Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 24. mai 2021

с уважением


3 järeldust.

Jõudsin eile ühe huvitava avastuseni.

Kõik on sadu kordi kuulnud venelaste väljendit " ne uvazaes ?", Ma pole kunagi juurelnud selle mõtte üle, sest üldjuhul toimub see kontekstis, et keegi veenab kedagi jooma sama palju alkoholi, kui ta ise, sest üksinda on nõme purjus olla.

Aga vihastades ühe kolleegi peale, kes kokkulepitud koosoleku sujuvalt ära jättis ja ühtteist oli veel. Sain aru, et see ongi  ju nüüd see.

Ta ei austa mind. Minu aega, minu tööd. Mind.

Õnneks või kahjuks pole ma ainus,  kellega ta nii käitub. 

Naljakas, et Eesti kultuuriruumis eriti ei räägita lugupidamisest. Hiljuti just lugesin üht vene raamatut, kus tegelane rääkis endast, et .... Elan hästi, minust peetakse lugu...

Eestlased on pigem tublid? Hinnatud ?

Küsimus on see, et kas lugupidamine on nagu usaldus ja autoriteet,  mis tuleb võtta või välja teenida. Või saab midagi ette võtta, et inimene hakkaks teisi austama.


Tallinna rattateede ja parkide eest võite mind tänada. Ma olen selle lühikese aja jooksul saanud juba teise üllatava trahvi. Sain kirja. Selgus, et ületasin kiirust Tammsaare teel... Teel, mis on täis ummikuid ja teeremonte. Ja kus seal üldse kiirust mõõdetakse? Ma olevat sõitnud 58 km/h.  Ning mitte keegi ei pakkunud võimalust trahvi asemel rahuneda. Kuna ma käisin passipilte tegemas, siis oleks rahunemine olnud abiks nii enne kui pärast... Ja mis veel põnevam, ka mu mees sai samal päeval samas kohas trahvi. Ehk siis terve pere panustas.

Igatahes. Võtke heaks. Pole tänu väärt.


Ja kolmas järeldus. Kuna keegi ei küsi, siis ütlen ise. Minu maitse on hapu. Ja sellest tulenevad hapukasmagusad marjad, hapukasmõrkjas greip, hapukassoolane kurk ja hapukasumamine liha.




11 kommentaari :

  1. Lugupidamine tuleb ikka välja teenida sellega, et sa teed midagi teistele kasulikku. Juid neid, õpetad neid, pakud neile mingit asjalikku teenust, oled usaldusväärne partner, muudad maailma kas suures või väikeses ulatuses.

    Muidugi ei ole "kasu" universaalne. Hea sõjapealik on oma suguharu mõttes "kasulik", naabersuguharu mõttes väga-väga kahjulik. Aga lugu võivad tast pidada mõlemad.

    VastaKustuta
  2. Küllap oli mobiilne kaamera tee veeres. Sõidan sama teed igapäevaselt ja enne ning pärast seitsmekümne-ala ei sõida mitte keegi viiekümnega. Ilmselt seal see kaamera lösutaski.
    C уважением:)

    VastaKustuta
  3. Meil on see ütlemine "sada puuda soola koos ära vaja süüa". Töökeskkonnas on tõesti nii, et kellega oled ikka julmalt kakelnud, leppinud ja hiljem aidanud "padrikust välja", see hindab ja austab elu lõpuni. Mu tähelepanek erinevate rahvuste osas.
    Aga see sinu väljend siin on vist tõesti pigem meie naabritel (ka ukrainlastel olen täheldanud) ning minul seostub konkreetselt viinavõtmisega :D
    Muidugi kahju, et koosolek ära jäi, aga ma loodan, et siiski kolleeg teavitas?

    VastaKustuta
  4. See "sada puuda" ei toimi moodsas ettevötluses, kus on ootuspärane iga paari aasta tagant ettevõtet vahetada. Eriti kui kolleegid on ilma eri otstest koos. Eestis on erialased kogukonnad väikesed ja "ma tean teda X aegadest" on üsna tavaline.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nõus, aga osaliselt. Piisab ühest väga kriitilisest teemast, ütleb minu kogemus. See ajafaktor ei ole alati nii määrav, aga ma saan aru, mida sa mõtled. Eks valdavalt nii kipub olema.

      Kustuta
  5. 1. Ma lõpetan tihti ametliku kirja ütlemisega... Lugupidamisega K.P.
    Erinevalt isand Konnast eesti keeles ;)
    2. Kahtlustan, et teie pere panus ei olnud eriti suur, ma hiljuti maksin kaasa tekitatud trahvi, ainult 9 eurot oli.
    3. Hapu on aegade lemmik: hapukapsad, pohlamoos, greip, hapukurk... need on eluliselt olulised.

    VastaKustuta
  6. Hapu - jaa, absoluutselt, minul ka!

    VastaKustuta
  7. "Lugupidamine" (vene keeles) on üks väga olulistest momentidest vene kuritegelikus maailmas, selle puudumise või isegi kahtluse korral lüüakse silmagi pilgutamata maha. Muideks ka Kremli ülemus kasutab aeg-ajalt sama väljendit ;)

    VastaKustuta
  8. Lugupidamine tähendab mingi inimryhma hierarhiaredeli kõrgematel pulkadel asetsemist. Mida kõrgem pulk, seda rohkem austatakse. Mida madalamal oled, seda vaiksemalt tuleb sul hiilida, või muidu! Erinevatel redelitel on erinev nö kõrgus ja kaal, samuti igal inimesel isiklikud redelid. Selline kodanik, kelle redelil on ainult 2 pulka, ja ylemisel istub tema ise, pole võimeline teistest elusolenditest hoolima ja neid hindama, ykskõik kui palju need ka ei punnitaks.

    VastaKustuta
  9. Lugupidamisest ja ärateenimisest - kui lugupidamist tõlgendada arvestamise mõttes, siis on liiga kasulik olla kah kontraproduktiivne. Kui kellelgi tekib kuulsus, et tema lahendab alati igasugused olukorrad ära ja saab hakkama ja teeb peedist pesumasinale trumli, siis pole teistel motti hoida teda nõmedate olukordade eest.

    VastaKustuta
  10. Uvažaješ-ne uvažaješ on spetsiifilised orkide häälitsused ja neid kuidagi muude nähtustega seostada on võimatu.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!