Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 13. märts 2023

küsimused küsimused küsimused

Ma mõtlesin välja megahea metafoori. Enesekindlus on nagu lumi. Mõnel aastal teda ei tulegi. Teisel on liiga palju ja kevadeks sulab ära.
Käes on igaaastane identiteedikriisiaeg.

Pilatese treener kogu aeg "pahandab minuga", st tegeleb  ainult minu korrigeerimisega. Ma ju peeglist näen- ausõna, ma ei ole kõige kõige hullem. Mõned teevad minust hoopis halvemini. Ma mäletan eelmisest pilatesekogemusest, et juba siis olid mul veaks sisseharjutatud jalgade väljapoolsus, varvaste sirutus ning liigutuste lõpetatus. Nüüd on uue asjana, et mu kehahoiak olevat täiesti vale. Kui uskuda röntgenpilti, siis ju ongi.
Üks mu lapsepõlve lemmikraamat oli Stone " Michelangelo". Seal on stseen, kus noor Michelangelo läheb kunsti... ee...ringi? või ei, vanasti olid kursused? koolitus? Midaiganes.
Õpib joonistama. Ja juhendaja kogu aeg kritiseerib, laseb uuesti teha jne. Michelangelo on siis õnnetu ja küsib- teised teevad ju hulga halvemini, miks te just minu kallal norite. Ja juhendaja ütleb - sinul on lootust.
Kas ma peaksin nüüd võtma ka seda pidevat korrigeerimist komplimendi ja tunnustusena või oleks mõistlik pugeda saali nurka, kust mind niipalju näha pole. Maeiteamaeitea...

Käisin ühel üritusel. Hea uudis- ma leidsin lõpuks ometi magnetripsmed, mis tõesti-klõps-klõps  kinnituvad ja püsivad. Aga üritus. Kõik peale minu olid saledad, heas vormis, ilusad ja rikkad. Ma tundsin ennast nagu Bridget Jones advokatuuri õhtusöögil. Kas selline kogemus peaks sundima rohkem pingutama või oleks normaalsem olla trotslikult kehapositiivne ja uhkelt vaene?

Mõistus ütleb, et ma peaksin töökohta vahetama. Viimane aeg. Igav on.  Kõik on hästi, aga see pole see pole see...Aga mida? Mis mind huvitab? Mida ma oskan? Mida ma võiksin õppida, kui ei oska. Maeiteamaeiteamaeitea. Kas peaks end kokku võtma ja kõutsima ja testima ja proovima. Või on parem TT filosoofia. Milleks rapsida, kuniks kuldne puur toidab ja katab. Lõppeks on see ju ka tööandja probleem ja mure.

Igakevadine, kuhu reisima minna teema. Kas orgunnida ise või võtta rühmareis. Kas kultuurireis?
Ma olen ammu tahtnud minna Istanbuli. Aga on see peale Türgi valimisi ja maavärinaid turvaline?  Või hoopis Napoli või Firenze, mille puhul ma eelmisel aastal isegi kodutöö ära tegin. Või hoppis viin, Praha ja Bratislava ? Saaks rongiga sõita- Ja kas see "palju kultuuri" ikkagi igavaks ei jää? Neis rühmareisides, mida ma vaatan on peamiselt kirikud jms, aga natuke aktiivset tegevust ka. Ise saaks rohkem huvitavaid asju, aga hea giid on samas ikkagi väga väärt asi.
Äkki hoopis matkareis Gruusiasse või Lapimaale? Kas ma oma haigete põlvedega jaksan?
Või peaks minema lihtsalt randa pikutama?

Kui ma mitte midagi ei tee ja lihtsalt ootan. Kas siis vastused jõuavad minu juurde?



18 kommentaari :

  1. Muidugi mine Istanbuli, ainult lennupiletid on kalliks läinud. Aga vist igale poole on.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, on küll jälle + 100 euri kõik asjad kallimaks läinud. Mul on mingil põhjusel alles nii 2022 kui ka 2021 aasta hinnad. Parem on neid mitte vaadata....

      Kustuta
  2. Mul töökohaga sama häda. Kohe saab 20 aastat täis, seega ma leian, et absoluutselt tagumine aeg oleks töökohta vahetada. Aga ma ei oska midagi teha, ma ei tea, mida ma teha tahan ja õppida ei oskaks ammugi midagi (ja ma ei teagi, kuidas see õppimine käiks).

