Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 6. mai 2022

Nüüd on mul küll abi vaja

Ma lihtsalt ei oska otsustada. 
Kuigi valikut eriti ju polegi. See tekst võiks nüüd automaatselt ilmuda, sest igal aastal sama tõdemus. Kui sul on ees ajapiirang, elad Eestis,  lolliks ei taha maksta, siis.. valikut õieti polegi.

Montenegros käisin eelmisel aastal. Kreeka kuidagi ei kõneta. Paaril korral olen käinud, aga.. ei teagi. Kunagi annan uue võimaluse, praegu jääb kõrvale.

Ilmselt tuleb jälle nii välja, et kõik, kes "me tuleme ka kaasa",  jäävad ikkagi kõrvale. Seega mu enda kava ja soovid.

Valikud

1. paketikas Türgi
Majutus, lend ja AI- 650. 
Vesivõimlemine, pikutamine, disko :),
ekskursioonid  ( Türgi saun, rafting, köisraudtee) + 170.
Kokku  ca 820
Tegelikult tahaks Istanbuli, aga sinna ma ei julge üksi minna ja reise sel ajal ei korraldata.

2. paketikas Bulgaaria
majutus, lend HS ja ÕS 655
vesivõimlemine, pikutamine, vanalinn on lähedal
ekskursioonid ( roosiõli, Bulgaaria kultuuri õhtu, miskid kivikalmed) + 170
Kokku sama, mis Türgi- ca 825, midagi tuleb lõunasöökidena juurde
Pluss- ma pole seal varem käinud. Kaks kolleegi kiidavad, paljud laidavad.

3. ise Firenze
lend 171 + majutus ca 300
kuna tagasi läheb lennuk väga vara, siis viimane päev peab ööbima Veneetsias, rong ja hotell kokku ca 50
toidukoolitus, Uffizi, kontsert õhtusöögiga, veinituur- 235
+ 100 söökidele tuurivabadel päevadel. Kokku ca 870
Firenze majutust peab veel vaatama, kas mõistlikum on kesklinnas kallim, või äärelinn + ühistransport. Praegune hind on esimene, mis silma jäi. Kontsert lõppeb väga hilja, aga muusikat tahan ma Itaalias kindlasti saada. See on mõttekoht.
Kui viitsib, siis Milanos on La Gioconda ka sobival ajal. Juhuks, kui kõik, mis soovin on välja müüdud. Aga sama teema, lõppeb väga hilja, siis peab ühe öö Milanos tegema.

4. ise Napoli
lend 175 + majutus ca 290
Jevgeni Onegin ( sic! :)) 133, 
Pompei, Vesuuv, toidukoolitus, veinituur 200.
+ 100 söökidele tuurivabadel päevadel. Kokku ca 887
Majutus on praegu samuti esimene, mis silma jäi ja sama teema, mis Firenzes. Peab linnatransporti hoolikamalt uurima. Võimalus on kombineerida reis Iscia saarega, siis jääb meelelahutust vähemaks, aga saab rahu ja loodust juurde

Ehk siis hinnatase on suht sama. Ekskursioone ei pea nii palju võtma ja kahe viimase puhul on puhvrit majutuse ja toitumise osas.

Looduse jätsin teadlikult välja, kuna mul on eelnevad poolteist nädalat ainult jalgadel, kardetavasti ma ei ole võimaline enam kõndima :)

Kahe esimese puhul ahvatlevad mind need kenad pildid- meri, bassein, päikesevari ning kokteilid... tegelikult ma tean, et ega ma ei viitsi päevitada  ja vesi on kindlasti külm. Samas on tore lihtsalt vedeleda, raamatut lugeda. Kahe viimase miinus on linnakeskkond, kus on suvel kindlasti väga palav. Samas, ma tahan neid asju teha-näha, ja sinna ma meest mingi valemiga kaasa ei meelita.Valik on, kas viitsin seigelda ja saan, mida ma päriselt soovin.
Või saan uksest ukseni ja söögilauas ka eestlastega juttu ajada. Eelmise aasta kogemus oli väga positiivne. Ja igas riigis on, mida vaadata. 

