Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 6. detsember 2022

Maailmamurede edetabel

Kui midagi muud, siis blogilugejad on õpetanud mulle kolme sõna õigekirja. Privilegeeritud. Rüüs. Puänt. Esimesega nõustun, aga kahe viimase suhtes jään endiselt eriarvamusele. Õigekiri ei anna edasi sõnade püänt ja rüüz tegelikku jõudu. Jääb minu versioon.

Neljapäeval pidin tööl võõrustama tähtsaid külalisi. Reedel mõjuma koosolekul väga enesekindla ja veenvana. Pühapäeval käsime Nurri pannkoogibuffeel realiseerimas mu kinkekaarti. Eile oli ansambliproov ja osalesin ühel uuringul. Homme on inventuur. Neljapäeval tähtis üritus ja esinemine. Reedel firma jõulupidu.
Ja nominent nr.1 Millal ma juukseid pesen???  Mu inseneridiplom on selle algoritmi väljamõtlemisel täiesti kasutu. Viimati lasin juuksed tsipa liiga lühikeseks lõigata- kinni pannes ei jää hästi. Teine päev on teine päev. Niisiis. Ma pean see nädal pesema juukseid ( kõik maailma vandesõnad) iga päev. No kes korraldab sellist elu. Neil hetkedel kadestan ma moslemitüdrukuid.

Nominent nr.2.  Mida selga panna??? Tähtsa ürituse raames saadeti meile pikkpikk lugu sellest, mis on sobilik ja mitte. Lugesin ja olen täiesti nõutu. Ilmselt ma mõtlen üle, aga esimene kord ja tahaks olla siis ju püüdlik ja teha õigesti. Kõik mu peokleidid tunduvad liiga sädelevad või paljastavad. Kaevusin kapisügavustesse ja leidsin ühe vana kontorikleidi, mis tundus piisavalt siivas. Sikutasin selga. 
Mu kaalul pole olnud patareisid mingi aasta. Nagu Prantslannade raamatus öeldi- polegi vaja iga päev kaaluda. Su seelikuvöö näitab halastamatult, kui piir on ületatud. Piir on ületatud. Lukk läks kinni aga hingata ei saa. 
Aga põhimõtteliselt ei osta uut kleiti. Ma kannatan need kaks tundi ära. Eksju.

Nominent nr. 3 Mida teha süüa???
mul oli järel tükk suitsupeekonit, kaks verivorsti. Kuna me sõime nädalavahetusel pasteeti, siis olin ostnud pehme ciabatta. Oli kaks tillukest kartulit. Nõudis suppi, et kogu see kraam nn ära kasutada. Kõrvitsapüreesupp tundus hea mõte. Ühe kõrvitsa olen sel aastal juba minema visanud. Uurisin külmikus olevat, ja ka see kõrvits oli lödi.  Esiti olin täiesti nõutu. Borsi sai just söödud. Kas tõesti pean singi ja verivorsti ka ära viskama ja ikkagi kana tegema?   Kui suppi ei tee, mis saab siis ciabattast?  Ma ei lähe poodi!!
Oo, aga hernesuppi pole ammu teinud. Purgisuppi, siis. Mul on ju kriisivarud. Läksin neid uurima ja kujutlege. Mu kriisivarudes ei olegi hernesuppi!! 
Ma olin täiesti meeleheitel. Põrnitsesin külmikut.
Hapukapsasupp. Mul on ju kruubid. Mul on kapsas. 

Mulle meeldib Nurri kohvik ( ja nende sotiaalmeedia on lisaks Ranna Rantsole väga hea). Kindlasti pole see maailma hubaseim- ilmselt ei saaks nad pehmele mööblile vetameti luba. Aga nende pannkoogid on nii kodused. Teenindajad alati heas tujus. Ja kassid. 
Eks igaüks teeb seda, milles ta on väga hea. Mina olen maailmameister muretsemises. Teen seda.
Kassid, laskmata end häirida karjuvatest lastest, kes tahavad neid kogu aeg silitada ja nendega mängida, magavad südamerahus. Tõuseb, tõmbab selja küüru. Ringutab. Haigutab südamest. Teeb 180 kraadise pöörde. Räntsatab teisele küljele. Suleb silmad ja uinub.
Tal on täiesti ükskõik.

Peaks vist taas hakkama poliitikasaateid kuulama. saaks proriteedid paika.

18 kommentaari :

  1. Need kassid seal kõlavad kuidagi kahtlaselt, äkki nad on .... narkomaanid? Ma olen alati neil kordadel mõlenud, kui sealt mööda kõndima juhtun, et kuidas need kassid küll vastu peavad, et kas neil on närvid väga läbi. sest lapsed on teadagi lapsed ja neile on seda keeruline pahaks ka panna.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tont seda teab. Mingid rahustavad asjad on kasside jaoks olemas küll. Ärkvel olevad kassid käitusid tegelikult advekaatselt.
      Võib ju ka olla, et nad on lihtsalt NII asjast üle ?! :)

      Kustuta
  2. Ohh, ma mõtlesin, et ma olen ainuke inimene, kelle jaoks peapesemine on kohutavalt keeruline logistika. Aga noh, mul on ka pikad juuksed ja mul ei ole fööni...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oojaa! Ma lõpuks 40-selt ostsin fööni, aga no ikka nii tüütu ju ja ma pean ka talvel normaalse väljanägemise nimel iga päev pead pesema. Meil läks pühapäeval soe vesi üldse ära, täielik õudus, lõppes sellega, et läksin ema juurde pesema. Spaasse niisama pesema minna tundub veidi raiskamisena ja ühissaunas pole ma elusees käinud ega soovi minna ka.

