Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 13. mai 2013

Grease

Nojah. Mis ma oskan öelda.
Kas see oli professionaalne? Pigem mitte. Kui ma pean otsima vabandusi a la nad on ju nii noored... nad on algajad... igaüks meist on kunagj alustanud....ja tegemist ei ole kooliteatrite festivali, vaid kutselise teatri etendusega, mille pileti eest küsitakse täishinda... siis nimetaks ma seda pigem haltuuraks (lugu sellest, kuidas Vanemuine rikkaks sai?).
Kas see oli lavastus? Etendus? Muusikal? Ei. See oli kontserdikava. Kunstnikule oleks tahtnud küll kolakat anda. No mis kontseptsioon see selline on, et iga laulu lõppedes lased tuled kustu ja vead mingit kola lavale.
Olgu. Miks mitte kontsert? Aga milleks siis sinna vahele need piinlikud dialoogid???
Lisaks vajanuks see etendus hädasti üht lavastajat. kes öelnuks noortele. Ärge mängige. Olge.

 Ma kahjuks ei mäleta enam eelmist etendust. Seepärast võrdlen paratamatult filmiga.  Ja usutavasti ei tee ma sellega kelllegi liiga, sest silmnähtavalt oli üritatud filmi kopeerida. Ei tea, kas maailmas on olemas Grease etendust, kus Sandyl poleks kole blond parukas?

Huvitav on näha kuidas 40 aastat on muutnud väartusi.
Kui fimis muutus paha paremaks ja hea halvemaks. Mõlemad tulid suhte huvides teineteisele pisut vastu. Siis selles loos võitis paha.

Filmi ulakatest, aga hea südamega ning eesmärgi nimel tegutsevatest poistest olid saanud raudkangidega koolikiusajad.  Need, kel film nägemata imestasid ilmselt, miks Sandy peategelaseks märgitud. Lugu puudus: Danny kõrval oleks võinud olla kesiganes plika, kes end kätte oleks andnud.

Kui eelmisel sajandil oli kuum nãidata paljast naist. Siis jãrsku olid laval täiesti arusaamatul põhjusel paljas mehekeha. Tõeliselt gei hetk...
(Muuhulgas, Uku vormi vaadates, tekkis küsimus, et kui sellises füüsilises vormis Danny võistkonda ei pääsenud, siis millised veel need tõelised sportlased mmm... olid?)

Ka filmis kasutatakse üsna vaba teksti, seal mõjub see kuidagi loomulikult. Laval oli see kuidagi punnitatud ja vulgaarne. Aga ehk pole ma sihtgrupp. 5 aastane naga mu lähikonnas lõkerdas mõnuga kuuldes sõnu perse noku tiss...

Kas midagi head polnudki? Oli ikka. Kogu muusikaline pool oli  suureparane. Väga lahedad seaded, koorid ja ansambli koostöö. Paari erandiga tugevad solistid. Getter Jaanist pean ma pärast SNKT väga lugu. Piret Krumm oli hea ja Uku Suviste ka.

Läksin koju ja panin plaadi filmiga mängima. See on ikka nii minu ajastu. Ma võiks vabalt olla täismeigi ja kontsakingadega pin up koduperenaine ja tollane mood on minu keha jaoks loodud. Minu muusika ja minu tantsud....
Sry, Uku, aga Travolta on ületamatu.

1 kommentaar :

  1. Ma käisin vaatamas seda Grease'i, mis Tallinnasse saadeti, Meribeli ja Priiduga, ning selle etenduse parim hetk oli minu jaoks Fredi Pärsi Teen Angel. Muidu oli üsna mage jah, aga see number keeras vindi nii stiilselt üle, et tekkis vabastav naer. Heldeke, peab hakkama Fredil silma peal hoidma, temast võib veel midagi saada, kui piss pähe ei löö (sry!).

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!