Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 11. märts 2011

Hapud mandariinid

Mu aju töötamine tundub olevat pöördvõrdelises seoses interneti levikuga. Kui on probleem, siis esimene liigutus on avada internet ja otsida sealt vastuseid.
Ammu pole juhtunud, aga õnnestus koju tuua kilojagu tulihapusid mandariine. Kahjuks google mind seekord ei aidanud, koogiretsepte oli, aga mul pole koogisööjaid. Pisut inspiratsiooni ma sain, aga see, mida tulihapude mandariinidega pihta hakata, tuli lõpuks ikkagi ise välja mõelda...


Niisiis, esimene lahendus- kaste/püree, mida saab siis kasutada kas marinaadina (liha või kana jaoks) või kastmena.
Lisamaitsetena haakub mandariiniga väga hästi ingver, soja ja kõik muu hiinamaine. Samuti on päris hea piparmünt sinna sisse.  Ettevaatust- mitte uskuda internetis olevat väidet, et kuumutamine vähendab mõrudust. Mandariin tuleks enne kasutamist korralikult nö fileerida, ehk siis kelmetest puhastada.  Mis pole raske aga on väga tüütu tegevus.

Siis sobis ta väga hästi salati sisse. Samuti fileerituna- kapsas, hiinakapsas, kurk, porgand mahendavad hapet. Lisaks võib panna pähkleid, juustulisi vms mis kellelegi meeldib ja passib. Muuseas, sama retsept sobib ka rabarberiuputuse korral.

Riisiga oli väga hea. Ehk siis keedetud riis segada kergelt kuumutatud fileeritud mandariini tükkidega ( + küüslauk, pähkel, hernes jamidaiganes veel).

Internetist leidsin aga väga hea idee- mandariinikrõpsud. Koorimata mandariin tuleb lõigata paberõhukesteks viiludeks, paneerida jahus ning praadida kergelt mõlemalt poolt krõbedaks. Originaalis paneeriti maisitärklises. Usun, et sama tulemust on võimalik saada ka rasvavabalt ahjus, küpetuspaberil- aga ei jõudnud proovida.
Retsepti raskus on teises lauses- mandariin tuleb tõepoolest lõigata imeõhukesteks viiludeks. Paksemate lõikudega sama efekti ei saavuta. Tulemuseks on krõbe mõru-hapu lisand mingi lihalise asja kõrvale. Päris huvitav tuli välja.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!