Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 28. oktoober 2019

Kiidan

Olukorrast riigist on minuga koos käinud lausa piinlikult mitmeid aastaid.
Igal pühapäeval panen ma kõrvaklapid pähe ja kuulan esiti vererõhku tõstvat "Olukorrast riigis" ja seejärel lõõgastuseks Juurt ja Kivirähki.

Nii Samost ja Muuli kui ka Lobjakas ja Karnau  ajasid mind närvi. Esiteks maailmavaatelise erinevuse pärast, aga rohkem veel kasutatava demagoogia ja suhtlemisstiili tõttu. Ma lähen väga närvi, kui keegi ütleb teisele " sa mõtled valesti". Aga mingi sadomaso vajadusega, ma ikkagi kuulan. Kõik need aastad.

Ja nüüd ma olen väga rahul. Lobjaka asemel on leitud Marju Himma. Tal on hea selge diktsioon, meeldiv tämber. Aga mis kõige olulisem, väga hea lastetuba. Ta ei sega vahele, ta jääb eriarvamusele oponenti solvamata ja ta oskab diskuteerida,

Lisaks armastan ma tema optimismi. Paraku on suur osa meie poliitikasaadete tegijatest üle-keskea mehed, kelles on väga palju viha, sarkasmi ja " mina tea paremini" hoiakut.

Noor, positiivne, eelarvamustevaba ja objektiivne naine on lihtsalt suurepärane vaheldus.

5 kommentaari :

  1. Ma ei suuda ühtegi naisega raadiosaadet kuulata - ja eriti ärapidisel põhjusel. Naistel nimelt ei lasta seal rääkida! Mehed katkestavad neid poolelt lauselt ja üldse suhtuvad räme patroneerivalt. Nad arvavad, et kui naine midagi ütles, siis mehe kohus on sellele pärast oma mehine kinnitus peale anda. Või siis naise seisukoht nii muuseas naljaks pöörata. Seda ka siis, kui naine oma oma valdkonna tipp ja absoluutne ekspert...

    Aga võtan siis seda saadet kuulata, ehk on seekord parem, aitäh!

    VastaKustuta
  2. Ainus naine, kelle kahjuks nii harvaid esinemisi raadios tasub kuulata, on Kadri Liik.

    VastaKustuta
  3. Mina, vastupidi, loobusin selle saate kuulamisest. Maitsed on erinevad, mis muud.

    VastaKustuta
  4. Mu teine häda nende saadetega kipub olema, et varem või hiljem jõutakse teemani, millest ma midagi (omast arust) tean. Mispeale ma panen raadio tigedalt kinni, sest jutt on enamasti täiesti jabur (et mitte halvemini öelda) ja ma tajun, et saatejuhid ei adu asjast ega kontekstist mitte midagi.

    VastaKustuta
  5. Ta minu meelest teeb saateid ka ETVle, Uudishimu tippkeskus nt. Saatejuhiks pannakse mõni kaunidus, kelle ümber kaameramees teeks nagu loodusvõtteid kaameraga aga jutt on ette kirjutatud. Saate lõpus on alati kommentaarid Marjult. Mulle ta ka meeldib.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!