Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 13. jaanuar 2021

Poliitsuhtelisus

Avasin ärgates raadio ja mis seal salata, rõõmustasin, uudiseid kuuldes. Saab lõpuks ometi läbi see lõputu õudus.
Tõsi, ma oleksin rõõmustanud rohkem, kui põhjuseks oleks olnud üks teine erakond. Kuigi. Kusagil kellegi blogisabas keegi kirjutas, kuidas ta südamest reformierakonda põlgab. Mul ei ole mitte ühegi erakonna suhtes nii kirglikuid tundeid. Mulle ei tarvitse meeldida konkreetsed inimesed, aga isegi ekrele suudaks ma vajadusel kaitsekõne kirjutada.

Aga see selleks.
Natuke järele mõeldes sain, aga, aru, et tegelikult ei olegi ju see uudis nii hea. 
Paar erakonda saavad võimaluse rahuliku poolaasta kohalikeks valimisteks valmistuda.

Ja kes iganes selle võimu üle võtab, saab päranduseks hunniku sõnnikut. Rikutud maine, suhted, võlad, tühi riigikassa. Tulevikus sotsiaalselt kindlustamata pensionärid. Ja kirsiks tordil ka epideemia.

Matemaatika ütleb, et ülekaal saab valitsejatel olema õrn ja vastased halastamatud.

Ma arvan, et parim variant oleks erakorralised valimised. Võidab siis kasvõi ekre, aga kindlasti tekitaks ausamad mängureeglid.





DIQMZRAM

11 kommentaari :

  1. Mul on hetkel tunne, et saab ainult hullemaks minna. Eks näis.

    VastaKustuta
  2. Ah, pidid sa ka. Ma alles avastasin ja olin veel selles esimeses faasis, milles sina esimeses lõigus :)

    VastaKustuta
  3. Parim variant on tõesti erakorralised valimised. Seda jama, mis riigieelarve ja riigikassaga on toimetatud ja päranduseks saadakse, ei suudeta ka järgmise 2 valimisteni jäänud aastaga korda sättida.

    Küllap pidi ikka "must" tegu olema, mis sundis riigimehelikkust näitama - küsimus ikkagi jääb, kus see riigimehelikkus varem oli. Olnud olematuks ei tee ja mis sest enam. Nüüd on tegu tehtud ja kaptenina uppuvalt laevalt põgenemine esimeses päästepaadis - nõrk.

    VastaKustuta
  4. Hea meel on, et see valitsus on nüüd maas. Loodetavasti ikka päris maas, mitte nagu Poolamets põhiseaduskomisjoni esimehena, kes "korraks käis maas". Nende inimestega pole paraku miski võimatu.
    Veel parem meel oleks, kui asi lõppeks erakorraliste valimistega. Saaks õhu puhtaks, kuigi järgmise riigikogu töö selle ...valitsussaaduse... sõelumisel mis sellest koosseisust jääb oleks kõike muud kui kadestamist väärt. Mitmed otsused oleks neil poliitilise enesetapuga võrreldavad, kuid vältimatud. Muidugi ainult juhul kui neist riigimehi on.

    VastaKustuta
  5. EKRE on nagu mitmepäine lohe. Pole veel päevagi möödas, kui Martin Helme lubab, et tuleb uus valitsus, aga samade nägudega. Ei julge magama minnagi, sest mine tea, mis öösel juhtub!

    VastaKustuta
  6. Kui sama koalitsioon ei jätka - ja jätkamine tundub praeguse seisuga ebatõenäoline -, siis on muidugi uuel jube raske. Aga uuel oleks jube raske ka paar aastat hiljem, ma ei usu, et veel kaks aastat sama valitsust kuidagi siledama tee sillutaks, pigem jõuaks ikka uusi skandaale ja probleeme otsa kuhjata.

    Skandaalid ja probleemid tulevad muidugi ka mis tahes muu valitsusega, aga teatav skaalavahe siiski on. Näiteks Rõiva peaministriks olemise ajal poleks ma kunagi arvanud, et see aeg tundub tagasivaates suhteliselt okei.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ja mis kohalikeks valimisteks valmistumisse puutub, siis see rahvahääletus oleks olnud ju puhas EKRE kampaania.

      Kustuta
    2. Jah, seda küll. Üks super kampaaniavõimalus libises käest, aga ehk oligi nii parem ( ekre) seisukohast- mis sa pärast nende tulemustega ikka peale oleks hakanud.. Mõtle kui hea on nüüd kõrvalt lärtsuda. Kui inimeste tähelepanu nüüd homo/abordi/kirikuteemadelt koondub koroonale ja majandusele, siis hakkavad ka uued tegijad saama selle eest, et vaktsineerimiskavad/piirangud/toetused/haiguspäevad/miks lapsed jäävad lolliks jne jne.

      Kustuta
  7. Miks te arvate, et uuel valitsusel raske on?

    Kõige olulisem võimu instrument on raha. Ja seda sadas meile just Euroopast peale tohutu hunnik. Selle tagasi maksmine on kellegi teise (ja meie laste) mure. Aga hetkel on valitsusel erakordselt hea võimalus kõigile meeldida ja nii sise- kui välispoliitiliselt super edukas olla.

    Näis, kas nad võimalust ka kasutada oskavad.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!