Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 15. oktoober 2021

Laiast maailmast

Kas nüüd võiks olla minu kord kirjutada sellest kui kohutavalt väsinud ma olen ja kuidas kogu maailm mõtleb täiesti valesti ja ei saa minust aru?

Käisin Saksamaal messil. Iga päev enne minekut oli õhus, et äkki jääb ära. Lükatakse edasi. Aga toimus ja rahvast oli väga palju.
Kõik oli paberivaba. Äpis. Ja loomulikult keeldus esimeses kontrollis äpp avanemast :) digimaailm...
Kõigil pidi loomulikult olema vaktsiinitõend. Kohapeal sai veel lisaks tasuta testida. 
Ja no palun, ei taga see midagi ( me oleme ju kogu aeg seda rääkinud...), eks. 
Ühe firma esindaja sõitis kohale. Sai maandudes kodust sõnumi, et on lähikontaktne. Läks testima ja palun- ongi positiivne, sõitis salaja tagasi.

Need ongi karmid kohad. Esimesel päeval ärkad kell 4, et minna lennukile. Seitsmendal päeval jõuad öösel kell 3 koju. Vahepealsed 5 päeva oled üheksa tundi jalgel, entusiastlikult naeratades, intensiivselt mitmes võõras keeles suheldes, püüdes olla lahke ja rõõmus. Sul pole aega korralikult süüa. Energiapuudusest on külmavärinad. Peale lõunat natuke vana tallinna, või muud, mis kiireid kaloreid ja sooja annab. Kell üheksa õhtul jõuad hotelli, et avada läpakas ja hakata tegema oma päris tööd. Kuidas ilm oli? Pole aimugi. Lähed varahommikul, jõuad õhtul pimedas. Väidetavalt on need üritused nii pikad, sest hotellide ja toitlustuse surve. Ma ei tea. Ehk tõesti. Muud messid on lühemad ja kõik töötab normaalselt.
Ja kõrval boksis näed, et tüübid avavad juba hommikul viinapudeli, terve päev on väikeses vines, õhtul peale sööki lähevad veel kuhugi edasi pidutsema ja hommikul alustavad taas... ma olen ikka nii vanaks jäänud. Saaks vaid 10% sellest energiast endale...

Pole vaja muretseda. Poolakatel
on ravim olemas.

Neis kohtades on mingi eriline atmosfäär, mürataust, kehv valgus, sundventilatsioon. Silmad on kogu aeg paistes ja punased ning nina tatine. 

Ja maskid. Ärge tulge mulle rääkima, et meedikud, teenindajad jne.. mina ju pole ei üks ega teine. Ma olen Eestis kogu selle aja jooksul kandnud maski vaid loetud korrad. Ma ei suuda. Ma ei taha. 

Saksamaal kannavad siseruumides kõik inimesed maske. Rongis oli grupp lasteaiaealisi, kenasti maskid ees. Ma sain ikka väga mitu korda märkuse, kuna ei suutnud õuest tulles piisavalt kiiresti maski ette panna.
Söögikohtades, kui tahad sees istuda, küsitakse igal pool koroonapassi. Saksamaal on vaktsineeritud  82% rahvastikust. Miks nemad saavad? Miks ei suuda seda Maailma Kõige Targem Rahvas? Mida meie teame, mida ülejäänud rumal maailm ei tea?


Nagu peab.Kölnis võttis
linnavalitsus vastu seaduse, mis
lubab reedeti teatud ajavahemikul 
üle linna mošeedesse kutsuda.

Ja selle foonil otsustas mu FB muuta algoritmi ja nunnude kassipiltide asemel hakata mulle näitama vakstineerimisvastast ja ekreinfot. Nagu ma ka Tavainimese blogisabas juba kirjutasin.

Kõigepealt mu klassiõde, kes kandideerib ekre nimekirjas. Iga jumala hommik, näen ma ta reklaami. Ta oli juba koolis imelik. Unfollow.

Siis klassivend ( ekre, muusik, õde abielus mustanahalisega). Päev üks: ühel vaktsineeritul hakkasid 2 kuud hiljem liigesed valutama. Päev kaks: üks vaktsineeritu jäi pimedaks.. Soovin neile kiiret paranemist.
Päev kolm. Klassivend ja teine mu usklik sõber arutlevad, kas  piibel lubab või keelab vaktsineerimise-. Üks väidab, et Johannesel oli seda öelda, teine leiab, et Matteus väidab vastupidist... 
Selline on tegelik maailm Eestis? 

