Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

laupäev, 11. oktoober 2025

Nädal 41

Endiselt on eksistentsiaalseid küsimusi,  millele isegi  ai  ei suuda vastata. 

Näiteks,  miks seriaali  Mullist välja  ei näita Etv +, vaid  etv. 

Või miks pole vene piir ikka veel kinni.  Ja miks vene koolides ei õpetata lugemist.

Ja kas venelastele ei väljastata pangakaarte, või mis on põhjus, et järjekorrad on sularahamaksega iseteeninduskassades? (Vt ka maxima)

Ning miks me kasutame sõnastust 'miks naised ei sünnita'. See eeldaks justkui abortide ja/või keisrilõigete arvu tõusu (mida pole). Üldjuhul eelneb sünnitamisele paar pisikest eeldust ja tegevust.  Korrektne oleks küsida 'miks on vähe rasedusi'. Sellele küsimusele on ka  vastused: tervis, partner, hirm jne. Teades vastuseid,  saaks ka lahendused.

Kas teadsite et Eesti Vabariigis võib oma äriühingu regada suva aadressile. Hakkame vanemate korterit müüma ja selgub, et mingi suva tüüp on reganud oma 4 firmat meie aadressile.. notar ütles, et väga tihti tuleb ette.

Samas eraisiku sisse- ja väljakirjutamine on terve teadus. 

Natuke kartulit

Käisin Saksamaal, peamiselt Düsseldorfis. Saksamaa on räpane,  ühistransport hilineb.  Kunagisest saksa täpsusest on jäänud ainult mälestused.  Tõsi,  peateelt kõrvale astudes on aedadega piiratud grafiti- ja  kerjustevabad  rajoonid. 

Toidu hinnad on samad,  mis Eestis.  Palkadega annab veel minna. Aga endiselt valik. Nii  toit kui ka  riided ja jalanõud. Eestit eristab muust maailmast see,  et meil on ainult kallis ja keskmine.  Arusaadav,  väike turg.  Mujal on valiku  skaala 1- 100ni.  

Mõtlesin,  et kui peaks riideid vaja olema,  siis plaan sõita neid ostma Saksamaale oleks väga mõistlik. 

Ja mu sajad kallid anonüümsed lugejad.  Teid ju huvitab,  millised on rahvusvahelised  toidutrendid? Palun. 

1. fermenteeritud (kimchi, kombucha, keefir). Endiselt on popp keefir (juuretis, bakter, väide) absoluutselt kõikides tootegruppides.

2. Pallid(bubbles) igal pool -joogid, moos, jäätis, kuivatatud puuviljad…. just name it

3. Külmkuivatus

4. Vetikad

5. Jääkideta tootmine st tooted jääkidest. Näiteks: üks toode, kus õunamahla pressi jääk on kuivatatud ning seejärel pulbriks ja lisatud toodetele.

6. Pistaatsia.  Ilmselt Dubai  šokolaadi edu tuules. 

Proteiin ja plant based on saanud meinstriimiks, pole isegi mainimisväärt


2 kommentaari :

  1. Huvitav, ma siin Kanadas näen nõks teist pilti. Fermenteeritud jah, keefir ja hapukapsad laialt saadaval. Pallid rohkem nishivärk, mingites jookides lastel paar korda näinud. Freeze-dry ainult matkaproffide toidukonsentraadid või siis lahustuv kohv. Vetika pakke olen näinud ja proovinud aga tarbimine minimaalne. Jääkidest toit - nii hull siin veel asi pole😜

    Tegu minu isikliku nägemusega, kuid kuna puutun kokku väga rahvusvahelise immigrantide seltskonnaga üle maailma, peaks suht hästi Kanada olukorda kajastama.

    VastaKustuta
  2. mitteanonüümse lugejana olen ma toidutrendi jutu eest tänulik!

    Kuidas need mummud kuivatatud puuviljade sisse käivad? vahele?

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!