Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 25. august 2011

Paar nõuannet blogikirjutajale

Kirjutasin pika kommentaari ühes blogis mind intrigeerinud teemal valmis ja - loomulikult, oli jälle mingi peen süsteem seadistatud, kogu mu tark jutt lendas tühjusesse:(

Et siis kallis blogipidaja. Juhul, kui Sa soovid, et blogi loetakse ja kommenteeritakse, siis 3 head soovitust.
1. Kui sul juhtub olema Wordpressi blogi, vaata üle oma kommenteerimise settingud. Mõni neist lubab kommenteerida ainult Wordpressi kasutajatel, teine ainult läbi Facebooki vms. Juhul, kui soovid kommentaare, siis pane valikuks ka anonüümse kommentaari võimalus, Luban, su kommentaaride arv kasvab mühinal.

2. Kui lugemise statistika kisub langema. Palun vaata, milline su blogi välja näeb. Kui sul on tume taust ja väga keeruline srift, siis väga paljud meist, ei suuda sellist kribu lugeda. Väga hea tekst peab olema,

3. Ära kirjuta pikki massiivseid tekste. Blogi on nagu (tänapäevane) ajakirjandus. Ava esimene ajaleht ja vaata, kuidas teksti liigendada ja olulist välja tuua.

Tänan tähelepanu eest!

4 kommentaari :

  1. umm, nt blogi välimus ei ole mulle reeglina tähtis, sest enamik huvitavamaid asju tuleb nagunii rss-iga sisse ja päriselt lehtedel käin üpris harva.
    teisalt tuleb siit neljas soovits: pane (st see ei käi mitte selle konkretse blogi kohta siin, vaid üldisemalt) rss-i sätted nii, et kogu postituse viskab rss-i, mitte ainult mingi alguse. vahel ma loen paljutõotava algusega asju ka, aga teinekord, kui on kiire, jääbki lugemata.

    VastaKustuta
  2. Jep:) Sinu blogist, Pilleriin, muuseas mu postitus alguse saigi!:)

    VastaKustuta
  3. 0) Mõtle läbi, milleks blogid. Ehk ei olegi suur loetavus ja palju kommentaare sinu eesmärkidega kooskõlas?

    VastaKustuta
  4. Seda nüüd küll. Ma tegin kogemata kogu lause boldiks:) Eeldus oligi, et KUI oled huvitatud...:)

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!