Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

pühapäev, 25. august 2019

Pensioni 2. samba reformist

Ma ei tea kuhu seda kommentaari jätta, seega jätan siia.
Ma ei saa aru, miks mitte keegi ei räägi inimestele topeltmaksustamisest. Juhul, kui seadusi ei muudeta, siis tänase seisuga tuleb neil õnnetutel, kes raha välja võtavad, maksta tulumaksu OMA rahalt kaks korda.

Sa maksad tulumaksu juhul, kui võtad raha investeerimiskontolt välja. Ja juhul, kui aasta lõpus selgub, et su aastane kogutulu ületab meie suurepärases astmelises tulumaksusüsteemis ettenähtud taseme, maksad veel kord.

See kehtib juba ka täna. Ja selle eest täname me Isamaaliitu.

2 kommentaari :

  1. See oli juba referakonna valitsemise ajal nii, et kui jäid pensionile ja pension II pensionifondist saadud lisa võrra suuremaks läks, tuli selle suurema osa eest tulumaksu maksta. Iseasi oli see, et tollased igakuulisad olid üsna väikesed ja nendel, kes neid said, on see napp kunagi II sambasse kogutu kas juba otsa saanud või saamas. Siis ei makstud ju korraga välja ja polnud lootustki, midagi suuremat muretseda. Räägin ajast umbes viis aastat tagasi ja oma kogemustest. Anette.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. II samba väljamaksed on alati mumeelesy olnud TM maksustatud, sest kogudes sa ei maksa selle pealt. 2% läheb maha enne makse.
      Mu ema sai avaldusega mingi piirini maksuvabastust. Pensionäridel oli see tm vaba määr kõrgem kui palgatöötajatel. Praegu kui ma ei eksi, on kõik ùhes süsteemis. Loeb vaid aastatulu.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!