Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 4. juuli 2013

Ma ei oska guugeldada

Mu kallis HTC sai täna 2 aastaseks. Palju õnne.

Kuid tundub, et telefoni üks eluaasta võrdub inimese 50 aastaga? Viimastel aegadel saan ma talt sõnumit, et mälu on täis.

Loen ajalehest rubriike "minu äpid" ja nutan. Ma olen ära kustutanud kõik. Siiani pole ma raatsinud loobuda vaid kahest: shush! ja angry birds. Aga kardetavasti olen sunnitud ka need kustutama, sest mu vanake ei suuda muidu mäletada...

Suures kustutamishoos olen ma ilmselt ära kustutanud midagi olulist, sest telefoniga algselt kaasas olnud ekraanil olev kella-kuupäeva vidin näitab mulle New-Yorgi aega ja ilma. Võib-olla on see vihje?
Asja point ja iroonia on selles, et mul on käes internet ja ka kümnete katsetuste tagajärjel ei suuda ma välja mõelda märksõna, mille abil leida internetist abi. Ja tuua mu telefon tagasi Eestisse.

8 kommentaari :

  1. Eeldatavasti on täis sisemälu(ROM), äpid (mis ei mõjuta telefoni seadeid jne, nagu mängud on mälukaardil). Enda ACEl sama probleem, et sisemälu vähe - ja see on vanema põlvkonna tüüpviga. Aitab kõnelogide, sõnumite kustutamine ja ise tõmbasin endale nt Android Assistant, millega saab valida mis programmid avanevad, kustuab ära google otsinguid jm asju, mis sisemälu söövad.
    Muidu aitab mingiks ajaks ka tehase seadete taastamine - kuid siis kaovad kõik asjad, mis telefonis on. Tähtsatest asjadest (nt kontaktid) saab kergelt backupi teha :)

    VastaKustuta
  2. Tänan, proovin kindlasti.
    Kontaktide osas- ma olen aru saanud, et sünkroniseerib google/FB-ga. Seega, kui uuesti luban neid kasutada, siis peaks need ju ka nö automaatselt taastuma?

    VastaKustuta
  3. Sünkroniseerimine on veits teine asi, ma HTC-ga pole kursis, aga minu samsung tuleb juhtmega arvutisse ühendada ja siis kasutan sellist programmi nagu Kies (samsungi oma), Nokial on nt selleks Zune ja siis sealt kaudu saab arvutisse teha kontaktilisti salvestuse ja pärast sealt kaudu ka uuesti telefoni lasta.
    Pm sama programm, mida sa peaksid kasutama ka telefoni tarkvara uuendamiseks.
    Backup korral salvestab kõik kontaktid, kes telefonis on nii nagu nad on, sünkroniseerimise korral võtab ta jälle vaid su facebooki/google kontaktide hulgas olevad inimesed ja nende numbrid - ehk ise sisestatud läheksid sellisel juhul kaotsi.

    Aga mille peab su HTC jookseb? Android? Kui jah siis on olemas selline asi nagu androidifoorum, kust saab palju abi :)

    VastaKustuta
  4. Mis sorti HTC see on?
    Igal juhul peab Androidil olema võimalik äppe põhimälust sd-kaardile tõsta, vähemalt angry birds ja muud omainstallitud rakendused peaks küll seda võimaldama. See vabastab natuke mälu. Sealsamas, kus sa äppe maha installida saad, on natuke allpool nupp Move to SD card, see peaks aitama.

    Kas kellaaja tagasimuutmine pole võimalik?

    Kui muu ei aita, tuleb

    VastaKustuta
  5. oijjah. Eelmine komment jäi pooleli. Et kui muu ei aita, siis tuleb kahjuks teha telefonile Factory data reset ja pärast seda kõik uuesti seadistada.

    Veel üks võimalus, aga see nõuab juba rohkem teadmisi, on telefon ruutida ja asendada android selles cyanogeniga. See pidi ka aitama mälu kokku hoidma - sisuliselt on see üks androidi eriversioone. http://www.cyanogenmod.org/

    VastaKustuta
  6. seal ei andnud enam midagi kuhugi tõsta. aga tegin reseti, eks nüüd siis näis, kaua jaksab...:)
    Tänan!

    VastaKustuta
  7. Kas see on htc wildfire? Muideks. See ongi üks lühimäluline kiuslik jurakas, kuhu mitte midagi tegelikult installida ei maksa.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. jah Wildfire. Aga 2 aastat tagasi ei hoiatanud mind keegi:)
      Loodetavasti uue telefonini nüüd mõnda aega algseadetega ikka kestab.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!