Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 10. märts 2022

Taevas kukkuski alla

niipalju õnne
Mees istub kodus arvutis. Järsku käib kõmakas. Vaatab aknast välja- meil võetakse siin aastaringselt uut aastat vastu, aga seal on rahulik. Vaatab ukse poole, seal istub üllatusest ja hirmust suurte silmadega kass. Vaatab selja taha. Täpselt tooli taga, on laest põrandale kildudeks kukkunud lamp. Oleks natuke tagapool istunud, oleks vastu pead saanud. Lamp kukkus lambist alla.

Ükspäev käisime väljas. Mees oli jummala paljas ( Tõnu, palun pane särk püksi). Ei salli, mütsi, kindaid... Niimoodi saad veel mingi koroona, noomin teda.
Läks päev ja järgmisel hakkas tatistama ja köhima. Siis tõusis palavik. Palavik läks üle, aga  kehv oli ikka olla. Kuna puhkus sai läbi ja pidi tööle minema, tegi testi. Esimene andis tulemuseks pildi, millist juhendis joonistatud polnud., Tegi teise veel, see oli positiivne.
Nojah, kuna me elame koos, siis olen ilmselgelt ka mina positiivne, mõtlesin ja telefon tegi piiks-piiks..

Hoia äpp andis teada, et mu isolatsiooniperiood lõppes eile. Tõlge: äpi andmetel olen ma 10 päeva tagasi kokku puutunud viirusekandjaga ja selleks, et mitte nakatada, oleksin pidanud kuni eilse päevani isolatsiooni pidama... Jommajoo (Fillon Maillet)
Ma pole testi teinud, kuna see ei anna mulle midagi. Lisaks tavapärasele tatininale ma köhin natuke ja hommikul oli  kurk pisut valus. Ja mu aju on viimastel kuudel nagu ühepajatoit. Erinevad mõtted jooksevad peas ringi, aga ma ei suuda neid lõpuni mõelda. Tea, kas peaks lõpuks ometi piima ja suhkrut sööma hakkama. Siis saaks maha jätta ja tšakrad korda?

Jõin kohvi ära ja otsustasin, et ei viitsi haige olla. Väljas paistis päike. Panin tossud jalga ja läksin hoopis õue. 

Ühele tuttavale helistab sõbranna, et on koroonas. Kõrge palavik, kõik valutab. ( Muuseas, tsink pidi aitama). Novot, aga kuna mees ja pojad olid näljas, siis ta just tegi neile söögi ära ja kohe heidab uuesti pikali. Kas mees ja lapsed on ka haiged, küsin naiivselt, Ei, meespere põdes juba ära ja on terved.
Mis fenomen see on, et muidu tugevad mehed, kui tammepuud, on haiged olles, kui s..häda. 

Kas naistel on lihtsalt tugevam tahtejõud- õige mõtlemine? Otsustan, et ei hala, ei ole haige. Ja see ju aitab küll. Või on see rollimudel. Kui sul on pisikesed lapsed, siis sa ei saa ju alla anda, vaid pead end kokku võtma? Või taluvad naised tõepoolest valu paremini ? Või oleme/olen me lihtsalt simulandid. Meie hädad ei olegi nii karmid, kui meestel?

Mulle meeldis Heiki Valneri kokkuvõte. Vulgaarne, aga väga täpne.
Noh, jõudsingi Ukrainani.

 Ma olen mõelnud, et tänapäeval on Siberisse lihtsam minna. Riided  ja jalatsid on paremad. Meil on info sealsete tingimuste ja kliima kohta. Seal pidi suvel palju sääski olema?

Meil on pargist maha võetud tänase seisuga 12 tervet ja elusat puud. Peamiselt kuused. Oleg vastas meile, et pargi renoveerimise käigus korrastatakse haljastust ja kuuskede asemele istutatakse toomingad ja kirsid. Ma saan aru, et keskerakond ei salli oravaid, aga sõjatingimustes oleks tegelikult pigem kasu ju kuuskedest? Annavad sooja ja varju.

Mul on üks tuttav, kes sotsmeedias uhkustas, et kass tegi mehele sünnipäevakingituse. Et lõpuks ometi ei tüki voodisse ja ei maga diivanil, vaid oma pesas.. Miks inimesed lemmikloomi võtavad?



9 kommentaari :

  1. Riided ja jalatsid pannakse pihta! Lambanahksed kasukad ju kah võeti nendelt, kel neid oli ja Siberisse läksid, ära.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nojah, aga see oli ju teine aeg. Inimesed läksid lipsud ees, kaabud peas ja kingad jalas. Kui täna kõik lähevad nn suusariietega, siis on kõik võrdses seisus?
      Aga selge see, et sellistes olukordades hakkab ühel hetkel kehtima tugevama õigus ja inimlikkus võib jääda tagaplaanile.

      Kustuta
  2. Mu õde rääkis juba mitu aastat tagasi, et neil töö juures on mehed ristinud Fillon Maillet' "jommaijoo'ks" ja teine kuulus laskesuusataja oli neil Tingel-Tangel Böö.

    :D

    VastaKustuta
  3. Siberis ja venemaa südames pole asjad palju paremaks läinud. Ukrainas sõdivad soldatid röövivad riideid ja olmeelektroonikat kokku. Päris naljakaid pilte, kus tankide peale ehitatud Javelini vastased pakiraamid kraami täis laotud. No ja kui venemaa aastakümneteks isolatsiooni jääb saab kauba (toidu) nappus õige terav olema

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei alahindaks Hiinat. Raadios oli just uudis, et hiinlased ostavad Vene firmade aktsiaid kokku. Kui nad targalt tegutsevad, on neil praegu võimalus territooriumi juurde võtta.

      Kustuta
  4. Mis Siberisse, meil on raudne okastraat mitte kedagi välja ei lasta. See on genotsiid, et isegi Moskva saiakest ei tohi nime järgi kutsuda.:)

    VastaKustuta
  5. Erinevad mõtted jooksevad peas ringi, aga ma ei suuda neid lõpuni mõelda. - sama siin. Lõpuni mõtlemata mõtted on küll erinevad, kuid korduvad pidevalt, nagu jookseks lõputuid ringe mööda staadionit või nagu orav rattas. Tuleb üks mõttepuhastuse teekond (jalutuskäik) ettevõtta!

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!