Mis siis, kui see on elu viimane ise valitud reis ja järgmine on Siberisse? 

Milline peaks see siis olema?



17 kommentaari :

  1. Istanbul, arvan mina.

    Aga millal lähed? Kesksuvine Istanbul oleks mu arvates välistatud. Sinna tasub minna kohe ja pikaks nädalavahetuseks. Muidugi on see tohutu metropol ja leiab ka kuuks ajaks tegemist, aga augustikuine Istanbul on vist minu elu kõige meeldejäävam kuumašokk, halvas mõttes.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nõustun! Mul on augustikuisest Istanbulist ka suht jubedad mälestused.

      Kustuta
    2. Türgi puhul pead arvestama putinistide hordidega nagu ma mitmelt tuttavalt olen kuulnud, võib sulle enneaegselt Siberi kultuurikogemuse anda 😜

      Kustuta
    3. Jah, sp väldiks Hispaania, Kreeka, Türgi, Egiptus. Igal pool on olnud väike Venemaa... :( Aga kuuldavasti on nende liikumist piiratud ja need kes viimati käinud, väidavad, et kui neid on, siis üllatavalt vaikselt...

      Kustuta
  2. Ma läheksin Firenzesse. Käisin seal mõned aastad tagasi ja sellel kohal on mingi täiesti omaette aura või olemus. Söök oli ka tõeline elamus. Muuhulgas sattusin ühele pitsaõhtule: väike pereresto, kus köögi taga oli väike ruum, mis mahutas ära väikse grupi. Restorani omanik andis ülevaate pitsategemise ajaloost ja traditsioonidest ja hakkas siis aina pitsasid lauale tooma: alates lihtsast pitsapõhjale määritud tomatikastmega isendist, kuni igasugu põnevate variantideni (erinevad seened, pirn jms). Käis näitas vahepeal tooraineid, millest nad oma pitsasid valmistavad, ja selgitas nt juustude erinevusi. Laual oli piirkondlik vein, jutu järgi omaniku isa veinitalust. Ja ma ei ole kunagi nii palju jäätist söönud kui Firenzes, iga söögikord lõppes sellega. Teine mõne aasta tagune elamus oli Barcelona - nii vaatamisväärsuste kui ka toidu poolest.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga mõlemad käigud olid kas sügisel või kevadel, suve kohta ei oska öelda, kuidas seal on.

      Kustuta
  3. Ei oska sind aidata :(
    Ma ise veeretan peas juba pikemat aega pisut metsikut trippi (kool ja covid rikkusid plaane, muidu oleks juba käidud). Et siit lennuga Viini, seal päevakene või paar, seejärel rongiga Budapesti (väga korralik ühendus, meie business tüübid eelistavad lennule) ja siis vbla edasi Tšehhi suunas, eesmärgiga Praha (alternatiiviks Slovakkia). Sealt siis kuidagi tagasi Eestisse. Ma õudselt tahaks testida Euroopa rongiliiklust.
    Nii et midagi täiesti teistsugust. Paketti ise vist väga ei valiks, ei midagi isiklikku, aga mulle ei istu väga ära planeeritud trip.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga kui ma sunniviisiliselt peaks valima, siis ehk Firenze, aga mitte nii hullumeelse plaaniga. Naudi ikka linna ka :)

      Kustuta
  4. Ma võtaks Firenze, tõeliselt head mälestused sellest, käisime miski mai lõpp-juuni, ei olnud väga palav. Veneetsia on üldse mu lemmikkoht, läheks iga kell uuesti. Kui kõndida ei jõua, siis ära Uffizisse mine, me läksime päeva lõpus ja see kurnas väga ära, jube suur ja palju on vaadata. Pompei iseenesest on huvitav, aga ma Napolis käinud ei ole, seega eelistaks ikka Firenzet.

