Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 7. juuli 2022

Reisiküsitlus

Ma olen sel aastal käinud kolmel välisreisil.
Millest polegi suurt kirjutada. Sest ma olen olnud koos teiste inimestega. Teistega koos läheb kogu su energia suhetele. Kompromissid. Hea tuju ja optimismi hoidmine.. sa ei märkagi seda, mis on su ümber. Sul pole aega tunnetada seda maad. Leida seoseid, mõelda. 

Sest on nii palju nüansse, mis meeldivad ühele, aga mida teine vihkab.

Katseta ja vasta küsimustele. Kas sina oleksid minu lemmikreisikaaslane.
Vasta julgelt, sest kõik on anonüümne.

Pärast annan teada, kuidas sul läks :)

33 kommentaari :

  1. Millal tagasisidet saab, kas osutusin väljavalituks?
    palavate tervitustega, kellakagu

    VastaKustuta
  2. Lisaks saad kõigist vastanutest ideaalsed reisipaarid või väikesed seltskonnad komplekteerida :).

    VastaKustuta
  3. Tundsin mõnel korral puudust variandist "mul ükskõik" või "vastavalt võimalustele". Aga jah, eks ühine reisiseltskond peaks enne läbi mõtlema, mis on ootused reisile, et ei tekiks ebameeldivaid üllatusi. Seepärast ma olengi reisinud oma perega, siis on kõigi kiiksud juba enne läbi-lõhki teada.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegelikult mul sama, nt nende kardinate puhul. ja oli veel mõni küsimus. Minu puhul sobivad mõlemad variandid. Pealegi, see küsimus justkui iseenesest juba dikteerib, et reisiklaaslased magavad ühes toas.
      Kellakagu

      Kustuta
    2. See oli ainuke küsimus, mille puhul oleks tahtnud lahti rääkida. Et kardin peab ees olema, aga laetuli võib vabalt põleda :)

      Kustuta
    3. Kardin võib olla või ka mitte olla, peaasi, et päike kell 4 hommikul silma ei hakka paistma. Põhiapoolne aken, mõni puu ka veel taevast varjutamas ja pole kardinat vajagi.

      Teine küsimus oli see konditsioneer/aken lahti. Aga ... see sõltub ju sihtkohast ja välistemperatuurist.

      Kohvris või lahtipakitud... Mõne esmase tarbe tõstan välja, aga suuremalt osalt jätan vist ikka kohvrisse...? Oleneb, kui mitmeks ööks paika jään. Üheks ööks ei ole ju mõtet kõike laiali harutada, aga nädal on juba teine lugu.

      Nii palju küsimusi, nii vähe vastuseid ja - nii vähe kogemust...

      Kustuta
    4. Vaikus või telekas - vahel üks ja vahel teine :D Kohvriga - kuidas on kapivõimalused ja enda tahtmine, samuti sõltub sellest, mitmeks ööks kohal olla. Kardina osas - loomulik valgus või kaugemalt paistev tänavavalgus ei häiri, aga nt viimati tirisin reisil kardina ette, sest rõdul oli lamp, mille väljalülitamise võimalust ei suutnud tuvastada. Tegelinskiga me reisikaaslasteks selle põhjal ei sobi :D
      Kui vähegi kannatab, siis konditsioneer ja aken kinni - mõlema halb omadus on lärm ja peale puhuv tuul.

      Kustuta
    5. Jaa, telekaga sama. Kui on klassikaline hotell, siis telekas. Summutab muid helisid. CNN ja musa :D
      Muidugi sellises hotellis ma olen toas vbla vaid loetud minutid + ööuni. Erakas teised lood. Siis kokkad, loed, elad nagu kodus ja kodus ma vaatan harva telekat.

      Kustuta
  4. Väga lahe mõte, Indigo! Isegi kui mingite valikvastuste üle võiks nuriseda - no alati võiks -, siis täitsa põnev oli enda sisse vaadata, et mida ja kuidas ma siis reisilt ootan. Enamasti ju ei sõnasta oma sihte ja käitumismustreid nii selgelt.

