Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 22. juuli 2009

Teretulemast id-riiki... vol 2

andke andeks, aga nii rumal ei saa üks inimene olla. Jälle teemaks ID kaart ja taaskord probleemid...
Seekord proovisin siis heauskselt uut Id kaarti taotleda.
Avan kodulehe ja loen valikuid: posti teel või e-posti teel. No muidugi arvuti teel- ma isegi ei tea kas ja kus tänapäeval veel ümbrikuid ja marke müüakse.
Alustame siis ankeeditäitmist. Ja ma ei usu oma silmi.
Selleks et edastada arvuti teel taotlus, tuleb see kõigepealt arvutis täita, seejärel välja trükkida et siis arvutisse skanneerida, et saaks lisada vajalike dokumentide konteinerisse !!??
Riigilõiv. Ma jätan vahele selle koha, et Hansapangaga mängisime taaskord mängu "Palun kontrollige, kas lugejas on teie ID kaart..." Õnneks on paroolikaart ka olemas. (Huvitav tähelepanek- maksekorralduse koopia on olemas enne, kui tegelik makse-mis reaalselt ebaõnnestus- oli sooritatud. Siit päris hea äriidee pahadele inimestele....). Jah, teil on õigus. maksekorralduse koopia sai siiski otse attachida, ei pidanudki skanneerima...
Siis allkirja näidis, mis on ka paras komöödia, kuna taotlusele (elektroonilise) allkirja kirjutamise võimalust pole.
Voila! tund aega ja asi tehtud. 30 päeva pärast võib KONTORISSE järele minna.
Miks tund aega- kui kirjelduse järgi tundus asi lihtne, siis tegelikkuses on koduleht väga "loogiline". Peale iga peatüki lugemist tuleb algusesse tagasi minna...

Paari aasta pärast saab vist suuremal osal rahvastikust dokumentide kehtivusajad läbi. Ma tõesti loodan, et migratsiooniamet panustab vahepeal normaalse kodulehe väljatöötamisesse.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!