Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

laupäev, 1. mai 2021

Ilus filmimuusika

Ühes raadiosaates väideti, et üle aegade parim filmilaul on Võlur Ozist Over the Rainbow. Ma ilmselt nõustun. Läbi aegade kestnud, sadu erinevaid interpretatsioone versioone võimaldav meloodia, armas sõnum jne. 

Mul on alati, kui küsitakse lemmikuid, väga raskelt vastata. Sest ühte ainsat laulu, raamatut, filmi jne pole. Mulle meeldivad paljud. Praegune nimekiri on täna ja praegu ja välja jäid väga väga paljud. Näiteks  Adele Skyfall, Ristiisa, Eesti filmidest Ehala, Vinter, Grünberg, Podelski looming, Mees ja naine, Emmanuelle, Vis a vis jne. Mul oleks lihtsam koostada top 10000


Musketäride laul. Tegelikult meeldib mulle isegi rohkem see laul, mida Leedi Winter ja Kardinal koos laulsid

Dr Zivagost Lara teema. Kuna ma hiljuti lugesin raamatut, siis sellepärast värskelt meeles. Muusika põhjal võiks arvata, et tegemist on armastusromaaniga. Aga tegelikult oli vana kooli ajasturomaan. Filmi ma näinud pole. Kuna raamat sai loetud, siis tahaks tegelikult näha.

Twin Peaksi teema. Seriaal on ka väga hea.

Dix pour cent soundtrack. 

Armageddon. I Don't Want to Miss a Thing.  Üks suur armastuslugu peaks ju ka olema. 

The Bodyguard. . "I Will Always Love You.. teine veel :) noorus tuleb meelde.

Šostakovitši romanss filmist Kiin. Filmist on mul ähmaselt mälestused ja millegipärast negatiivsed. Aga see meloodia on  ilmselt üks mu läbi aegade lemmikuid. Põhjus, miks ma tahtsin õppida viiulit mängima. Meloodia, mis paneb tantsima ja lendama...Mu Spotify listis on tegelikult parem seade Suure Teatri viiuldajate esituses.

Sluga naroda, Слуга народу Hiljuti nähtud seriaal, mille sisu sai tõeks. Kuulake neid sõnu. Mind ajab iga kord naerma

Cherbourgi vihmavarjud. Lihtsalt meeldib.








4 kommentaari :

  1. Kiini mainiti ka viimases Rahva Oma Kaitses. Neile tuli kriitikanool endise raadiotöötaja sulest soovikontserdite ajaloo osas, kus siis mh mainiti ka, mis olid popimad soovilood. Lisaks Kiinile nt Tšaikovski 1. klaverikontserdi 1. osa, mis kestis 20 minutit :D ja väikeste luikede tants.
    https://r2.err.ee/1608179902/rahva-oma-kaitse-andrus-kivirahk-mart-juur

    VastaKustuta
  2. Filmis “Mustlaslaager läheb taevasse” oli ka hullult ilus muusika:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. sellega on küll sama küsimus, mis nt "Amadeuse" või "Kuningas tantsib" muusikaga - kas tegemist on filmimuusikaga?

      Või muusikalide linastustega.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!