    Reisiplaanidega õnneks on lihtsam, need mul paigas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegelikult on see masendav, Ma lähen varsti pensionile ja pole ikka veel saanud selgeks, kelleks saada... :)

      Kustuta
  3. Reisimise koha pealt vaataksin, kes pakub odavamaid lende, mis on viimasel ajal kõvasti kallinenud. Kuhuiganes sa ei soovi minna, igal pool on midagi huvitavat vaadata ja teha. Maailm on imelisi asju täis! Tervise koha pealt oled ainult sa ise, kes oma keha tunneb ja ravida saab. Valutavatele põlvedele soovitatakse jalalihaseid tugevdavaid harjutusi, jutub on täis erinevaid soovitusi. Mida sööd, see oled, peab samuti paika. Kui suur tahtmine luuvalust, põletikest ja liigsetest kilodest vabaneda, ära söö tervailja ja suhkrut.

    VastaKustuta
  4. hoppis/jokkis viin tuleb kindlasti kõige odavam:)

    VastaKustuta
  5. Viin, ikka Viin!!! Rongifa Bratislava ja Budapest. Oh ma oleks kärbes Su õlal. Viin on imeline!!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Budapest samuti imeline.

      Kustuta
    2. Olin eile juba lehel " Pay". Ja loobusin, kuna vihastasin Ryanairi peale ( üllatus-üllatus-üllatus), Aga see Ei ole normaalne, ega õiglane, kui pilet on nt 80 ja pagasi eest maksad juurde 50!!! Põhimõtteliselt ei ole nõus.
      Näis, kas ma mingil hetkel leebun, või leian ikkagi mõne lennufirma ( ahhaahhhhaaa.., Eestist?!?) , kes on tarbija suhtes aus.

      Kustuta
    3. Kas on vahet kui maksta 80 € + 50 € või nt 200 € kohe (sest noh, suurem käsipagas on hinnas)? Ma viimane kord 4-päevasele reisile minnes tõsiselt kaalusin, et mis oleks, kui reisiks selle pisikese kotiga, aga lõppeks läks nagu ikka, maksin pagasi ja istekoha eest. Kui istekoht ei ole oluline siis, Ryanairiga annab veidi kokku hoida, kui valida see soodsam hind ja lisada suurem käsipagas eraldi lisatasu eest.

      Kustuta
    4. Trip.ee-s on just teemakohane lõim või isegi mitu.

      Ryaniga lennata on jäle. Nad nagu kallaks sulle solki pähe, esiteks piletite ostmisel, teiseks lennul endal - tulevad müüvad mingeid kaarte (pmst kelmus), paigutavad meelega perekondi eraldi istuma, et su käest koha valiku tasu kätte saada.

      Üldine arvamus on, et kui sul on mitme segmendiga lend, siis väldi odavlennufirmasid, tekkinud jamasid lahendad sa ise ja väga kallilt. Ma kaotasin sügisel korraliku raha Ryani jama tõttu. Tõsi, sellele järgnes sarnane jama Finnairiga (minul) ja siis uuesti Finnairiga (sõpradel).

      Raha / kompensatsiooni kätte saamine jamade puhul on õnneloos. Jah, on EU reeglid. Ei, need ei kehti päris elus. Ei, kindlustus ei aita. No mõnikord võib aidata, aga teinekord saadab su nii pikalt, et lihtsalt hale on endast.

      Ma ei teagi, mida teha või kuidas võtta. Leppida, et lendamine on muutunud transpordist loteriiks?

      Kaur

      Kustuta
    5. ma lugesin ühest tüübist, kes tegi endale Ryanairiga lendamise mantli, mille sisetaskutesse suutis ta umbes 8 kg kraami ära panna - vahetusriided, läpaka jne. Taskutesse mahutatavat kraami ei piirata. Umbes et kui firma otsib kohta, kust saab kliendile ära keerata, siis võib tema sama teha.

      Üks vähem ettevalmistust nõudev nõks on enne lennukile minekut kõige raskemad või mahukamad riided selga panna.

