Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

laupäev, 16. aprill 2022

Trummilööja saatus


Keerulised ajad on pannud ümber hindama ja uue pilguga vaatama, ka kunagised lemmiklaulud.

Selgub, et juba toona oli moraal madal ja väljaõpe puudulik. Rindele saadeti noor kahuriliha, kes laulis (!) öisel lahingretkel....

8 kommentaari :

  1. Väga hea tähelepanek!:)
    "Ta laulis öisel lahingretkel..." - no tõesti!:D

    VastaKustuta
  2. Hm, kas umbes samal ajal kandsid sõdurid uhkusega punaseid kuubi? Või olid need kuued ikkagi natuke varem...?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Bolševikud on laulus mainitud. Järelikult ei olnud see enam punaste kuubede aeg, kui ma nüüd ajalugu õigesti mäletan.

      Kustuta
    2. Tänan! Ma ei mäletanud laulugi piisavalt hästi...

      Kustuta
    3. Ma konkreetse laulu loomise aega ei tea, aga esimese kiire uurimise järel tundub, et mundrite muutumine eputusriietest kaitseriietuseks võis toimuda umbes samal perioodil bolševismi esilekerkimisega. Eks teadjamad täiendavad.

      Kustuta
  3. Lauldi moraali tõstmiseks ja väljaõpe toimus kohapeal.

    VastaKustuta
  4. Esimesest korda kasutati lihtsat kamuflaazhi juba 18 sajandil 7-aastases sõjas. Tänapäeva klassikaline laiguline võeti minu teada kasutusele saksa langevarjurite poolt teises maailmasõjas https://images.app.goo.gl/cQnn1R2HUR8JQ8nf6 Snaiprid (ja jahimehed) on samas iidsetest aegadest kamuflaazhi kasutanud.

    VastaKustuta
  5. Leidsin sellise info:
    Esimest korda võeti khakivärvi kaitsevormid Briti sõjaväes kasutusele 1895. aastal. Väga kiiresti võtsid selle kasutusele ka teised Euroopa riigid, välja arvatud Venemaa, kes astus Vene-Jaapani sõtta tavalistes mundrites. See tõi kaasa suuri kaotusi, mistõttu tuli lahinguolukorras särgid üle värvida kaitsevärvi. Ja Vene vägede ülemjuhataja Kuropatkin andis välja korralduse: "Peske särke harvemini, et need näeksid välja rohkem piirkonna värvi."

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!