Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 24. märts 2011

Naine- elupäästja

Juhtusin lugema uuringut, mis väitis, et enamik lapsi ei ärka suitsuanduri sireeni peale. Arvukate inimkatsete tulemusena võin täiendada, et ka mehed ei ärka. Pigem tundub see vile neid veel sügavamalt uinutavat. 

Täna hommikul sain vastuse mind juba pikemat aega vallanud müsteeriumile. Miks, pagana pärast, ärkan ma mingitel hommikutel täiesti x aegadel. Näiteks kell 6 või pool seitse. Närvid on korras. Ausõna. Ma ei tea, mida tähendab väljend "und pole".
Täna selgus, et mu äratajaks on kõrvalkorteris (!) helisev äratuskell. Vist polnud naabrinaine täna hommikult piisavalt käbe kella kinni vajutama...

Kas siit võiks edasi arendada vandenõuteooria, miks on kombeks naisi esimesena uksest sisse lasta? Mitte viisakus, vaid normaalne ellujäämisinstinkt. Naine oma terava kõrvaga tajub ohud ära ja kui keegi kirvega varitseb, siis mis siis ikka?

Nii et, kui mu blogi juhtub lugema vaba meesterahvas, kes praegu palavikuliselt paneb kirja plusse ja miinuseid naisevõtu poolt ja vastu. Siis palun- võta mu head nõu kuulda ning hangi endale naine. Ta võib päästa su elu...:)

4 kommentaari :

  1. Ma kuulen ka kui ülemistel telefon vibreerib, otsest helinat ei kuulegi vaid just seda kuidas telefon väriseb laua või millegi peal. Ja mobiili laadides ma magada ei saa, sest laadija piniseb...
    Samas töötav ventilaator või undav arvuti suigutavad mu kenasti magama aga meespoolt need häirivad.
    Seda, et naised enne on meestepoolne ettevaatus olen ma lausa kusagilt lugenud. Seoses araabiamaade ja pommidega...

    VastaKustuta
  2. On kohti, kuhu olevat meesterahval viisakas ees siseneda - nt kõrtsi, väidetavalt just sellepärast, et pudeliga võib vastu pead saada vms.

    VastaKustuta
  3. Ei pretendeeri absoluutsele tõele, kuid naised enne komme võis tõesti alguse saada mõrtsukakartusest.
    Sarnane areng on väidetavalt toimunud viimase sajakonna aasta jooksul Ida-aafrikas - Somaalia või Etioopia, kusagil seal. Kui algselt pidid naised iidse kombe kohaselt käima oma mehest mõned sammud tagapool, siis maamiinide ohu tõttu on osadel juhtudel liikumisjärjekorda muudetud.

    VastaKustuta
  4. ma Euroopas usuks siiski vastupidist - kurtuaasses kultuuris tekkis huvitav vastuolu naiste juriidiliste õiguste ja neile antud viisakusprivileegide vahel. ja võimalik, et idee, et ka juriidilised õigused võiksid neil meestega sama suured olla, hakkaski otsapidi sealt kombeprivileegidest lekkima.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!