Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 6. mai 2021

Vihmase päeva lugu

Täna on kuidagi eriti halb päev.

Kõigepealt lugesin, et Arina hukkus piinarikkal moel. Nutsin ja mõtlesin, et miks ometi see õnnetu koer on ära teeninud sellise saatuse. Aidake meelde tuletada, kes juhtis Ritsiku kommentaariumis tähelepanu sellele, et religioonid on inimesekesksed. See paljukannatanud koer väärib kindlasti kohta paradiisis, kui see vaid olemas oleks. Puhka rahus.

Siis selgus, et üks tuvipaar tahaks meie rõdule pesa ehitada. Kunagi rumala peaga magasin õige aja maha ja ehitasidki. Ja no sa ei viska ju mune ja poegi üle serva. Aga mul on sel rõdul vaja pesu kuivatada ja tomateid kasvatada. Niimoodi käisingi päev läbi neid ära ajamas ja kõikvõimalikke sobivaid kohti barrikadeerimas. isegi kass tuli moraalselt appi.  Loodetavasti said tuvid vihjest aru ja leiavad mõne teise koha.

Siis sain kirja Vormsi lageraie ja  metsade " majandamise" osas. st kiri oli siis ülevaade olukorrast. Nutta tahaks. Miks, kurat, ei saa inimesed aru, et tarbepuidu saamiseks on olemas täiesti aktsepteeritavad raiumismeetodid?! Miks ei saa omanik aru, et mets kogu kooslusega on privileeg. Kui oled kellegi taltsutanud, siis pead nende eest ka vastutama.

Siis läksin alla autost midagi tooma ja klaasi vahel kollane lipik. Ei mingeid kontakte- ei seda kellele, mille eest, ja kelle poolt. Äkki polegi minule, mõtlesin, guugeldasin mingi numbri ja sain vastuse, et ikka mulle ja selle eest, et ma pargin haljasalal. Haljasala myass. Tegemist on 3-4 m laiuse kõnniteega, millel seni, kuni ma siin olen elanud 20 aastat umbes?, on pargitud. Nüüd viimasel ajal on munitsipaalpolitsei hakanud meid kimbutama. Ühistu on sel teemal linnavalitsusega kirjavahetust pidanud ja ( nimed ei ole välja mõeldud) Talehh G, Anastassia M, on pakkunud erinevaid lahendusi, kuid viimati vastas Sergei O. 

" Tänan pöördumise eest. Vastuseks teatan, et ei ole nõus parkimisega ( kasvõi osaliselt) jalgteel  X juures."

Ma muidugi vaidlustan selle trahvi, aga usutavasti pole see lahing, mida on võimalik võita. LV on aega 5 päeva vastata. Seni ootan maksmisega.
Püant saabus järgmisel päeval. Kuna ma pole auto omanik, siis pole mul ka õigust ei küsimusi ega kaebusi esitada :...:)

Pigem ma mõtlen, et millal kaob ametnikel soov midagi paremaks teha ja muuta, otsida lahendusi. On probleem- parkimiskohti ei jagu.  On alternatiiv, aga tõlgendus nagu ei lubaks. Äkki otsiks lahendusi, kuidas siis ikkagi saaks.



9 kommentaari :

  1. Kõnniteele parkimine pole ka üldse okei

    VastaKustuta
  2. Oh. Jah.

    Normaalne, inimlik linnavalitsuse osakond pöörduks kohalike ühistute poole ettepanekuga "meie rajoonis on parkimisega probleemid, mõtleme midagi välja". Aga ei. Kergem on trahvida.

    Ma sõidan tööle läbi tänava, kus kõnniteid ei ole. Tuulemäe tänav. Enne oli see väike, vaikne, aukliku asfaldiga asulasine tänavake. Aga siis sulges linn pääsu Majaka tänavalt Peterburi maanteele (MIKS??????????????????????????????) ja Tuulemäest sai hetkega magistraal. Aga seal ei ole kõnniteid. Autod pargivad mõlemal pool nina vastu seina. Jalakäijad, lapsevankrid - kõik on samal sõiduteel, mis on nüüd magistraal.

    Linn märkas muutust. Ja tegi mida? Asfalteeris sõidutee üle!!! Nüüd saan ma seal 30 asemel sõita 50 km/h. Kõik sõidavad ka. Aga jalakäijad on endiselt keset tänavat. Neile kõnniteed ei tehtud! Kui oleks kõnnitee, peaks autod jalakäijale ruumi jätma, poolteist meetrit. Aga kuna kõnniteed pole, siis pargitakse ikka ninaga vastu majaseina.

    Kui ma kuulen sõnu "tallinn" ja "liikluskorraldus", siis tekib hetkega lootusetus, tahtmine nutta ja karjuda ja kuhugi ära kolida.

    Ma olin igasugustes urbanistide gruppides. Tulin kõigist ära. Seal valitseb lihtsalt äng. Lahendused on, ülejäänud maailm muutub inim-kesksemaks, kasvõi Tartu ja Riia. Tallinn on muidu tore koht. Aga just liikluskorralduse areng ja linna suhtumine-käitumine on täiesti masendavad. Mul sai ängist küllalt - midagi muuta ei suuda siin minu eluajal keegi - ja tulin vähemalt facebooki gruppidest ära, endal on lihtsam.

    VastaKustuta
  3. ma mõtlesin parkimisloost kah, et küllap mingil jalakäijal või mitmel prahvatas vimm, mis kogunend salaja.

    Aga see ei seleta, miks trahvitakse just seal, aga mitte neid, kelle rattateedel laiutamise üle tallinlased kogu aeg kurdavad ja kuuldavasti muposse helistavad.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rattateedel meil eriti ei pargita. On mingid imelikud erandid, näiteks Pärnu mnt, aga seal on vist mingi süsteemsem jama.

      Tallinna rattateede üle võin ma vinguda lõputult, aga parkivad autod / autojuhid ei ole eriline probleem.

      Kustuta
    2. ma mõtlesingi neid Pärnu mnt taolisi kohti, mille üle ma kogu aeg näen kedagi vihastamas.

      Kustuta
    3. Vihastamas kus? Internetis?

      See on pigem jõuetus, mis viha teeb, mitte parkivad autod ise. Linn teab suurepäraselt, et seal kogu aeg pargitakse. Aga ignob.

      Kustuta
    4. netis jah.

      A ma peangi silmas, et inimestes tekitab jõuetut viha, et nad muudkui teatavad ja teatavad, aga kasu ei mingit ja ei olevat näha, et keegi seal parkimise eest kuidagi trahvi saaks. Samal ajal Indigoaalase kodu juures lendab mupo peale.

      Kustuta
  4. Ma ka lugesin Arina kohta, nii kurb ja täiesti uskumatu 🙄.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!