Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

laupäev, 19. märts 2022

Varjundid


Mingi aeg tagasi sõnastasin enda jaoks, et unine ja väsinud on erinevad mõisted. Siis lisandus kolmas mõiste- tüdimus. Ja nüüd veel neljas. Energia. 

Ma pole väsinud ja mul on praegu energia 100. Andke mulle kirves ja ma lähen metsa langetama. Aga ma olen tüdinud ja unine. Ma magan võimalusel päeval. Õhtul lähen 9 voodisse ja hommikul ajan vaevaga üles. Päevas 10- 11 tundi.

Üleeile käisin kahe arsti juures. Hommikul perearsti juures tõendi järel ja paar tundi hiljem töötervishoiu arsti juures. Mõlemad arstid leidsid, et vererõhk on pisut kõrge, mis on anomaalia. Aga kolesterool, põletikumarkerid, suhkur, KMI, nägemine, kuulmine... Kõik on super.

Rõõm on näha vahelduseks nii tervet inimest, ütles üks arst silmade särades. Mul oli ka rõõm. Olin eelnevalt võtnud sudafedi ja köhakommi. Mul oli palju hapnikku ja hääl oli normaalses registris. 

Sõitsin koju ja mulle tuli meelde pool aastat tagasi juhtunu. Ma tundsin, et mul pole midagi viga. Aga minus oli viga. Analüüsid ja veri ei näita alati tõtt. Ma olen terve, kui ma just terve pole.

Mis puutub unesse, siis arhiividokumendid näitavad, et selliseid uneperioode tuleb mu elus ikka mõned korrad aastas ette. Tuleb lihtsalt magada. Lubage, ma teen siia lõppu oma kulunud nalja. Kui ma saaksin und müüa, oleksin juba miljardär.

Ma kirjutasin KK ja SK blogisse pika kommentaari. Vajutasin enter. Rõõmustasin, et seekord tuli vähe vigu. Tegin tööd edasi ja mõne aja pärast vaatasin neid blogisid uuesti ja halloo.. tühjus. 

Variant a on, et internetifiltrid eemaldavad mu kommentaare, pidades neid " pasaraheks". B, KK ja SK vihkavad mind. Ja c, kõige loogilisem. Ma nägin kõike unes. #täiskuu

9 kommentaari :

  1. Ei vihka!
    Vaatasin just modereerimisele minevad ja spammikausta üle, ei olnud miskit.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ju tean, et ei vihka :) :) igatahes tahtsin su tomati maavõistlusele kutsuda, näis kumb meist suuremad tomatid saab:)

      Kustuta
    2. Ma olen nende tomatite pärast väga elevil :)

      Kustuta
  2. Ma olen unine aga ei maga, see vist on veel eraldi teema. 5-6 vahel ärkan ja õhtul ei seisa silm peale 21 lahti. Nädala pärast on terviseaudit, eks siis paistab. Kuigi seda ei soovitata, hakkasin omaalgatuslikult rauda sööma, sest mul on olnud aneemiat. D-vitamiini söön nagunii aastatingselt.
    Kohutav isu hea värske kraami järele on ka.

    VastaKustuta
  3. Ma olen sellega, et bloggeris kommentaarid haihtuvad, nii ära harjunud, et enamasti löön enne avaldamisenupu vajutamist automaatselt ctrl+a, ctrl+c, et oleks tagavara, kui tuleb uuesti katsetada.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures. Seekord oli nii, et ma nägin ilmunud kommentaari. Ja paar tundi hiljem oli tühjus. Müstika.

      Kustuta
  4. Jah, kommentaaridega on minulgi seda juhtunud, kuid ainult moblas kommenteerides. Siiamaani pidasin enda veaks või arvasin, et blogiomanik miskipärast kustutas, nüüd tean, et mingi käkk võib ka mujal olla. Nojaa eriti tusaseks teeb, kui pika ja enda arust kole vaimuka kommiga maha saad ja .... Enter .... Tühjus🙄 Üldiselt olen nii laisk, et uuesti ei viitsi kirjutada. Varem oli mingi topeltkommi pull, viimasel ajal enam mitte.

    VastaKustuta
  5. Ma pran telefonis olema oma google kontole sisselogitud, siis toimib. Aga mul blogger ei saada meilie teavitusi kommentaaridest. Aktiveeritud on, meiliaadress korrektne, aga teavitusi ei tule. Kui adminina vaatama lähen, leian vahel mitme nädala vanuseid ootel. Mul on pandud ajaline piirang, millest vanemaid poste enam kommida ei saa. Vahepeal spämmiti jubedalt, siis panin.

    VastaKustuta
  6. Kas keegi seda vidinat on katsetanud?
    https://disqus.com/admin/blogger/

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!