    Selle viimase puhul tundsin küll end segaduses olevat, oleks pidanud kas peaaegu kõik linnutama või siis eriti ei midagi. Praegu läks vist see "eriti ei midagi" variant, aga tegelikult on aeg näidanud, et kõigest natuke (v.a sport) läheb loosi.

    VastaKustuta
  5. Umbes poole testi ajal sain aru, et ma ei olegi õieti reisil käinud. Kunagi ´95 aastal kooliga bussireis Itaaliasse ja Kreekasse, 5 aastat tagasi bussireis kooriga Austriasse ja - ongi kõik. Paar väikest autotrippi abikaasaga Poola ja Saaremaale ei ole kõneväärt. Ma tegelikult ei tea, milline reisikaaslane ma oleksin, kas ma tahan rendiautot või julgen ühistranspordiga katsetada, mida ma arvaksin palmidega valgest liivarannast. Aga muuseumi tuleb ilmtingimata minna! Ja botaanikaaeda!

    VastaKustuta
  6. Mul tuli, et olen ideaalne reisikaaslane. Nii et võid kaasa kutsuda, kui vaja :D

    Väga äge test ja tõid kõige olulisemad valupunktid kenasti välja.

    VastaKustuta
  7. Ma olen ka ideaalne reisikaaslane :-) Piret

    VastaKustuta
  8. Valikvastustega ei tööta see ankeet minu jaoks. Enamasti miskit muud või kombinatsioon. No ja sõltub ju puhkusest, suusareisil on oluliselt erinev temaatika kui lõunamere saarel või mägimatkal. Planeerin alati aga plaan on nii paindlik, et sõltuvalt ilmast, transast, ettenägematutest juhustest, enesetundest võimalik valida hulga erinevate stenaariumide vahel.

    VastaKustuta
  9. Küsimused on loogilised, kuid minu jaoks ikkagi imelikud või lihtsalt ei puutu asjasse. Loevad nagu hoopis muud asjad. Ma vist lihtsalt reisin täiesti teistmoodi.

    Aga elu jooksul tekivad sõbrad, kelle tavasid ja tujusid sa tead. Ja keda sa siis kas kutsud kaasa või vastupidi - väldid reisil iga hinna eest :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kaur olen :), Austria kiirteelt kirjutan.

      Kustuta
  10. Mina sain ka teada, et olen ideaalne reisikaaslane :) Minul on tegelikult reisikaaslastele väga vähe nõudmisi, aga üks on väga oluline - mitte mingit virisemist! Ma ei salli silma otsaski kui keegi reisi ajal virisema hakkab. Ega ma muidu ka virisemist ei kannata.

    VastaKustuta
  11. ma olen ka ideaalne, aga samuti nagu eelnevad, oleks tahtnud mõnel puhul mõlemat valida või seletada, mis puhul kumb.

    VastaKustuta
  12. Väga huvitav! Meil on just planeerimisel reis Inglismaale (alguspunkt Ameerika läänerannik, nii et meie jaoks ikkagi väga kaugel). Kui meil on planeeritud ainult öömajad reisi alguses ja lõpus siis sõbranna, kes tuleb lühemaks ajaks on teinud päevaplaanid, kus ajaliselt kirjas kuhu ja millal. Ühel päeval oli 30 asja kirjas, ta loodab enamustesse kohtadesse jõuda, sest need on üksteisele väga lähedal. Minul on rohkem selline plaan, et tahaks raamatupoodi ja kohvikusse. Ja niisama kolada ja jalutada. Ja mees tahab Šotimaa piirimüüri näha ja teatrisse, muu on kõik lahtine. Kuuks ajaks lähme, septembris..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Šotimaa ja Inglismaa vahel veel müüri ei ole, su mees vist peab silmas roomlaste ehitatud Hadrian Wall, mis asub põhja Inglismaal.

      Kustuta
    2. Seda mõtlesin jah, mõne pildi peal on natuke nagu müür, nii on seda ka vanades tekstides kirjeldatud, ma ei osanud paremat sõna eesti keeles pakkuda. Ehitati ta Šotimaa ja Inglismaa vahele ja oli piiri eest, praegu on jupid järel ja osasid juppe plaanis taastada..

