan, et ma omaenese ja lähedaste nägusid ära ei unusta.  

34. Describe a near-death experience. 

Puudub selline kogemus.

35. If you had a clone, what would you have the clone do? 

Mind tohutult intrigeerib mõte paralleelmaailmadest. Minu kloonid võiks erinevatel ristteedel keerata teise suunda, ja jube äge oleks teada, mis oleks olnud siis, kui... iseasi, et milline neist siis oleks mina. See õige mina.

36. What’s your idea of Heaven? 

Esiteks, olen ma agnostik. Teiseks- mind tõsiselt hirmutab mõte veeta igavik kusagil külmas niiskes ja ülerahvastatud kohas. Ja isegi, kui paradiis peaks olema pigem Nagijaala tüüpi- siis mõte, et kõik see ongi lõplik, aegade lõpuni nii ja mitte midagi ei muutu on ju täiesti õõvastav! Sama kehtib muidugi ka põrgu osas.Kui on ükskord minu aeg minna, siis ma eelistaksin, et minu põrm aitab maasikatel, lilledel ja puudel kasvada järeltulevate põlvede rõõmuks. Et lõpp oleks lõpp ja ei mingeid mänge ja veidrusi enam peale seda.

37. What’s your idea of Hell? 

Selle on vaimustavalt kirja pannud Palahniuk ning sellest väga hea raamatu kirjutanud. Ma arvan põrgust täpselt seda sama

38. When did you know? 

Ma tean õigeid vastuseid kogu aeg ja mitte kunagi.

39. What can you do better? 

Ma olen kõiges keskpärane ja tubli. Seega. kõike võiks teha paremini.

40. When are you most yourself? 

Oot, kas see on nüüd päris test, kus küsitakse sama asja erineval viisil?  Punkt 19 on ju suht sama? Ok. Ma vastan siis nii. Ma olen kõige rohkem mina ise ilusas keskkonnas.

41. What superpower would you most like to have? 

Aega tagasi pöörata ning anda endale teine katse. 

42. If you were granted three wishes, what would you do with the second wish? 

Et lähedased oleksid õnnelikud ning rõõmsad.

43. What is your actual superpower? 

optimism. Oskus leida lahendusi.

44. If you won 100 million dollars, what would you buy first? 

seda on liiga vähe ja selle eest ei saa mitte midagi. Ja tulumaks läheb ju ka veel maha. Aga kui just peab, siis parandaks vast elamistingimusi ning teeks lähedastele fondi ja ostaks metsa ning kaldaääri ja rabasid looduskaitse eesmärgil ja aitaks loomade varjupaiku, siis veel fond " Tasakaalus maailm"naispoliitikute- ja teadlaste toetamiseks, fond Kaotame linnadest kuumasaared, fond Robotiseerime ettevõtted ja läheme üle roheenergiale, majade restaureerimiseks, koolidesse meedia-, tervise-, It - ja keeleõpped. ok. juba on summa lõhki. Lihtsam oleks see vist hoopis Ukrainale anda, et see õudne sõda lõppeks.

45. What's the best sound in the world? 

Metsakohin. Vihma rabistamine vastu katust.

46. What’s perfect about your life? 

Kõik eraeluga seonduv.

47. What song do you sing only when you’re alone and what memory does it bring back? 

Ma laulan pidevalt. Kogu aeg. Ja ka ilma mälestusi esile kutsumata. Hommikul leelotasin " tartust sai pariis.." ja seejärel hakkas mingil põhjusel kummitama " kõik õitseb, kõik õitseb ja õhk on kuum..."

48. Describe a moment you were so embarrassed you wanted to disappear. 

ei taha vastata

49. How many times a day do you think about money? 

Päevas, üldse mitte. Ma mõtlen rahale kord kuus, kuu loomise ajal ( ja lähen nelja tee ristile ning annan 3 tilka verd). Siis vaatan üle oma finantsid ning summa eest, mis on üle minu jaoks seatud piiri + laekunud intressid ja dividendid, ostan väärtpabereid.

50. Who has been the biggest influence on you in your relationship to money? 

Ma arvan, et see on geneetiline. Mulk. Ma ei kujuta end ette näiteks hasartmänge mängimas. Ma olen sipelgas.

Minu lilled 





6 kommentaari :

  1. Juhuks kui lotovõit tuleb, siis küllap öeldakse lotost ka, aga ei lähe tulumaks maha :)

    VastaKustuta
  2. Nii armas pilt.
    Ma üritasin ka mõned aastad tagasi kolmanda korruse rõdul kasvatada kresse. Ilusad taimed olid. Kuni tulid kapsaliblikad ja pistsid mu kressid nahka. Rohkem pole proovinud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sel aastal ( ptüi-ptüi-ptüi) pole ussikesi veel olnud. Aga muidu jah, tundub, et kressid neile maitsevad:)

      Kustuta
    2. Ja kui hea funktsiooniga lilleriiul! Kas sul summid ei ummista? Meil käib sumin ja ma natukene kardan koera pärast, õnneks ta ei jahi neid.

      Mul said tomatid valmis, aga vartel on imelikud muhud. Nagu mingi haigus, samas see ei mõjuta kasvamist. Potitomatid kannavad rohkem, teised on väga tagasihoidlikud. Seemsest kasvatatud isend on andnud mõned punased viljad. Teised alles õitsevad.
      Kui edaspidi ka, siis panen vaid potitomatid. Samas see roheline mäsusein on ka lahe :)

      Kustuta
    3. KK, imelikud muhud vartel on ilmselt juurealged ma arvan. Ilma nägemata on muidugi keeruline teada.

      Kustuta
    4. Ma elan nii kõrgel, et ainult tugevamad putukad pääsevad pääsukeste turavaväravast läbi :) On ikka mesimumme, aga mitte üleliia palju.

      Ja just praegu on selline torm, et tõstsin kõik varju :( väga loodan, et tomatid jäid üldse ellu, varred on pisut murdunud st mitte päris katki. Eks homme näeb...

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!