      Kustuta
    6. Mina Ryanairi suhtes nii negatiivne ei ole, sest kui arvestada, et tegu on odavlennufirmaga ja selle eripäradega, siis kannatab täitsa lennata. Kui arvutada osata, siis ei häiri algne odav hind- lisad vajalikud asjad juurde, ja vaatad kas lõpphind sobilik. Kui prioriteet on kokku istuda, siis ostadki istekohad juurde. Keegi lennukis midagi vägisi ei müü ning kõrvaklapid aitavad edukalt selle vastu, et müügipakkumisi ei kuule. Ebamugavus odavlennufirmadega on ainult see kuskile koridori ootama saatmine, aga selle elab ka üle.
      Muidugi jätkulendudel odavlendusid pigem ei kasuta, kui just mitte teha selline vaheööbimistega mitme sihtkohaga reis.
      Kahjuks on ka nn traditsioonilised lennufirmad läinud odavlennufirmade hinnastamise poliitikale st pagas ei ole hinnas ja istekohad lisatasu eest ning samas hinnad on jõledaks läinud. See, mis eelmine suvi tühistamiste/ära jäämistega toimus jne.
      PS erinevalt Kaurist mul jamasid ei ole olnud (ptüi-ptüi) ning eelmine suvi läks isegi streigipäeval õnneks st minu lend ilusti toimis.

      Kustuta
  6. Stone "Michelangelo" oli ka minu lapsepõlve lemmikute hulgas, kuidas ma seda lugesin öösel voodis (hea, et mitte teki all taskulambiga). See koht tuli nii hästi meelde :) Aga komplimendina võtmine vs nurka pugemine - kui palju Sind ennast häirib, et just sind korrigeeritakse?
    Istanbul on kindlasti huvitav, turvalisuse kohapealt - maavärinaid võib ette tulla ka mujal Lõuna-Euroopas st sedasi võiks palju kohti välja langeda (Ma olin Itaalias 2016 augustis, ei olnud tore olla vaid mõnesaja kilomeetri kaugusel laastavast maavärinast, isegi kui ainult pahaaimamatult hommikul uudistest näed juhtunut, aga see ei ole takistanud mind uuesti Itaaliasse minemast). Valimised jms - kes seda teab, ses osas ei ole kunagi Istanbulis turvaline, aga minu hinnangut varjutab see, et minu väga põgus Istanbuli külastus langes just ühe terroriakti järgsesse nädalasse ning kohalik giid muudkui rõhutas seda. Kunagi tahaks Istanbuli siiski minna pikemaks kui selleks pooleks tunniks.
    Töökoha vahetusega - kui tunned, et on vaja, siis tee seda. Ma ise samasugune, et endine töökoht oli ammu ära tüüdanud aga ei osanud midagi muud leida (ei teadnud mida tahan/oskan jne), lõpuks siiski suutsin välja mõelda, mida õppima minna ning mõni aasta hiljem sain selle toel ka uue töö. Hakka kuskilt pihta, kasvõi kõutsi või tee teste või mõtle, mis natukenegi võiks sobida/meeldida.
    Aga reisisoovitusi anda on keeruline, igal pool leiab huvitavat. Ma sellest sinu valikust käisin eelmine aasta Napolis ja Viinis, Itaalia fännina ma muidugi eelistan Napolit, kuigi tore oli mõlemas, lihtsalt nii eriilmelised linnad.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seesama enesekindluse küsimus :) mind häirib negatiivne tähelepanu. Ma tahaksin olla tubli tüdruk :) Aga pole hullu, tänaseks olen selle enda jaoks juba positiivseks mõelnud. Eile lasin end mõnuga korrigeerida. Kuidagi peab ju teveks saama :)

      Kustuta
  7. Kui lennufirma nõuab pagasi eest rohkem kui istekoha eest, on võimalus osta istekoht kohvrile. Tuleb odavam.

    VastaKustuta
  8. Joogas tähendab korrigeerimine seda, et juhendaja aitab sügavamale asendisse - osaliselt muidugi parandab ka, aga (eriti istepoosides) paratamatult ise ei saa nii sügavatesse asenditesse kui väikese surumisega. Nii et kuna surutakse kõiki, siis keegi teine ei tea, kui palju on tegu sügavamale surumisega ja kui palju parandamisega (meil käib suht silitamisega ka see, nii et üsna meeldiv on). Ainult Utthita Trikonasanaga on mul korra juhtunud, et ta vist ei pidanud vastu, ja ütles vaikselt, et see selg oleks juba ammu pidanud venima hakkama (sest ega tema ei teadnud, et ma kogu selle joogatöö ronimisega ära nullin), muidu nohises vaikselt omaette.

    Aga kehapositiivsusega on nii, et isegi Blac Chyna lasi just implantaadid ja fillerid eemaldada + Cardi B räägib samadest plaanidest, nii et tundub, et see hetkel moes. Sa võid Eesti trendsetter olla, jäta see võltstagumik julgelt nurka!

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!