Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 11. jaanuar 2010

Õhtusöök viiele

Pane oma blogisse kirja, milline oleks sinu piduliku neljakäigulise õhtusöögi menüü?
Suhteliselt keeruline ülesanne- marmiiti mul kodus pole, teenijat ka mitte ja pikaks ajaks kööki "küpsetama" kadumine pole viisakas ei minu ega ka mu külaliste suhtes. Seega üritasin leida sellised toidud, mis saaks varem lõpuni ette valmistada ning mis püsiksid serveerimiseni apetiitsed. Et jääks ainult taldrikule tõstmise "vaev"

Heeringasuupisted
röstitud mustal rukkileival kergelt marineeritud punase sibula viil, tükk suitsumaitselist heeringafileed, pariisi kartul ning kõvasti tilli.
Joogiks: Farmi karusmarja-sidrunijogurtijook greibimahlaga. Alkosõpradele pits valget viina

Köögiviljapüreesupp
Ingveriga maitsestatud kõrvitsa-kartuli-õuna püreesupp. Kaunistatud rõõsakoore tilga, röstitud kõrvitsaseemnetega ja krõbedate peekoniviiludega. Kõrvale sobib väga hästi soe ja pehme sai juustuvõiga.
Joogiks: vesi ja valge vein.
Kuna ma olen veini osas väga tume, siis juhul, kui peaksin tõepoolest kaamerate ees inimesi võõrustama, siis teeksin enne kõne sõbrale, et leida parim sort ja parim kombinatsioon.

Seakarbonaad salatiga
Mõnus lihatükk serveeritud kuldse Bearnaise kastmega, vinegretikastmega segatud roheline salat päevalilleseemnetega, karamelliseeritud sibularõngad, peotäis kirsstomateid ning tumepruune marineeritud männiriisikaid.
Joogiks: vesi ja punane vein

Beseemagustoit.
Kuna kastmest jääb järele munavalgeid, siis saab eelmisel päeval valmis küpsetada pisikesed beseeküpsised. Kihiti sidrunimaitselise vahukoorega, vaarikatega ning tumeda sokolaadiga.
Joogiks: sobib kõrvale tilgake brandit ning kohvi või teed.

Head isu!

3 kommentaari :

  1. ebaaus ajada mul niimoodi keset hommikut pavlovi refleksid tööle... :)

    VastaKustuta
  2. No misasja, kohe mitu blogi korraga esilehel sama asja (elik näljaste narrimist) toimetamas, võeh!
    (omavahel: ma koputan kolm korda, eks?)

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!