Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 10. mai 2021

Muutunud elu


Lugesin üle pika aja paberraamatut. Väga hull polnudki, aga kuna mõlemad olid laenatud raamatud, siis tundsin puudust võimalusest tõmmata headele kohtadele näpuga highlight ja lisada lugemise käigus tekkivaid mõtteid.

Alguses häiris ka see, et teksti ei saanud suuremaks teha, aga sellega silm kohanes.

****

Täna hommikul oli staadionil suur priske jänes. Kuna rahvast juba liikus ja lapsed läksid kooli, siis oli jänes paanikas ja üritas staadionilt välja pääseda. Staadion on meil laste eest kenasti lukus, seega ta pidi staadionile saama aia alt või mõnest praost. Tiirutas tiirutas. Lõpuks pääses välja. Meil on läheduses mitu metsa, kust ta võis tulla, aga kõikidesse pääseb üle autoteede. 

Hakkasin mõtlema, et kui ta nüüd juhtumisi pääses välja nn valest praost ja isegi, kui tal on mõne põõsa all taipu rahuneda. Kas jänes mäletab oma kodu? Kui ta põgenes praegu vales suunas, kas tal on siis niipalju instinkte, et õiges suunas pöörata ja õigesse metsa minna?

Või polegi jänestel õiget kodu st nad võivad elada suvalises kohas?

*****

Eelmisel nädalal, vaktsiiinieufoorias, hakkasin planeerima suvist puhkust. Sain internetist teada, et mind on valmis vastu võtma Montenegro, Madeira, Sloveenia, Kreeka, Gruusia, Küpros ja Horvaatia.  Paketireisiga saaks lisaks Bulgaariasse, Türki ja Egiptusesse. Kaht viimast ei tahaks.
Samuti on vist liiga vara loota siseruumide ja kultuuriürituste peale. Mõistlik oleks ilmselt sihiks võtta loodusturism. Väljas ja turvalisem.

Osa riike langes kohe ära, kuna lendamine läheks liiga kalliks. Silma jäi Sloveenia. Kui sõidaks lennukiga Ljubljanasse, sealt rendiks auto ja läheks Bledi järve äärde. Mäed, koopad, kosed, järv, meri... olin juba oma mõtetes alpides eedelvaisse korjamas, kui kusagilt kuulsin katket, et Hispaanias? ( või oli see mingi muu riik) peab maski kandma ka õues ja rannas.

Korragi jõudis minuni teadmine, et nii lihtsalt need asjad, et ostad piletid ja sõidad kohale, enam ei käi. 

Võtsin ette Euroopa andmed ja sain aru, et mõningate eranditega kehtib üldiselt reegel, et riigid, kes mind ootavad, on kõrge nakatumismäära ja madala vaktsineerimisosakaaluga... Muid piiranguid ei hakanud uurimagi.

Paar nädalat võib päris palju muuta, seega enne mai lõppu pole vist mõtet midagi mõelda ega planeeridagi. Eks siis juunikuus näeb. Egiptusesse vast ikka saab. Toon teile sealt natuke lav - tüvesid..


10 kommentaari :

  1. Bohinj pidi olema parem kui Bled, vähem kommertsi ja ilusam. Kolleeg (kohalik) oli seal hiljuti, personal maskides aga neid ei sunnitud. Pisikene hotell - Boutique. Numbrid üldiselt on langustrendis neil, aga eks jah see risk on alati, et mis seis on kui kohale saad.

    VastaKustuta
  2. Selles https://www.booking.com/hotel/si/majer-39-ca.html?aid=318615;label=New_English_EN_GBIE_5226314545-RnYQj%2AqnIkYg15Re%2ASD5mgS99511068025%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap%3Aneg%3Afi%3Atidsa-64415224945%3Alp9041106%3Ali%3Adec%3Adm;sid=bc34a887cf0a574e9455f1fe9ff1ae38;dest_id=-83697;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;group_children=0;hapos=1;hpos=1;no_rooms=1;room1=A%2CA;sb_price_type=total;sr_order=popularity;srepoch=1620631512;srpvid=8046342ce04b00a1;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl

    VastaKustuta
  3. Olen käinud nii Bled kui Bohiji ääres. Üldiselt - pigem hoiatan. Seal on väga ilus, aga seal on Väga Väga Väga Palju inimesi ja Turism On Äri. Minge enne hooaega, või pärast. Suvalt kohale ilmuda ja kusagil öömaja saada ei tööta. Ummikud on lõpmatud. Triglavi piirkond on Sloveenia loodusturismi keskus ja raha-allikas koos heade ja veadega.

    Aga kui oled õigel ajal õiges kohas, siis on muidugi super.

    VastaKustuta
  4. See jah Hispaanias, et väljas tänaval, looduses ja rannas jalutades peab ka mask ees olema. Päevitades ja ujudes võib ära võtta. Sel suvel ilmselt veel pole lootust, et leeveneks see nõue :(

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Siis Hispaania läheb nimekirjast maha :( Seda küll ei viitsiks. Tänud teavitamast!

      Järjest enam tundub, et meil siin Eestis on ikka päris laulupidu :)

      Kustuta
    2. Seda see seal TT kadedalt kirjutab noh!

      Kustuta
    3. Nii on ja nii vist kahjuks jääb. Meil just teatati, et peab ikka pikendama "Istu toas" piiranguid vähemalt Juuni alguseni. Metsa põgenemiseks pead kohalikke olusid tundma, ehk siis varjatud parkimise leidma. Samas vastu igasugust loogikat otsustati leevendada linna parkides alko tarbimise tingimusi. Ehkki endiselt on rangelt keelatud siis linnapea andis avalikult teada, et politsei teid ei tülita kui viisakuse piires joomarlusega tegelete :D

      Kustuta
    4. Kolleeg praegu Barcelonas ja kirjutab, et kõik avatud ja elu nagu tavaliselt, aga mask on jah kohustuslik.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!