Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 16. september 2010

Moepolitsei

Kuidas saad aru, et oled vana? Eks ikka nii, et noorus tundub hukas olevat.
Mulle jalutab hommikuti vastu kolme erineva kooli laste mass. Ja ma lihtsalt oigan- mulle tundub, et koolitüdrukute vahel on käimas võistlus- kes suudab kõige vähem ja kõige enam paljastavaid riideid selga panna. Kuidas neil küll külm pole? Tänane hommik tundus kuidagi eriti jahe olevat.
Nagu kohalikud venelased, tundub, et ka noored elavad mingis teises meediaväljas? Just mingi aeg tagasi oli ajalehtedes-kirjades uued sellesügisesed kollektsioonid- mõnusad villased kleidid, kampsunid. Kes neid siis kannab? Minusugused vanainimesed?
Teismelised tunduvad võtvat malli Floridast...

3 kommentaari :

  1. Eks tahetakse suvelt viimast võtta. Päevad olid ju vahepeal üsna soojad. Ja Florida moed tunduvad neljateistaastastele muidugi atraktiivsemad kui Bostoni omad.

    Tuleb meelde, kuidas meie õppealajuhataja kunagi talviti kontrollis, kas tüdrukud ikka kannavad pakse puuvillaseid sukkpükse, ja kui palju pahameelt see tekitas. Siis olid muidugi teised ajad ja palja ihu näitamisega oldi kõvasti kokkuhoidlikumad. Kehalise tundides käis kurnav kaevikusõda lühikeste/pikkade dresside kandmise asjus. Särgi alt paistvad rinnahoidja õlapaelad olid big no-no. Eks paelad olid ka teistsugused.

    Üks tuttav käis hiljuti kooli õppeaasta avaaktusel ja imestas, et lipuvalves seisnud abiturient kandis pitsilisi sukki ja roosat üliminikleidikest. Aga no inimene pani ilmselt välja parima, mis tal oli. Valget pluusi ja tumedat seelikut ei pruugi tal kodus olla ja aastas korra kandmiseks ei saa iga pere neid kasvavale lapsele osta isegi mitte teise ringi poest.

    Üpris huvitav diskussioon hargnes hiljuti noorte tütarlaste riietumise teemadel Briti lehtedes. Sealne valvas ja aktiivne emade organisatsioon Mumsnet käivitas nimelt kampaania seksikate lasteriiete vastu. Vastukajasid oli seinast seina -- ühed kuulutasid manduvale Lääne tsivilisatsioonile vältimatut kadu, teised väitsid, et "lapsed on ikka armastanud kanda täiskasvanute riideid ja karnevalikostüüme; häbi sellele, kes halvasti mõtleb", kolmandad pakkusid, et "mutid on lihtsalt nooremate ja kenamate peale kadedad".

    VastaKustuta
  2. Siis pidin mina vanaks jääma juba päris varakult:) Mind paneb alati imestama, kuidas on võimalik pidada iluks solaarium kõrbemist, krohvihunniku all nägu, meetriseid kunstküüsi ja ülimalt nappi riietust. Kas tõesti lapsevanematel on kõigest suva? Ülistatakse võltsilu, mõtlemata nooruki tervisele ning väärtustele. Palju mõjutab loomulikult noori kool ek kui sõbrad teevad nii, siis mina ka.

    VastaKustuta
  3. ma pidasin lapsele loengu paljastavatest riietest ja kommionudest umbes korraga ja ühtlasi selgitasin mida tegelikult sõna "seksikas" tähendab. talle mõjus küll, isegi natuke liiga ehmatavalt :)

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!