Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 20. september 2022

Puhas kadedus

Gramm õelust enne puhkust. Rohkem kui üks auhinnasaaja ütles tänukõnes ".. ja siis soovin ma tänada X, kes KUTSUS mind siia tööle". Olen jah kade. Mulle meeldiks teada, et teles töötamiseks on räme konkurss.

Aga see selgitab. Miks kiidetakse saatejuhti, kes kutsub saatesse külalisi, kes peavad kuulama tema, saatejuhi seisukohti, arvamust, monoloogi. Mind ajab see närvi, sest mind ei huvita, mida arvavad keskealised mees- saatejuhid. Aga tuleb välja, et see on hoopis tore.

Tennosaare lavastust vaadates mõtisklesin, et miks hoiti palgal joodikuid. Aga ju oli sama põhjus. Kellegi poolt kutsutuna peeti neid asendamatuteks .


13 kommentaari :

  1. Ei saagi aru mis sind kadedaks teeb. Ka see et inimesed teevad tööd või, et joodikud võivad olla andekad ka muul alal. :)

    VastaKustuta
  2. Ma ka ei saa aru.

    Ma eelmisel nädalal jagasin facebookis "teles töötamise" töökuulutust. (ERR vajab andmeturbe juhti.) Keegi ei taha. Töö on huvitav, seltskond on lahe, raha antakse... kuulu järgi kenasti. Aga ikkagi, keegi ei taha.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tahtjaid oleks kindlasti kui see töö oleks nagu kartulikorjamine. Selline töö eeldab pädevust antud valdkonnas ja pädevus eeldab töökogemust 3a ja täiendkoolitusi + kontrollitud meelsus, perekond ja sõbrad.

      Kustuta
  3. Kutsumine ei tàhenda ju seda, et konkurssi ei ole. Mind ka kutsuti praegusesse firmasse, kandideerisin koos teistega võrdsetel alustel.

    Mul endine kolleeg otsib juba kuu aega omale projektijuhti. Lootusetu juhtum, pole nagu kedagi valida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja meil on lausa ametlik programm töötajatele, mille kaudu saab inimesi soovitada. Põhjalik küsimustik ja soovitusankeet. Kui sinu kandidaat osutub valituks, saad natsa raha. Aga kandideerivad ikka ametlikult kõik koos ja taustauuring tehakse, et välistada korruptiivsed jamad, kriminaalsed keissid jne.
      Tàiesti ametlik protsess inimeste vàrbamiseks :)

      Kustuta
    2. Kõikides ettevõtetes, kus ma üldse töötanud olen, on samasugune soovituste süsteem olnud. Ja muidugi on töölevõtt formaalselt sama, kandideerimine jne.

      ERR nüü küll kellegi meelsust või sõpru kontrollida ei viits :) RS puutumust seal ei tohiks ometi olla.

      Kustuta
    3. Kle, te räägite erafirmadest.Loomulikult võtab omanik tööle keda tahab ja kuna spetsialiste napib, seisab pea peal.
      Mina räägin noortest toimetajatest , reporteritest, saatejuhtidest, kellele maksan palka mina. Ajakirjanikke ja filolooge õpetatakse kahes ülikoolis ja ma tunnen umbes peotäit, kes on sunnitult vabakutselised või ilma erialase tööta. Mina tahaks tööle, mis pole just raketiteadus näha konkurssi. Sest tänased tegijad ei ole väga head.

      Kustuta
    4. ma olen peamiselt avaliku sektori heaks töötav vabatahtlik vabakutseline ning ka selle tööotsa peale mind kutsuti JA ma läbisin ametliku konkursi, anonüümselt.

      Kustuta
    5. ("vabatahtlik" tähendab seda, et mulle sobib olla vabakutseline, mitte et raha ei makstaks.)

      Kustuta
    6. Mina küll ei saanud aru, et sa räägid reporteritest või filoloogidest, kust see pidi välja tulema? Lugesin üle, "tänased auhinnasaajad" peaks vist millelegi vihje olema, aga internetis sihukesed vihjed üldiselt ei tööta.

      Kustuta
    7. Aga avaliku meedia kvaliteedi osas ei oska ma kurta. Ma küll ei tarbi seda ka eriti. Kuid mida ma näen, nii trükk kui tele, tundub suht hea olema?

      Kas konkurss peaks olema "tähtsatele ametitele" (millest sõltub riigi, rahva või ettevõtte edu mingis vallas) või ka spetsialistidele? No oleks viisakas, kui mõlemale. Aga esimene osa on selgesti tähtsam.

      Kustuta
  4. KK mis projekti vaja juhtida on? Saada mulle link

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!