Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 16. veebruar 2017

Kes oskab õmmelda?

Tundub, et mu blogist on saamas mureblogi :)

Kuna mu lugejate hulgas on mitu näputöömeistrit, siis äkki keegi oskab nõu anda ja aidata?

Mure on selline, et jakid- mantlid- joped. Ei sõltu vanusest ega kaubamärgist, vaid varem või hiljem läheb vooder katki. St rebeneb ühenduskohtadest.
Ma ei tea, kas me kanname peres liiga väikseid riideid või oleme lihtsalt liiga liikuvad...

Kuidas seda parandada? Masinaga õmmelda ei saa- see tõmbaks voodri veel kitsamaks. Olen käsitsi palistanud, aga see ei kesta kaua. Mõne aja pärast hargneb sealt kõrvalt uuesti lahti.


Ideid? Mõtteid?

10 kommentaari :

  1. Mina olen mõnikord õmmelnud kärisenud õmblusele peale sobivat (või siis hoopis kontrastset) tooni laiema atlasspaela. Peab lihtsalt servadest korralikult pisikese pistega tihedalt tegema. Ei jää väga rõveda välimusega ja on vastupidav. Õnneks viimasel ajal on voodrid vastu pidanud, samas taskuvoodrid kipuvad katki minema kuigi ma seal midagi hullu ei hoia. Neid on hoopis tüütum parandada.

    VastaKustuta
  2. Et siis käsitsi õmbled peale?

    Ma olen mõelnud, et kas pole mitte müügil ka kleeplindid kangaste jaoks? Huvitav, kas need peaks vastu?

    VastaKustuta
  3. ma oskan õmmelda, aga voodri parandamisest olen peale paari katset loobunud. Kui sa nüüd mainisid seda kleeplinti-kangast, siis see tundub hea mõte olevat, aga ilmselt peab selle ikka käsitsi kinni õmblema nagu ilma liimita paelagi, ega ta muidu ju püsi, kui riie seljas liigub. Kas on selliseid kleeplinte, mida külge triikima ei peaks? Voodri külge millegi triikimine oleks ka jama tegevus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma pole proovinud. Aga Sa oled selline osav nikerdaja, kui kunagi proovid, siis kindlasti kirjuta, kas ja kuidas see töötas.

      Kustuta
  4. Lasen õmblejal uue voodri panna...
    k.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mu õde väitis, et see on mõttetult kallis?? Et odavam on uus osta?? Ise pole julgenud küsima minna.

      Kustuta
    2. Väike vastus eelnenule..
      Võimalik , et mõni asi ongi kallis ja polegi mõtet.
      Tavaliselt võtan jalad selga, parandamist vajav töö / asi kaasa ja õmbleja / parandaja juurde ja seal selgub edasine .
      Ikka läbirääkimiste asi .
      Kui ikka ise ei oska( jutt siis oma mätta otsast), no mis parata, tuleb kasutada teiste teeneid.
      K.

      Kustuta
  5. Mul on Tallinnas kaks imelist prouat, kes oskavad absoluutselt kõiki riideid parandada. Arusaamatult väikese raha eest. Kas sellest oleks abi?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sa võiksid kontakte sheerida? Kui avalikult ei taha, siis palun saada meiliga. Väga tahaks asjad korda saada

      Kustuta
    2. Üks proua on Pirita jõe ääres olevas Regati majas olevas keemilises puhastuses ja teine on Viimsi Delice poega samas majas (sissepääs on õuest) keemilises puhastuses. Nad teevad ainult rõivaste parandust ja vajadusel ka kitsamaks ja lühemaks. Meie pere oleks ilma nendeta ikka lausa paljas. Eriti osavad on nad teksastega.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!