Unfollow...




Nädalane uudistepaus oli tegelikult kosutav.  Ja nüüd on see kõik kosena kaela langenud. Kas mul tegelikult on vahet, et e- häääled tunnistatakse kehtetuks? Kas mul tegelikult on vahet, et Tallinna linnavalitsus on venekeelne? Kas tegelikult on vahet, et inimesed ignovad kõiki piiranguid ja mõned surevad seetõttu? Kas tegelikult on vahet, kui meie turismisektor variseb kokku  ja meid ei lasta üle piiri? Kas tegelikult on vahet, et on maailmas võimule tulemas valitsusi, mis keelustavad kogu taastuvenergia?  

Pole ju. Unfollow.


PS. Kas olete märganud, et ETV plussis pole mitte ühtegi valimisdebatti..?

10 kommentaari :

  1. Ps.Oli küll plussis debatt. Oma silmaga nägin ja kõrvaga kuulsin, kuidas Raimond Kaljulaid ilusat vene keelt rääkis valimisstuudios.
    Aga muu jutu kohta - jah, nõustun, ilm on imelik igast kandist vaadates. Samas kuna ta poleks olnud?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Huvitav, ju ma magasin maha :) aga hea teada, et ainus kanal pole Stolitsa :) ( huvitav, miks nad küll ainult Keskerakonda ainult valivad )

      Kustuta
  2. Kõikvõimalikud kriisid toovad selle imelikkuse lihtsalt hästi ja ilustamata välja.

    VastaKustuta
  3. Me valla foorum on ka selline, et ma enam ei jaksa. Valige juba ära ja rahu majas.

    VastaKustuta
  4. ETV+ - pole aimugi, kuidas ma üldse saaks sellist asja märgata?

    Miks ei või messile minna päev enne, et saaks välja magada? Kui ma veel konverentsidel käisin, siis oli see norm - et sa EI lähe otse lennukilt üritusele. Sest siis sa sisuliselt kaotad esimese päeva.

    Eestis on söögikohad, mis kontrollivad koroonapassi JA dokumenti. Mu eelmise töökoha alune söökla vaatas mu passi iga issanda päev, ehkki teenindaja tunneb mind ometi nägupidi ja teab mu kastme- ja makse-eelistusi.

    Kuid Telliskivi / Kalamaja söögikohad ei kontrolli mitte keegi mitte midagi. Null. Vähe sellest. Täna sattusin kohvikusse, kus leti peal virnas vaktsineerimisvastane kirjandus. Ma pole midagi taolist elus näinud. Heas eestikeelses köites, kõvade kaante ja kriitpaberiga, paksud raamatud. Koroona vandenõu. Bill Gates (BMGF) kui saatana kehastus. Jeesus hoiab meid ja meie tervist. Raamatud, raamatud, raamatud... Uskumatu.

    Mida ma nüüd teen selle söögikohaga? Kitun nende peale? Ei. Ei käi seal enam? Ma ei tea.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga ehk peaks teatama???. Muidu see jama ei lõppegi?
      Ilmselt ma ise ei viitsiks, aga kui me keegi ei hooli.. ma ei tea.

      Kustuta
    2. Ma ka ei tea, eks. Mul on väga tugev vastumeelsus mistahes sellise raporteerimise suhtes. Ja mulle meeldivad kõik protestiliikumised. Need annavad ühiskonnas tihti vajaliku vastu-jõu mingite trendide või käskude vastu, või toovad välja aspekte, mille me muidu vaikselt alla neelaksime. Kuid nüüd? ... ma ei tea. Ei, päris selge on, et ma kellelegi mingitest "rikkumistest" teada ei anna, küsimus on vaid mu enda käitumises.

      Kustuta
    3. üldiselt sekundeerin Kauri viimasele kommentaarile, tingimusega, et protestiliikumine ise ei ole kellelegi peale surutud (nagu neis Tartu kohvikutes, kus omanik KEELAS töötajatel koroonapassi küsida, kuigi töötajad on ise mures ja kardavad nakatuda jne).

      Kustuta
    4. kui see oli üks kohvik Vana-Kalamaja tänaval, siis seda peabki EKRE poliitikust vaktsineerimisvastane aktivist E.B.

      Kustuta
  5. Uudistepaus - jah. Ma ise pidasin päris pika (mitu aastat) pausi igasugusest Eesti meediast. Selle mõju kestab siiani, aastaid hiljem. Soovitan.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!