    VastaKustuta
  5. Hääletasin pakutud valikutest Napoli poolt, aga soovitaks hoopis Maltat - hoopis teistmoodi saar:)

    VastaKustuta
  6. Kui Itaalia - siis iga kell... täna just küsiti, et mis mu puhkuse plaanid on??? Mul ei olegi plaani. Napoli...

    VastaKustuta
  7. Hääletasin ise Napoli poolt, no ma ise lendan Napolisse ja sealt edasi Palermosse, Napolis vb veedan 2 päeva tagasitulles, aga vb hoopis kuskil lähikonnas. Ei suuda veel otsustada kas tahan kahes suures linnas olla. Mis värk selle Ischiaga on, et nüüd kõik sinna kipuvad?
    Söögi-veini pärast valiks hoopis Firenze ja kombineeriks mõne toreda Toscana väikelinnaga. Milano vast jätaks välja, või siis vaataks ühe otsa lennu hoopis Bergamosse/Milanosse.
    Ma suutsin enda reisiplaani nii teha, et pidin ümberplaneerima - ostsin suure hurraaga lennupiletid ära ja siis avastasin, et logistiliselt sai veits kehvasti st ühistranspordiga Palermost soovitud linnakesse pääsemine on üsna komplitseeritud. Egas midagi, otsisin logistiliselt sobivama linnakese.

    VastaKustuta
  8. Ära ahvatle !!!! Niigi keeruline valik. .. :)

    VastaKustuta
  9. Ma pole käinud ise, aga Napoli pidi jama olema. Mul endal ka lend sinna mai lõpus, aga Napolis me aega ei veeda, läheme kohe Amalfile.

    Mees kiidab Firenzet hirmsasti, ta mitu korda käinud ja ütleb, et lähme kindlasti veel.

    Bulgaaria paketireisi ma kindlasti ei soovita. Olen käinud nii Sunny Beachil kui Kuldsetel Liivadel ja kumbki mingit head mälestust küll ei jätnud. Vana ja väsinud sovjetiaegne kuurortvärk. Kuigi Must meri mulle meeldib, selle kohta pole midagi paha öelda. Aga kui Bulgaaria, siis kindlasti mitte paketikaga.

    Türgi paketikat ma pole teinud, vist ainus eestlane, kellel see tegemata. Kui hästi kallis hotell võtta, siis vist pidi isegi okei olema. Aga mulle tundub, et sinu nimekirjast valiks ma ikkagi Firenze.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Türgis olen käinud 2 korda, ja ütleksin, et väga hea hinna/kvaliteedi suhe. Kreeka oli peale Türgit nagu.... vana ja väsinud ja vaene.
      Türgi miinus on, et hotellid on reeglina nn aias, oledki seal sees. Lisaks väga palju vene turiste ( oli) ja linnas on kohalikud mehed üsna pealetükkivad.
      Aga mul endal on väga head mälestused. Käisime türgi külades, rafting oli mega, loodus imeline. Odavad puuviljad jne.
      Kui kauplejaid vältida, siis väga äge riik.

      Kustuta
    2. Ma olen see teine eestlane, kel Türgi paketikas tegemata :D Ma ei ütle, et seda kunagi ei juhtu, aga ei kipu ka- eraldatud hotellid ja tüütud kaupmehed ei köida kuidagi. Istanbuli kusjuures läheks meelsamini ning isegi ei pelgaks üksi minna, olen Turkishi tasuta linnatuuriga natuke nuusutada saanud - esmamulje vähemalt ei olnud selline, et ei julge minna. Aga jah, keset suve ei läheks (keset talve ka enam mitte, sest lumesajust Istanbuli enam ei tahaks näha)

      Kustuta
    3. Istanbul on lihtsalt nii mitmekesine. Ristmikul Euroopa, Venemaa, Aasia, Aafrika kultuuride vahel. Seal on kõike.

      Kui soovid hotellis basseini ääres lesida, siis muidugi pole suurlinna asja. Aga ma oletan, et sa ei taha.

      Muide, igasugused muud Lähis-Ida riigid on ka täiesti võimalikud...

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!