Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 29. aprill 2022

Palun üllata mind

Ma tean, mida tähendab, kui üle tee jookseb kass. Aga kui orav? Head? või halba?
Loodetavasti küllust ja rahu maailmas...

Käisin lõpuks ja proovisin jalga Saapavabriku saapaid. Sest ma lihsalt ei suutnud uskuda kodulehel olevat saapa kaalu + 600 g. Mul on kõik kodusolevad tossud ja saapad ca 300 g. Ja tõepoolest. Ongi nagu tinatükid. Nii-nii kahju. Sest välja näevad väga edevad.

Bloggeris võiks selline funktsioon olla, et kui ma hakkan kirjutama juba varem kirjapandud mõtet, siis pakutakse mulle vaikimisi seda varasemat versiooni- nii nagu otsingumootorites.

Käesolevaga kuulutan välja rahvusvahelise kirjandusvõistluse. Teema. Kuidas mul õnnestus päriselt ja tegelikult oma iseloomu või käitumist muuta.
Auhinnaks on igavene kuulsus.

Üks inimene lubas midagi teha. Tohutult põdedes, et kuidas ma usaldust kuritarvitan ja et äkki saab siis topelt, tegin ikkagi päkapi. Oma versiooni. Ja mul oli õigus. Kui ma poleks teinud, poleks midagi olnud...

Iga-aastane ennejaanipäevaeelne reisiteema. Oo, me tahame ka, ma tulen kaasa.. Okei. Teen siis korraliku briifingu, et aru saada, mis inimest huvitab. Musta töö- otsin välja võimalused. Ja ta vastab.. Mul pole aprillis aega selle teemaga tegeleda.

Iga teise puhul, no mis siis ikka. Mul endal on ka vahel kiire. Nende puhul.

Hakkasin südamest naerma. 
Sest nemad on nii. Nemad. Mina olen nii. Mina.

Kirjutasin kunagi postituse - mida mehed kardavad. Pean nüüd korrigeerima ja vabandama ja täiendama. Kardavad nii mehed, kui ka naised. Nüüd tuleb välja, et Merkel oli üks nendest, kes Gruusia sõja ajal Ukrainat veenas, et ärgu jumalaeest appi mindagu. Sest hirm.

Ma tegelikult ei saa sellest aru. Poliitik peaks esindama oma valijaid ja töötama tagasivalimise nimel. Aga kui valijad ( nagu praegu) on poolt. Kui suur osa valijatest on julguse, mitte alalhoidlikkuse poolt. Ja isegi kui need pole osteselt sinu valijad, vaid konkurendi omad, siis seda ju enam. Ongi parem, saad teistsuguseid valijaid juurde.  Ja poliitiku üks tööriist ongi ju avaliku arvamuse kujundamine.. 

siis miks ikkagi jonnida ja vastu olla?


15 kommentaari :

  1. Kõige lihtsam muutumise viis on "Hakkasin ootamatult hästi teenima ja sain rikkaks". Ka blogidest leiab näiteid.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. oled kindel? Aga nn uusrikkad ja kõik sellega seotu. Vaatan praegu Rahva teener 2 hooaaega ja vaene ei oska olla rikas. Vähemalt Ida-Euroopas :)

      Aga eks see taandub samale " kas inimesed on üllatusmunad"

      Kustuta
    2. Oskab või ei, aga muutub ta ikka.

      Kustuta
    3. Kaur, seda tüüpi muudatustest on lausa voogdiagramm.

      Kustuta
    4. jammajoo, millest kõigest pole võimalik diagrammi teha :) aga hea graafik.

      Kustuta
  2. Kas poliitik tegutseb üksi? (retooriline küsimus).

    Oravale järelikult meeldib keskkond ja on puid, kuhu turnima minna. Meil kihutas paar päeva tagasi nina alt läbi, käbiga :) Koer oli hämmingus!

    VastaKustuta
  3. Kaalusin oma matkasaapa üle. Üks saabas on 820 grammi.
    Googeldasin kõrbesaapaid - see on see, mida sõjavägi üldiselt kannab. Eri tootjatel on paari kaal 1500 - 2000 grammi.

