Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 21. september 2009

Kuidas peab hüüdma

"Aga miks? MINUL on ju mugavam, kui prill-laud on üleval?", küsis Mees*, kui olin temaga sel teemal noominud. Hea küsimus, eks?
See, et prilllaud peab olema all; et hambapasta tuubi pigistamist ei alustata keskelt; et mustade sokkide koht on pesukastis- need on minu, Naise, standardid. Miks minu standardid on õigemad ja paremad kui teiste pereliikmete omad?
Psühholoogid soovitavad "pean" laused ümber sõnastada "tahan " lauseteks. Näiteks lause " (Miks alati) mina pean koristama tube?" tuleks öelda hoopis nii:
Minu ümber olev kord muudab mu rahulikuks, sellepärast tahan koristada
Oletagem, et ma ei tea ühtki meetodi, kuidas pere valutult majapidamistöid tegema panna ja küsin alati viisakalt- kas nad sooviksid majapidamistöid teha. Sellisel juhul, kui neil oleks võimalus öelda samuti "tahan" lauseid, kõlaksid need vist umbes nii: 
Mees "Ma tahan, et kuu aja mustad nõud koguneksid kraanikaussi, sest korraga pestes on ökonoomsem"
Vanem: " Ma tahan, et tühjaksöödud jogurtitops  vedeleks mu kirjutuslaual, sest hallituse tekkimist on lahe vaadata"
Noorem "Ma tahan, et mu riided vedeleksid põrandal, sest niimoodi on mul asjast parem ülevaade (A. Kivirähkil on ülinummi " Isade õhtujutt" sellest, kuidas voodi alla jäetud sokid said pojad. Täpilised sukkpüksid... Vahel tundub, et mehed ja lapsed usuvad päriselt, et sokid võivad voodi all poegida:))

Kuna, minu, Naise, standardilävi on kõrgemal, siis selgub, et probleem segamini toaga ongi ainult Naisel. Mistõttu probleemi lahendada ja toad korras hoida saabki ainult Naine  (ups, selle järelduseni ma tegelikult jõuda ei tahtnud..:))
AGA kuna kogu perele tuleb kasuks kui ema on rahulik ja rõõmus, siis see ongi põhjus, miks Naise standardid on olulisemad kui Mehe ja Laste omad. M.O.T.T

Noorematele vastus "Kuidas peab hüüdma (vene keeles)
* sõna Mees võib vabalt asendada sõnaga Naine ja vastupidi :)

6 kommentaari :

  1. Üks hea meetod on veel. Selle asemel, et öelda "Ma tahan, et..." ütle "Mul on su abi vaja..." või "Kas sa saaksid mind ühes asjas aidata?" ;)

    VastaKustuta
  2. Teame-teame...:)
    ma tegelikult tahtsin kirja panna mõtetkäigu,miks minu mina on õigem kui teiste oma...:)

    VastaKustuta
  3. See prill-laua värk on ka mind huvitanud aastakümneid :)) Pisut küll teise nurga alt.

    Ma peaks proovima järelejäänud aastatel veel mitmeid kooselusid, et leida vastust küsimusele: mitu naist kümnest sulgevad tualettpoti kaane pärast kasutamist?

    Senine tulemus on x-st 0.

    VastaKustuta
  4. Mis siis, kui ei toimi ka see, et mul on su abi vaja või kas sa saaksid mind ühes asjas aidata...?? 7 aastat kogemust ütleb, et lõpuks teed sa selle ise ära, siis kui ta ei märka...

    Hundiulule - mina tean seda ühe töökoha baasil 24 naisest sulges 20 kaane, 4 ei sulgenud. Nad olid vene rahvusest ja neile ei õnnestunud seda selgeks teha.

    VastaKustuta
  5. Mina olen näinud, kuidas naine kirjutas mehele korrektselt vormistatud avalduse köögikapi uste pisiparanduseks. Suuliselt esitatud soov jäi kuude kaupa tähelepanuta.
    See jäi ainsaks avalduseks, edaspidi piisas suulisest palvest:)

    Olen ise võtnud seisukoha, et tätmata palvete lõpuks ise ära tegemine annab poegadele signaali, et naise sooviga arvestada pole vaja, niikuinii teeb kuidagi ise ära.
    Kui ei märka, tuleb end nähtavaks teha. Muidu kasvavad poegadest samasugused soovipimedad.

    VastaKustuta
  6. Aga kas kogu perele ei tule kasuks, kui mees/lapsed on rahulikud ja rõõmsad?

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!