Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 17. september 2021

Külm

Praegu on kõige külmem aeg. Veel ei köeta. See aeg aastast, kui saab selga panna kõik kodus olevad kampsunid ja jalga sokid. Ja juua kruuside kaupa teed ning sinna kõrvale külmarohtu.

Muuhulgas arutasime, et tea, kas peale rohepööret keelatakse ka konjak ära? Lätist tooduna võiks ta ju vabalt  fossiilkütuseks liigitada...

6 kommentaari :

  1. Miks teil ei köeta? Meil lükati juba augusti lõpus küte sisse. Mustamäel elan.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pole aimugi. Kuna elekter( radikaga kütta( on kallis , siis eeldasin et vanemad inimesed tõstavad kisa ja nõuavad tsentraalse veekraani lahtikeeramist. Aga tundub, et pean ise ikka asjad korda ajama :)

      Kustuta
  2. Mõistan täielikult. Esimene hooaeg nüüd kaugküttel. Radikad said juba seina, aga timmimine tuleb järgmisel nädalal. Midagi nagu soliseks, aga külm on. Korraks viskas niiskuse 83% pealt 65% peale, vast ööpäevaks, nüüd jälle ligi 80% Kuumaveekott ja kaks tekki igal õhtul, muidu hambad plagisevad ja und ei tule :D Villase kampsiku otsisin ka välja. Tahaks õiendada, aga tunne on, et vaid minul on külm.
    Kas kütte alguses peab neid radikaid kuidagi ise kruttima ka või? Üks toru oleks nagu leige, teine külm. Radikas ka pigem külm. Kõige hullem oli siis kui torustik oli veel isoleerimata ja keldri suunal hiigelauk. Ööseks viskas õues kraadi nulli ja ehitajatel Vovkal ja Koljal oli pühapäev vaba. Külmas pidi vist paremini säilima? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma lohutan samaga :)
      Meil on vaja vaid kraan lahti keerata ja siis vastavalt vajadusele soojust reguleerida.
      Aga eeldus on muidugi sooja vee olemasolu torus :)

      Kustuta
    2. Üks toru, mis radikasse tuleb, on soe. Seega eeldaks, et ametlikult on “kütteperiood alanud”. Hommikul taas 17C toas, veider nagu. Natuke veel ootan, ehk sel ndl siis “häälestavad”.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!