Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 30. august 2024

Tootearendus

 

see ei ole postitus. 

Lihtsalt, et ma pärast leiaksin üle, siis koondan kokku maailmast kuuldud hea tootearenduse näited, mida saan loengutes kasutada.

Beko koolituselt. Tooted on maailmas müügil, meile pole veel jõudnud väiksema ostujõu tõttu.

  • multi-zone külmik. Idee selles, et saad sügavkülma kambri nupuliigutusega muuta jahekambriks. 
    Mulle tundub, et see on läbimõtlemata idee. Olukord, kus sul tekib 2 x rohkem jahekaupa on vast paar korda aastas. Mingi juubel, jõulud jne. Pigem võiks olla rakendus energia kokkuhoius. Et kui sügavkülma asjad otsas, siis saad lihtsalt selle sektsiooni välja lülitada (see lahendus on ammu olemas).
  • split&cook. Ahju saab spetsiaalse plaadiga jagada kaheks. Ning mõlemas sektsioonis on erinev temperatuur, mis võimaldab teha erinevat toitu. Kasu taas energiakokkuhoius ja/või multitasking- sama ajaga 2 erinevat reziimi.
  • külmikus " harvest fresh" funktsioon- Point siis selles, et köögiviljasektsioonis imiteeritakse ööpäevast valgust- koidupunast päiksevalguseni jne. Tundub mu jaoks selline ... nice to have
  • tarbijatelt tulnud soov oli olnud. Ahju klaasuks on tavaolekus ( st kui ahi töötab, siis on valgus sees ja nagunii paistab läbi) läbipaistmatu, must. Tänapäeva kööktubades ilmselt tõesti asjalik.
  • vee kokkuhoid.
    nõudepesumasin säilitab viimase loputusevee 24 h, ja kui selle aja jooksul masin uuesti käivitatakse, siis kasutab seda nn eelpesuks. Kui periood on pikem, siis mitte, kuna vesi rikneb.
    Sama funktsioon ka pesumasinas. Tsentrifuugimisel tekkinud jääkvesi kogutakse kokku ja kasutatakse pesufunktsioonis.
  • Jaapani wc pott. Loputuskasti kohal/asemel on kraanikauss. Kätepesuveest saab loputuskastivesi. No neil seal on muidugi palju ägedaid lahendusi, eriti kempsude valdkonnas.

6 kommentaari :

  1. WC loputuskastidesse minev puhas joogikõlbulik vesi on kuidagi valus, eriti teades, et selleks kõlbaks enamus vannidest ja kraanidest alla minevast veest kui filtreerimine vahel on.
    A noh, nn paneelikates moosikeldrid septikute alla panna, lisatorustikud, filtreerimine, survepumbad - kindlasti on rohelised ja targad inimesed sellele mõelnud ning on hulk põhjusid, miks me seda ei tee. Mul ei ole aimugi, milline oleks nt energiakulu, muust rääkimata.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aastaid tagasi oli intekas minu meelest Jalakaga (mu mälu on viimasel ajal lünklik), kes oli oma maakodus teinud sellise vee- ja kanalisatsioonisüsteemi, kus vett kasutati korduvalt erinevates süsteemides (küte, vannivesi jne). Tol ajal tundus see nii äge ulme!
      Võiks olla praktiline, mul on aastaid veearve suurem kui elektri nt😀.

      Kustuta
  2. WC +valamu ka meil müügil - https://vannitoapood.ee/tooted/wc/potid/w-w-wc-pott-ja-valamu/, oleme sarnase eksemplari paigaldanud:)

    VastaKustuta
  3. Jaapani vetsupottide keerukuse tase ja funktsioonide mitmekesisus eeldab Euroopa barbarite puhul mitte ainult kasutajajuhendiga tutvumist vaid ka praktilisi kursuseid :D

    Toodete puhul läheb arendus tihtipeale pikalt üle otstarbekuse ja kasutusmugavusest rääkimata. Parimaks näiteks on nutifonid, mille puhul absoluutne enamus kasutab vaevalt kümnendikku võimalikust funktsionaalsusest, paljudele piisaks vaid helistamisest ja sms'st nagu 30 aastat tagasi. Ainult 30, johhaidii kui kiiresti aeg on läinud!
    Räägib silmakirjalikult kodanik, kel kombeks iga paari aasta tagant kõige vingemat saadaolevat mudelit muretseda :P

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, seda teemat tahan ma rohkem uurida. Miks ja kuidas tekkis pakkumine/nõudlus ja kumb oli enne

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!