    300g - suvine poolsaabas ehk saab nii kerge olla? Jäika talda sellise kaaluga ei saa.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. minu vasak saabas on 600 g ja parem saabas 500g. miks see nii peaks olema, ei oska seletada, aga normaalsed tavalised naiste matkasaapad, suurus 41, tootja Scarpa.

      Kustuta
    2. Kõrgmägede saapad on rahulikult 1200-1300 grammi tükk, ja sinna lisandub kass, 500 grammi tükk (paar kasse on umbes kilo) ja bahillid / säärised. Indigoaalane, kujuta ette, et sul on mõlema jalatsi küljes veel poolteist või kaks kilo raskust juures :)

      Kustuta
    3. No aga ma ei lähe ju kõrgmägedesse ! tavaline Eesti mets ja raba ja kui ma siiani olen need suutnud 300 grammiga, siis, miks ometi, peaks ma tahtma lisakilosid kaasas kanda??!!
      Ma tegelikult sain juba vastuse, et sõduriväljaõppeks sobivad tossud ka ,sest tuleb välja matkasaabasteks nimetataksegi neid, mida mina nimetan tossudeks. Et saapaid on vaja, kui reaalselt on soo ja raba ja pori ja lumi.

      Kustuta
    4. Ka Eesti loodus on ju soo, raba, pori ja lumi.

      Kõik sõltub sellest, millal ja kus sa matkad. Klassikalisel nahast matkasaapal on neli eelist: veekindlus, soojus, vastupidavus ja jäik tald. Suvel rada pidi kõndimiseks pole ühtegi neist omadustest vaja. Kuid nii kui oled rajast kõrval, on abiks, kui tald on jäik, nii et iga oks ja kivi ei anna tunda. Siis isegi praeguste ilmade jaoks on tekstiilist jalatsid liiga õhukesed. Kahe nädala eest külmetasid kergete jalatsitega matkajad varbad otsast, mina oma nahast matkasaabastega tundisin end väga mõnusalt. Kas paarsada grammi jala otsas on väärt seda, et sa naudiks päeva, mitte ei kannataks ega igatseks selle lõppu? Eile öösel olime Pärnu jõe ääres laagris - öösel keris ilm null kraadi peale - soe jalats oli jälle abiks. Lisaks ukerdasime kogu aeg mudas (süstadesse sisse minnes ja välja tulles).

      Aga ühepäevaste kergete matkade jaoks ei ole raskel saapal Eestis tõesti mingit mõtet.

      Kustuta
    5. Mida ma öelda tahan - nahast ja (suhteliselt) raskel saapal on oma otstarve täiesti olemas. Ja nende kasutajaid ei ole mõtet haletseda :) Kuid kui sul võimalik, siis muidugi kasuta kergeid jalatseid.

      Kustuta
  4. Kui üle tee jookseb keegi isegi kass ei tähenda see midagi ise pead tähenduse juurde mõtlema. Vares lendab ka ainult sinna poole kus nokk on. Oled kunagi näinud teistpidi varest lendamas?
    Biden annab Ukrainale abi mis tähendab, et see on sisuliselt abipakett USAle, ehk Ukraina ei saa raha enda kätte, vaid raha saavad USA firmad kes määravad ise hinna, et majandus ikka kasvaks. :)

    VastaKustuta
  5. Tean ainult ühte inimest, kes on teadlikult oma iseloomu ja käitumist muutnud. Tal kulus selleks pea 10 aastat. Imetlusväärne tahtejõud ja meelekindlus. Olen mõelnud küsida, et kas tal on nüüd parem kui varem?

    Saabastega on keerulisemad lood. Kui pean täiendavalt kaasas kandma 2,6% oma tavalisest kehakaalust lisaks...see on ikka koormav. Keerulistes oludes - lühiajaliselt suudaks vastu pidada, igapäevaselt mitte. Nõrk, nõrk olen.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Matkamisel on peetakse normaalseks seda, et seljakott on kuni veerand kandja kaalust. Vanad vene reeglid ütlevad isegi "kolmandik", aga see on juba vastik.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!