Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 30. september 2022

Matrix


Kaamos ja SSP peegeldasid Tiina Kruusi artiklit nähtamatutest naistest. Et nemad küll on nähtavad. Ka mina ei saa Tiinaga päris nõus olla. Nähtamatuks olek pole mitte kuidagi seotud vanusega, ma olen paari näidet, kus ma polnud veel mitte kuidagi 50- lähedalgi, kirjeldanud siin ja siin.  terve elu olen olnud nähtamatu

veelgi enam.  Mul on üsna tihti tunne, et see elu, mida elan, polegi päriselt. Et ma pole mitte ainult nähtamatu,. vaid lausa osa Matrixist. No vaadake, mis toimub praegu venemaal- kas see  saab olla päriselt? 

Sattusin kolleegiga rääkima- minust noorem, #eiole50 ja selgus, et meil on täpselt samasugused sümptomid.  Tundub, et nakkushaigus. Mõlemal meil on järjest enam raskusi autosse ja potile ( sry) istumisega, trepist kõndimisega. Põlved ja kontsad valutavad, varbad on tundetud ja menüüsse on lisandunud valuvaigistid ( siinkohal tänan perearsti, ma varem ei tulnud selle pealegi, et jalavalu vastu neid võtta). 
Tema käis samuti perearsti juures. See kuulas ta rahulikult ära ja kirjutas saatekirja... psühholoogi juurde. Kolleeg esiti solvus, siis aga mõtles, miks mitte. Profid ju teavad. Äkki kujutangi kõike ette. 
No just, kiidan kaasa. Minu perearst ei julgenud mulle seda välja öelda ( ma olen küll nähtamatu, aga hirmutav), aga e- lukku kirjutas: postmenopausaalne sündroom?  Kindlasti võtta NSAID-preparaate ja antidepressante.

Kolleeg käis siis psühholoogi juures. see kuulas samuti kenasti ära ja küsis, et kui soovi on, võib ta antidepressante ju kirjutada, aga tegelikult peaks siiski pöörduma  nn päris arsti poole ( st haigus ei ole peas).

Okei. Tabletid sõin kuulekalt ära. Puhkasin, kogusin jõudu, et süsteemis edasi võidelda. Ortopeedi juures käisin oma raha eest, kuna sellega kaasnes ka kiirustrahv, läks teadasaamine, et mul pole midagi viga, päris kalliks.
Nüüd otsustasin, et olen riigile piisavalt maksnud. Ja neuroloogi saatelehe pean ma saama perearstilt. Ohh, naiivsust. Veetsin kaks päeva, et saada kätte perearsti õde. Repeat ja kõlar, aga paraku on ka muud tegemist, kogu aeg liinil olla ei jaksa. Lõpuks sain kätte.

selleks, et saada saatelehte, peate helistama hoopis arstile otse,. Iga päev 45 minutit ( ajavahemik, mil võtab vastu)

Ohkasin, tänasin, ja asusin perearsti kätte saama. Lootusetu.

Neil seal on niimoodi seadistatud, et iga kord kui helistad, siis saadetakse automaatselt SMS, mis teatab, et palun proovige läbi veebiteenuste( sest telefon on mission impossible) Veeb. Meeldib. Logisin sisse. Seal on igasugu toredaid otseteid (siiras kiitus), aga saatelehe värki pole. Saadan siis rubriigist."muud küsimused". Saan meilile vastuse.

selleks, et saada saatekiri, peate helistama perearstile.

Panen õigeks ajaks kella helisema ja alustan taas helistamismaratoni. Repeat. SMS- kasutage veebi. Repeat. SMS- kasutage veebi. Repeat. teisel päeval veab, ma olen järjekorras kolmas! Saan liinile. 

Vastab jälle õde: 

teie perearst ei ole täna tööl. proovige uuesti esmaspäeval.

On veebilahendus, aga saatekirja jaoks peab helistama. Helistada ei saa, sest nõudlus ületab pakkumise. Selle lahenduseks on loodud rakendus. Aga saatekirja jaoks peab helistama. 

No öelge mulle,  et see on päris elu, mitte videomäng, ei ole ju. 

7 kommentaari :

  1. Ja siis nad ütlevad, et ärge koormake erakorralist meditsiini, pöörduge perearsti poole. Ärge tahtke kohe eriarstile, pöörduge esmalt ikka perearsti poole. Perearst on kõige lähem ja kättesaadavam ja enamusel juhtudel piisab temast täiesti. Mulle aga tundub, et arstiabi kättesaadavus, eriti esmatasandi arstiabi, kahaneb ajas kohutava kiirusega.

    VastaKustuta
  2. Tundub, et oleneb väga perearstist. Mu perearstikeskuses on nii, et tavaliselt alustan meilimisega (saadan paralleelselt nii perearstile kui ka pereõele). Selle põhjal nad otsustavad midagi, tavaliselt kutsuvad kohale ja sealt hakkab edasi arenema.

    Nt sain oma tänavusügisese pideva pea- ja näovaluga täna perearstile (olles eelmise nd teises pooles meilinud), tema saatis kohe röntgenisse + kirjutas kohe ennetavalt ühe uue allergiarohu retsepti, millest ta arvas, et võiks igal juhul kasu olla, ja esmaspäevaks peaks röntgeni vastus käes olema.

    VastaKustuta
  3. Kas linnalähedale kuskile nimistusse ei anna pressida?

    VastaKustuta
  4. Ma ise olen kaks korda saanud erameditsiini spetsialisti kaudu riiklikusse protseduuridele ja opile. Viimane kord 2a tagasi küll, aga äkki vihjeks ja abiks? Viimasel korral oli eriti jabur, eriarst kirjutas sedelile kirurgile kirjakese (ole hea, …/nimi/…, vaata proua üle!) ja kõik sujus. Ainus jama oli covidi reeglid, mis opisaba pikaks venitasid.

    VastaKustuta
  5. Kas sul on vaktsiinijärgsed kahjustused? See pidi tekitama neuroloogilisi kaebusi.

    VastaKustuta
  6. Hea dokfilm briti ajakirjanikelt https://www.youtube.com/watch?v=dIVZ5ssWB-o. usu või mitte, vaadata tasub sellegipoolest

    VastaKustuta
  7. Psühholoogil ei ole retsepti kirjutamise õigust.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!