Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 20. jaanuar 2022

Lõpp närutamisele

Vaatsin just börsihindu ja planeerisin tolmuimeja tuurile saata kell 15. Ja siis tuli teade, et alates jaanuarist kompenseeritakse kõik hinnad üle 120-e.

Keskerakond ikka hoolib. 

Ma igaks juhuks lisan, et ei ole mõeldud sarkastiliselt.

 Tegelikult on ju tore. Mina oleks küll ainult ettevõtteid täiendavalt toetanud, aga kui raha on, miks siis mitte. 

Ja ma väga loodan, et ei kuule lähiajal mingit vingumist et õpetajate või päästjate palgad on väikesed, või et  hooldekodude tasud liiga kõrged või et meil ei jagu raha sihttoetusteks päikesepaneelide paigalduseks või majade soojustamiseks.

Kirssidega! Kõigile !

7 kommentaari :

  1. No just, ikka kõigile ja vajaduste järgi nagu meile ennevanasti õpetati kuidas kommunismis pidi see asi käima. Kahju ainult, et Eestil pole õigust ise raha juurde trükkida ja laenu peab võtma :P

    VastaKustuta
  2. Kus saa sellega maamaks, automaks, rohemaks, jne. raha tuleb nagu täitas muidu ainult nopi ja jaga laiali.

    VastaKustuta
  3. Optimism on tore, aga erilist alust selleks hetkel küll ei ole. Lugesin hommikul vaheldumisi sõjalise ja energiajulgeoleku teemadel (Oidsalu ERR-is Ukrainas, Konist Pealinnas energiast, https://pealinn.ee/2022/01/20/energeetik-vaike-eesti-on-elektriborsi-kaudu-euroopale-rahapump/). Emb-kumb eraldi on päris sünge, kokku panduna - masendav. Isegi kui sõda ei tule (ja loodame), siis uuel tasemel valmisolek selle võimaluseks saab riigile olema väga väga kallis. Ja Enefitist erinevalt ei luba kaitseväge enda ega jalaväebrigaadi osakuid märkida...

    Peidan pea lume alla ja suusatan, nagu keegi ei näeks ja nagu oleks elu viimane talv. :)

    VastaKustuta
  4. Mulle see uus abinõu meeldib, see on üsnagi kirik keset küla. Ja kuigi pressingut avaldas (ehk "hoolis" KE), siis maksumaksja rahaga hoolikalt käis ringi REF. Nüüd saavad abi ka need, kellele eelmine bürokraatlik abi taotlemine üle jõu käis. Näiteks mu vend maalt, kellel pole internetti, kes ei teadnud üldse, et ta võiks vallast elektrihinna toetust küsida, pealegi oli tal elektriarve kadunud jne. Ka need, kelle perekonna koosseis ja sissekirjutatud inimeste segapudru tegi taotlemise raskeks, saavad leevendust. Samuti saab abi töökas keskklass, kes ostnud maja, maksab laenu ja liisinguid, ja tuleb oma väljaminekutega ots-otsaga kokku, aga praegu on kõrgete küttearvetega hädas. Ja kuna on lagi pandud tarbimise määrale, millele hüvitis rakendub, siis mõisaomanikud saavad ka natuke, aga mitte kogu arvest poolt, nagu KE algul tahtis.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minul sellest kahjuks abi pole, kuna mul on kaugküte. Seda välja lülitada saab ainult nii, kui veenda kogu maja, et elektriga on nüüd mõistlikum kütta. Riik plekib kinni :)
      Ja suure kivi viskaks ka ajakirjanike kapsaaeda. Küll on toetuse taotlemine alandav ja küll kannatab keskklass. Ehk siis minu jaoks on sõnum, et mina ei kuulu keskklassi ja ei ole osanud elada.
      + Alimentide ja toimetuleku toetuse taotlemine on okei, sellest me ei räägi. Aga energia on alandav.

      Lihtsalt kahju, et jälle on meedia suutnud tekitada paanikat, lõhestumist, vastandumist. Täna oli hea saade, kus Tammerk ja Himma ja keegi veel seda et analüüsisid. Et elektriarvete, mis on teise inimese aasta sissetulek, asemel oleks pidanud ajakirjanduse vaatama fakte. Kui paljude probleem see üldse on ja kas kõige haavatavama sihtgrupi probleem on üldse elekter. Tegelikult on ju hoopis gaas nt.

      Kustuta
    2. Rääkimata kaudsetest kuludest, mis elektri ja gaasihinna tõttu kasvavad (transa, toit, hambaravi jne).

      Meediakäitumine oli jah suht masendav.

      Kustuta
  5. Huvitav, kui suure osa kõrgete hindade tõttu rohkem laekunud käibemaksust toetustele kulutatakse? Praegu tundub, et kahjudega riik ei kauple, sest iga tõusnud hinnaga suureneb ka käibemaksu laekumine. Lisaks ei ole meie energiatootmisega seotud kulud kasvanud, küll on kasvanud raha, mis selle eest saadakse. Seegi tuleb läbi riigifirma riigi kaukasse.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!