Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 3. september 2010

Värav

Meie linnosa on planeeritud väga nutikalt. Kõige välimises ringis on elumajad, seejärel koolid ja lasteaiad ning päris keskel ülimalt populaarne puhkeala. Autovaba. Roheline.
Tädikesed nopivad muru seest seeni. Puudealusele pingile on kogunenud purupurjus seltskond, kes kõvasti ja valesti joriseb vene poppi. Vanemad prouad käivad keppidega ning kenad hästi vormis vene poisid teevad tervisejooksu. Noored isad, õllepudel näpus kärutavad oma võsukesi. Mammad lapsukestega on vallutanud liivakastiks kaugushüppekasti. Tuul kannab Leiburist värske leiva lõhna. Ühesõnaga- idüll.
Ja siis ühel päeval. On kõnnitee sisse rammitud kaks vertikaalset vaia. Millest järgmisel päeval on saanud VÄRAV. Värav, mis on kitsam kui kõnnitee ja mis avaneb vaid 90 kraadi. 

Värav tekitab inimestes hämmingut ja segadust. Meesterahvas ratastooliga ning ema kaksikute vankriga on päris hädas. Lõbusaks läheb, kui uljad ratturid väravast läbi rallivad. Tuul puhub ja värav langeb alati ebasobival ajal kinni. Kulminatsiooni ei pea kaua ootama- ühel hetkel on väike poiss rattaga ristseliti asfaldil. Kõnnitee, mille värav ühest otsast sulgeb, suundub kergeks künkaks. Selleks künkaks, kust lapsukesed, kes suurt mäge veel pelgavad, talvel tavaliselt oma liuge alla lasid.
Enam ei lase. Kui just peapõrutust ei taha.


Ma austan värskelt renoveeritud kooli soovi kaitsta oma territooriumi, aga kas tõesti kuulub kõnnitee koolile??  Ning kui hädasti peab kõnnitee blokeerima, kas ei võiks seda teha siis turvalisemal viisil? Ja kas võib nüüd oodata, et kõik selle tiigi ääres olevad lasteasutused sulgevad oma territooriumi ja elanikel pole enam puhkealale asja?
Mida ma jorisen? Era(riigi)omand on püha ja puutumatu ning miks peab saama otse, kui täiesti vabalt saab minna (veel) ringi. Iga astutud samm teeb ainult head.
Vihastab mind see, et täiesti valest kohast hoitakse kokku. Ohtlik värav ning risti üle kõnnitee teise aiaga ühendatud aed. See annab ju ikka päris mitu kopikat. Mille eest saab teha midagi oluliselt tähtsamat.
Näiteks panna üles reklaamplakateid.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!