Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

laupäev, 2. aprill 2022

Energia ja kangelased


Kevad on käes ja tavapäraselt kurdavad inimesed energia puuduse üle.

Kes meist ei teaks energia jäävuse seadust.

et isoleeritud süsteemi energia on ajas muutumatu suurus (energia on jääv). Sellest seadusest järeldub, et energia ei teki ega kao, ta võib vaid muunduda ühest liigist teise ning kanduda ühelt kehalt teisele.

Seega on loogiline, et teise inimese või looma puudutus, toit, jook, liikumine,  soojad ja külmad kehad annavad või võtavad energiat. 

Aga kes poleks märganud, et suheldes ( ja mitte puudutades) mõni inimene muudab su aatomikuks ja teine pigistab täiesti tühjaks. Tühja sidruni efekt on seletatav.  Sa kulutad suhtlemiseks energiat ja vastu ei saa midagi. Aga kuidas mõni inimene suudab meid energiaga laadida? Mul mees pakkus, et bluetooth... :) Füüsikutel on siin mõtteainet.


Ja teine mõte kangelastest. II ms sõja veteranidega ei suuda ma kuidagi suhestuda. Meil oli pioneerimaleval oma veteran. Olid lood Kosmodemjanskajast, Morozovist, Maresjevist jne jne. Aga need olidki lood. 

Nüüd, Ukraina sõja valguses ma kuidagi mõistan ja tajun. Tavaliselt juhtub peale sõdu nii, et tegelikud veteranid jäävad toe ja rehabilitatsioonita. Ja kangelasteks tõusevad nahahoidjad, kes kas pagesid välismaale või passisid tagalas. 

Loodetavasti läheb seekord teisiti. Ma siiralt kummardan näiteks nende Ussisaare meeste ees, kes lõid ülemaailmse meemi või selle memme, kes tomatipurgiga droone alla peksis. Ja selles kontekstis ma mõistan paremini ka neid, kes oma II MS hukkunud lähedasi meenutavad ( kui jätta kõrvale provokaatorid ja poliitika). 

Seega. Lisaks sinikollasele peaks rinda panema ka sinilille. Aga georgi lindi ?

3 kommentaari :

  1. Mõned inimesed on lihtsalt erilised.

    Mäletad pühapäevaseid saateid Vikerraadios veteranidega? Mu vanaema ei sallinud neid, ütles alati, et mis seal rääkida on! Kui ikka sõja tegelikult läbi teed, ei seleta sa sellest raadios. Ma usun teda 100%.

    Mul on üks kolleeg, keda ma pisut ajupestuks pean (HU), nii kuri nende Ussisaare tegelaste peale, et puhas vale ja propaganda. Oeh.

    Georgi lindist oli hiljuti juttu meedias, aga ma ei viitsinud lugeda. Äkki oli Lotman, kindel pole... Igatahes keegi, keda ma ei suuda lugeda tavaliselt. Ma olen aru saanud, et see on vana sümboolika ja algselt teise tähendusega kui praegu kasutusel. Ei jõua hetkel otsida allikat.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Georgi lint on jah tsaariajast, aga täna on antud sellee teine tähendusväli ja usutavasti seda esimest keskmine inimene enam ei mäletagi..

      Kustuta
  2. Kas, venemaa pole kommunistlik juba pikemat aega, neil on kujutage ette ka tsaari vapp isegi lipp ja muusümboolika kasutusel. Meie propagandamasin on kuskile küüditamise nõukaaega Stalini juurde kinni kiilunud noh pensionärid teavad et venemaa on Siber.
    Kui Ukrainast USAle väheks jääb võivad venkud piiri tagant NATOt demilitariseerimseks lihtsalt pommitada. Kui see peaks juhtuma Eestiga, siis kas me hakkame venemaad vallutama nagu kangelased ja laseme maa koos NATO vägedega segi pommitada või tõmbame kultuurselt saba jalgevahele ja saadame NATO väed välja valik on kaos.
    Nendest Ussisaare meestest tehti postuumselt meedia kangelased, et vapruse emotsioone näidata ja seda meile kohe ei näidatud kuidas nad viskasid püssid põõsasse ja nii vorbitakse kangelasi. :)

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!