      Kustuta
    2. nüüd on mul natuke piinlik. Mul on soe vesi. Föön. Juuksed, mis on vaid nime järgi juuksed... :)
      Aga klubi liige olen ikkagi :) Ja just rääkisin kolleegidega. Kõigil sama mure...

      Kustuta
    3. Mu peamine vastumeelsus peapesemise osas on tegelikult see, et mulle ei meeldi veega kokku puutuda ja eriti ei meeldi mulle, kui veega puutub kokku mu pea. Kui see osa tehtud on, siis tühja sellest juuste kuivamisest (ehkki jah, see võtab tunde ja ma märgade juustega ei taha kodust välja minna). Föönitatult on mu juuksed megaimelikud ja ma ei taha juba seetõttu fööni osta.

      Kustuta
    4. Ahjaa, ja kui te veel teaksite, kuidas ma oma juukseid värvin - see on kolmepäevane ettevõtmine! :D

      Kustuta
    5. Julge naine. Kummardan :) :)
      http://indigoaalane.blogspot.com/2015/02/kohukese-vaga-keerulisest-elust.html

      Kustuta
    6. Hehe... noh, ma kasutan juba umbes kümme aastat järjest puhast hennat, sellega ei saa mitte midagi valesti minna.

      Kustuta
    7. Veame kihla :) :) :) muuda imagot ja proovi blondeerida #merineitsi #murueidetütar vahel piisab ka basseiniveest....

      Kustuta
    8. MItte et ma tahaks su entusiasmi mutta tampida, aga puhta BAQ (body art quality) hennaga ei juhtu midagi ka mitte blondeerides ega basseinivees.

      Kustuta
  3. rüüsi koha pealt nõus, sest ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes seda s-iga hääldaks. A puänt on jumalast loogiline, see tuleb prantsuse keelest, kus ta kirjutatakse "point" (ja tähendab esimeses järjekorras just punkti, nagu te kõik kindlasti juba ära arvasite) ja pr. keeles lihtsalt ei saa selle koha peal ü-d hääldada, kuigi see häälik on neil muidu olemas.

    iseasi, et kui korralikult ligikaudse hääldusega laenata nii, nagu meil prantsuse sõnu muidu on laenatud, siis peaks ta olema hoopis "puään".

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oo jaa, meil oli isand Veedega Facebookis arutelu sarnasel teemal - Marrakeši kirjapildi üle. Mida mingil täiesti arusaamatul põhjusel peaks kirjutama lõpus ch-ga. Mis on ka ilmselt prantsuse kaudu laenamise mõju.

      Kustuta
  4. Pead pesed hommikul pärast seda kui hambad ja nägu on pestud. Igal hommikul. Võib ka ainult märjaks teha kui iga päev pesta ei taha. Kuivatad fööniga ära ja valmis ta ongi. Lühikeste juustega kulub aega umbes 10 minuti

    VastaKustuta
  5. Kas iga päev on siis palju? Ma ei lähe kodust välja ka kui juuksed pole pestud. Kontorielu ajal pesingi igal hommikul. Siis palsam ja föön.
    Õhtuks on muidugi rasvased jälle ja kui kuskile hiljem vaja minna, siis ma kodus olles pigem pesen pealelõunal. Eriti hullud on mütsiperioodid ja kui palju on jalakäimist. Siis on mõttekas kohe hommikul peale pesu juuksed vastu pead siluda ja patsi tõmmata. Siis vähemalt ei lendle, lähe pulsti ega peas püsti.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väidetavalt ju pole iga päev kasulik? Pluss looduse aspekt- veekulu + ma kasutan 5 erinevat pudelit.
      Aga jah, kui ma ka veel kontoris töötasin, siis pesin üle päeva. Hommikul varem üles, pea puhtaks. Järgmisel päeval sai pool tundi kauem magada ja juuksed läksid kinni. Eriti õnnetu oli, kui sadas vihma või oli udu vmt. siis olid ka esimesel päeval juuksed kõlbmatud. (mul ei lähe lokki, vaid vastupidi, mustaks).
      Mis teha, kui pole antud :)

      Kustuta
    2. Ma töötan ka kontoris ja pesen pead kaks korda nädalas (vt ka pikad juuksed, fööni pole). Loomulikult õhtuti, hommikul ei tule kõne allagi. Ma vist sureks pigem ära, kui iga päev pead peseks.

      Kustuta
  6. 1. Peapesemise logistikas on veel see, kas pesta õhtul või loota, et hommikul on aega pesemiseks/föönitamiseks. Aga ma läheks hulluks, kui iga päev seda tegema peaks, kust see aeg võtta. Mingil ajal pesin ülepäeviti, nüüd 2-3 korda nädalas.
    2. Mida selga panen probleemi hetkel ignoreerin kuigi üritus on järgmine nädal tulemas. Lihtsalt ei ole kleiti selga proovinud.
    3. Söögitegemise vältimiseks käisin täna väljas söömas.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!