Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

pühapäev, 20. märts 2022

#ukraina Kui oleks vaid julgust


Jaapan võtaks tagasi Kuriilid 

Moldova Transnistria

Hiina "läheks appi" Ida-Venemaa etnilisele vähemusele.

Türgi kindlustaks võimu Mustal merel.

Kui Soome küsiks tagasi Karjala.

Gruusia taastaks oma iseseisvuse.

Valgevene veel elus olev opositsioon annaks võimaluse õiguspärasele presidendile.

Mis neist on tähtsam kui võim Ukraina üle?





6 kommentaari :

  1. Noh, kõigis sinu nimetatud punktides on külmutatud territoriaalsed vaidlused. Grusiinid ja armeenlased ütleks üht-teist Türgi kohta; pikk lõik Musta mere rannikut on Gruusia arvates nende oma. Samuti võib Gruusia tahta kõike osseetiad ja abhaasiaid endale, aga sealsel (venekeelsel) elanikkonnal on ses osas ausalt õigustatud hirm, et mis siis saab.

    Lähiplaanis on kõige huvitavam küsimus, et mida me järgmisel talvel sööme. Ukraina ei külva ja Venemaa väetistest sõltub osa maailma ei väeta.

    Ehitamisega on vist ka mõneks ajaks ühel pool, Azovstal on tsehh-tsehhilt õhku lastud.

    Pikas plaanis on huvitav teema Artika. Kes saab sealsed maavarad ja kontrolli meretee üle? Seni oli vastus "ilmselt Venemaa", nüüd...?

    Eesti mõttes peaks praegu päevapealt kinni panema igasuguse Rail Baltica ehituse. KOHE, TÄNA. KÕIK eeldused, mis selle jabura megaprojekti taga kunagi olid, on praeguseks soe õhk. Mida kiiremini me kaevamise lõpetame, seda väiksem surnud hobune meil kaelas on.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lääne Euroopa sh sööbki liiga palju. Kahe suure turu ära kadumine annab võimaluse teistele, kes on seni olnud kõrvale jäetud.
      Jah, loomakasvatajatel on täna raske. Väetised ja loomasööt. Aga kallimad alternatiivid on tegelikult olemas. Nälga me niipea ei jää. Toitu on lihtsalt vähem ja see on kallim.
      Territoriaalsete teemade osas nöus. Elu on keerulisem. Aga täna on võimaluste aken, mis ei tarvitse kunagi enam korduda. Sh Eesti. Üleminek eestikeelsele haridusele ja meediaruumile. Ma panustaks, et me Ei kasuta seda ära.

      Kustuta
    2. Muidugi mitte, meil tulevad ju kohe valmimises.
      Korsika läks ka keema. Ja Karabahhia on kahtlane, kolleeg hiljuti mainis. Eks see olukord raputab kõiki.

      Kustuta
    3. Ühtegi head kriisi ei tohi raisku lasta. Üleminek eestikeelsele haridusele ja meediaruumile tuleb teha nüüd ja kohe. Arvan, et seda ei julgeta teha, kes ikka tahab raputada toiduahelat?
      Teisalt kui tegamata jääb, ootame veel 50+ aastat enne kui nõukogude mentaliteet lõplikult likvideeritud saab.
      Olen üsna kriitilises meeleolus, tingituna eile õhtusest jalutuskäigust, kus liikvel oli suur hulk inimesi, kellest valdav osa (enamus) mitteriigikeelsed, meelsust oli pelgalt välise vaatluse pinnalt raske tuvastada.

      Kustuta
  2. Meie ei jää nälga, mõni nälja piiril kõikuv vaene maa (kuhu minev toiduabi on tulnud valdavalt Ukraina viljast) ilmselt küll.

    Armeenia kohta jäi mulle paar päeva kuni nädal tagasi silma uudisnupp, et nad alustasid Türgiga mingeid kõnelusi. Ma lugesin ikka kohe mitu korda. Armeenia? Türgiga? Armeenia Türgiga? Päriselt?

    Nähtavasti seepärast, et Armeenia ei usalda enam Venemaa julgeolekugarantiisid ja siis kõlbab tema ja Aserbaidžaani vahel vahendajaks kasvõi Türgi.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!