      Kustuta
  13. 30 :))

    Ühel päeval jõuab teha 2-3 asja, ütleb meie kogemus.

    Kui käia võõras linnas ja lihtsalt vaadata - näe, kirik, sild, plats -, siis rohkem. Kuid nii saadud muljed kaovad järgmiseks päevaks ära. Asju tuleb kogeda, oma keha või käte või jalgadega läbida, siis on reisimisel mõte.

    Kaur

    VastaKustuta
  14. Ha! Tuleb välja, mina kah olen sulle ideaalne reisikaaslane!! Kuhu läheme?
    Kuigi jah, valikvastuste osas on mul enam-vähem sama öelda mis Tomil - oli vaid paar küsimust, millele kõhklematult vastasin, ülejäänutega oli tegemist. Kasvõi see paljude võimalike variantidega viimane küsimus - oleneb täiesti reisist. Transport näiteks - teinekord ühistransport, teinekord rendiauto. Aga muidu, jah, väga äge postitus ja küsitlus!

    VastaKustuta
  15. Ma sain ka, et ideaalne, aga ma oleksin tahtnud peaaegu iga küsimuse juures kobiseda, et oot, aga mis siis kui!
    Aga see oli mul kohe kindlasti, et oot, mina magan eraldi toas, mis teistel kardinatega asja :D Ühe öö võibolla kannataks reisil olla mitmekesi toas, aga et terve reisi aja, oo ei. Päeval nagunii ju. Ja hommikul tahaks vaikselt tegutseda, vara! Aga aeglaselt ja kulgedes.

    VastaKustuta
  16. Ideaalne :P. Sama siitpoolt, et mõnikord sobinuks mõlemad vastusevariandid. Ja mõnikord rendiauto, mõnikord ühistransport. Sõltub...

    VastaKustuta
  17. Minu esimesed küsimused oleks ikka iseloomu kohta. Koleerik või flegma? Ärritud kergesti? Kuidas reageerid, kui soovitud muuseum on suletud või planeeritud matka pärval sajab lund? Oled sa üldse piisavalt jutukas?

    Hotellis teleka vaatamine tundub nii absurdne, et ma ei oskaks seda ette karta ega küsida. Ma pole ka kohanud kedagi, kes seda teeks.

    Kaur

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina olen aeg-ajalt telekat vaadanud - vahel lihtsalt selleks, et kohalike uudistega kursis olla, aga vahel filme jms kui on väsitav päev seljataga aga kohe magama minna ei taha. Alati ja iga õhtu ei jäksa ka poole ööni väljas olla.

      Kustuta
    2. Seda tõesti. Ja no ega telekas pole lõppeks ju kuidagi teistsugune kui telefon või arvuti. Milles kõik kogu aeg "on". Mul hetkel kogu pere ja ma ise ka külaliskorteris ja ninapidi internetis ju...

      Kaur

      Kustuta
    3. Jah, pigem telo. Korralik wifi ja pakett, et saaks guugeldada, träkkida, äppi pilte laadida, on “must”.

      Kustuta
  18. Ma ei hakanud isegi küsimistikku avama, sest olen üsna samasugune egoist, nagu sinagi. Sry, kui solvasin :) Ja seetõttu ei lähe ma mitte mingil juhul reisile (ühte tuppa) inimesega, keda ma ei tunne päriselt. Pigem maksan toas omaette olemise eest. Niiet neile küsimustele vastamine ei anna mitte mingit arvestatavat informatsiooni. Minu arvates.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mitte et sulle vastu vaielda, aga ma hakkasin su kommentaari peale mõtlema, et mina näiteks olen korduvalt ja edukalt reisinud inimes(t)ega, keda lähemalt ei tunne. Ühes hotellitoas ja puha, või ühes telgis. Ja kui nüüd järele mõtlema hakata, siis teinekord on võõraga isegi lihtsam ja mugavam olnud kui teada-tuntud inimesega. Aga ehk on mul võõrastega lihtsalt vedanud, võinuks hullemini minna…

      Kustuta
    2. Mina suht tihti ööbin reisidel telgis koos poolvõõra inimesega :) Üldiselt on olnud üsna okei.

      Kaur

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!