Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 4. jaanuar 2022

Minu hobid

Igal asjal on alati kaks otsa. On positiivne pool ja negatiivne pool. 
Korteris elamise positiivne pool on madal elektriarve, näiteks. Negatiivne. Parkimine.

Peale viit õhtul on parkimiskoha saamine sisuliselt võimatu. Ning ka päeval pole see lihtne. Ma olen varem nimetanud, et elan getos. Tegelikult on tegemist äärmiselt progressiivse linnaosaga. Juba enne koroonat töötas ca 90% autoomanikest, ilmselt, nagu mina, kodukontoris.

Kodukontoril on samuti negatiivseid tegureid, aga positiivne on see, et oled kogu aeg olemas. 

Tuled õhtul hilja ja jätad auto kuhu saab. Hommikul lähed ärevuses vaatama, kas kojamehe vahel on trahvikviitung või mitte. Ei ole. 
Ala, mida suvel nimetatakse " linna haljasalaks ja kõnniteeks" muutub talvel, kui on lumekoristusaeg, "maja haldaja vastutuseks". Arusaadavalt ei suuda kojanaine 3-4 meetri laiust pikka teed labidaga lahti lükata. Ja linnaosa sealt lund ei koristata. 

Kaevad auto välja. Puhastad nn õiges kohas platsi lumest, jätad labida teele, et keegi seda vahepeal ei varastaks ja pargid auto ümber ja selgub. Et autot pole võimalik lukku panna, sest võtme patarei on tühi. Peale asjatut kangutamist, et patarei ise ära vahetada, lööd käega ja sõidad esindusse, vahetatagu. Jõuad tagasi, Parkimiskohti loomulikult enam pole, Kaevad endale uue platsi ja  pargid jälle ohtlikku tsooni.

Järgmisel päeval lähed välja, kaevad auto välja, puhastad uue platsi, pargid auto ümber.  Paraku nii õnnetult, et auto jääb kinni. Kuna ees ja taga on autod manööverdamiseks liiga lähedal, siis jääd ootama võimalust.
Võimalus avaneb. Sinu ees ja taga olevad autod sõidavad minema. Ukerdad auto lumest välja ja pargid ära.

Hommikul näed uksel ja sotsiaalmeedias teadet, et viidagu autod ära, kuna plaanis on lund koristada. Kuigi sa tead, et oled linnaosa ainus inimene, kes teate teadmiseks võtab. Oled ikkagi tubli ning seaduskuulekas ja pargid auto mujale. Vahepeal on lumi supiks muutunud. Autot enam vällja kaevama ei pea, aga selleks, et liikuda punktist a punkti b on vaja kanal uuristada.

Minu tühi parkimiskoht leiab kohe uue tänuliku omaniku. Vaatan aknast, kuidas sahk toimetab. Meie tänav jääb puhastamata, kuna on täis pargitud.
Võitlen sooviga panna kojameeste vahele sildid " Tänan, et takistasid lumekoristust". Aga jätan tegemata. Sest paljugi mis. Ehk on võõramaalased, kes ei saa aru eesti- ja venekeelsetest teadetest.  Ehk on ultrarohelised, kõik peab olema naturaalne- lumi sulab siis kui sulab. Või oli just koristuse ajal tähtis koosolek ja kuna autos on uus kassetmakk, siis ei saa autot silma alt ka kaugemale viia. 
Igasuguseid põhjuseid võib olla.

Kui koht taas vabaneb, kaevan platsi uuesti puhtaks ja pargin auto nn õige koha peale. 

Järgmise korrani.

7 kommentaari :

