Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 12. august 2011

Londonite hind

Eestis on 30 000 vähekindlustatud last, kes vajaksid (vähemalt) suvel sööki ja tegelemist.

Kui arvestada söögirahaks keskmine, millega laps lasteaias ära toidetakse (u 1,30 eur), siis kuluks nende laste toitmiseks kuu aja jooksul ca 39 000 eurot.
Ehk aastane kulu ligi pool miljonit eurot.

Söögist enam, ma arvan, vajavad need lapsed aga tähelepanu, hoolimist ja eelkõige rakendamist. Arvestades 5 lapse peale ühe täsikasvanu keskmise palgaga 1000 eurot, oleks kuine palgafond 8 mln euro + juurde tulevad ju veel kõikvõimalike õppevahendite ja vidinate kulud. See on suur summa, kui need oleks uued töökohad. Tegelikkuses on need meie tänased õpetajad, treenerid, huvijuhid, meedikud, sotsiaaltöötajad ja psühholoogid..., kes vajavad ressursse, et rüblikuid märgata ja rakendada ka suvel.

Või on see summa väike? Hind selle eest, et vähemalt meie lapsed saaksid õppida vastustus- ja kohusetunnet. Eneseväärikuse, -julguse,-kehtestamise oskuse. Unistused ja ambitsioonid.Et kõht oleks täis ja teha rohkem, kui jaksaks.



Lihtsalt niisama, võrdluseks. 2010 olid otsesed kulud Afganistanis ca 10 mln. Vabadussamba eest maksti vist lõpuks kokku ca 8 mln ja Tallinna televisoon on saanud ligi 2 mln eurot. Vajalikud asjad ju needki.

1 kommentaar :

  1. aitäh hea lingi eest. ja jutu muidugi ka :)

    Pealkiri on kurvalt tabav.

    Ilmselt oleks lahendus lisaks talvistele õpilaskodudele suvised pikaaja laagrid. Kõige probleemsemad suurlinnad: Tallinn, Kohtla Järve, kas ka Narva?

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!