  1. Ma ei tea, mis linnaosast sa räägid, aga tegelen just parajasti ühe Mustamäe korteriga ja kirjeldus sobib perfektselt. Kuna maja allkorrusel toimetab veel mingi biznes, siis nad on osa parkimiskohti enda kätte saanud ja sildid välja pannud, et need on nende omad. Maja on üheksakorruseline, seega parkimisprobleem teravam, kui viiekorruselise maja juures. Samas ma muudkui vaatan neid Mustamäe sisekvartaleid, ma saan aru et haljasalad ja nii, aga need muruplatsid on SUURED - neli pikka viiekordset, mille vahel ruudukujuline tühi ala. Ma tõesti ei saa aru, miks ei võiks sealt ühe või kahe autorivi jagu maad eraldada ja parkimistingimusi parandada.
    Sõnastus "Ala, mida suvel nimetatakse " linna haljasalaks ja kõnniteeks" muutub talvel, kui on lumekoristusaeg, "maja haldaja vastutuseks"" on muidugi paganama täpne.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, lapsed enam õues keksu a tagaajamist ei mängi. Neil on spets mängu/spordiväljakud ja meie kandis on need alad samuti kasutuseta.
      Samas ma pole nõus ka haljastusest loobuma. Minu ideaal oleks osati maa alla, mitmele tasandile loodud mitteruudukujulised parklad, mis on osati haljastatud ja katused kaetud päikesepaneelidega.
      Ehk kunagi. Tulevikus :) :)

      Kustuta
  2. Linnas on tüütu jah. Me käisime jõulude ajal tädi pool külas, Vana-Pääskülas. Siis oli see kõige hullem lumeaeg, kõik koristamata. Päevane aeg ja ma panin auto maja otsa tühjale kohale, kohe oli väljas mees, kes küsis kui kauaks ma jään ja kus korterisse lähen. Paariks tunniks lubati :)

    VastaKustuta
  3. Mul on kuri saatus määranud tööpäeviti esimesena koju jõuda, sestap olen talviti mina nii enda kui naise autole platsipuhastaja:) Nõmme (kunagise) kodumaja kõnniteed ajavad puhtaks mingil põhjusel rohelised mehikesed, aga seda vaid korra nädalas. Aga parkimiskord on määratud ühistu koosolekul ning plaanid trepikojas väljas. Külalistele on oma kohad ja seda jälgivad kohalike silmad hoolikalt - oli minulgi valele kohale parkides juhus kuulata kolmanda korruse rõdult epistlit, et "võõrad" ei oska parkida:D

    VastaKustuta
  4. Meil oli väga sarnane probleem enne seda, kui ühistu sõlmis lepingu Europarklaga. Nüüd saavad ainult oma maja elanikud parkimiskaardiga parkida. Külalised 3 tundi kellaga. Ainult need leibkonnad, kus on rohkem kui üks sõiduk, on nigelamas seisus, sest parkimiskaardi saab vaid ühele autole per korter. Paar korda on juhtunud, et kui jõuan trennist alles kell seitse õhtul koju, siis pean parkima akna alt eemale, muidu saan ikka oma trepikoja lähedusse koha. Lumekoristust tehakse meil ka nagu kommuunis - sotsiaalmeediasse teade, et teeme täna parkla puhtaks ja paari tunniga on täitsa ilus pilt juba. Aga meil on ühistu esimees ka väga tubli, sellest sõltub palju, nagu ma aru olen saanud.

    VastaKustuta
  5. Mustamäel on isegi suvel paras jama, pargitakse lausa kahes reas. Eks kunagi 70'te algul kui linnaosa ehitati polnud autode rohkuse probleemi. Isegi kõige optimistlikumad planeerijad ei kujutanud ette, et õitsva sotsialismi tingimustes oleks iga korter autoomanik. Praegugi ennustavad selgeltnägijad, et tulevikus kaduvat autode eraomadus kui isejuhtivad autod minitaksodena rahvast teenindavad - mulle tundub ausalt öeldes utoopiana aga mine sa tea.

    Eramaja omanikul lumekoristamine oma sissesõidu teelt oma asi. Ma üldiselt jälgin ilmateadet lootuses, et äkki sulab ise ära. Vähem kui 15 sendi puhul sõidan lihtsalt läbi. Samas nagu postituses mainitakse on korteris elamine nii odavam kui mugavam. Süvapenskarina ilmselt kolin ka korterisse.

    VastaKustuta
  6. Mis vingute ei raatsi jalutada, pargi seal kus saab ei pea ukseall parkima. Kui kohta pole, siis pargin Mustamäel väga sageli kuskile teise maja juurde. Nafta saab varsti otsa ja kiiremini kui oskate arvata, hakkate rohelise puugaasiga sõitma ja kiidate.Euroopast saab tööstusrajoon ja hakkab venkudele ja hiinakatele saapaid ja käsitööd tootma vene kütuse ja maavarade eest.Parkimiskoht ja lumi tunduvad siis pseudomurena. :))

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!