Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 17. aprill 2013

Paha tuju ravimid

nr 1 ravim: karjumine. Tuleb leida võimalikult inimtühi koht, Mina näiteks julgen seda teha ainult üksinda autos, kus olen suht kindel, et keegi ei saa appi tormata. Eesmärk on kogu südamest ja täiest kõrist lihtsalt röökida. Kõlab kergelt, aga teostada on tegelikult üsna raske. Minu jaoks nõuab päris parajat eneseületust. Aga aitab ja kogu see ettevalmistus, koha leidmine, enda ületamine- on niivõrd naljakas, et minu röökimine lõppeb alati ohjeldamatu naeruhooga.

nr 2. suurte tunnete teesklemine.
Kui tahad nutta, siis tuleks nutta täiega. Kui vanduda, siis ikka nii, et oleks. jne, Kuuluta kogu maailmale kuidas sind ei armastata, hüsteeritse ja lärma. No, tegelikult võiksid seda kõike teha muidugi omaette. Aga tuleb tunnistada, et publik annab ainult hoogu ja mida rohkem esined ja rolli sisse elad, seda kergem hakkab.
Samuti vabastava efektiga ja lisaks, tunnete kohustuslikuks muutmine ning üleforsseerimine muudab protsessi koomiliseks


nr 3. miks.
Ehk siis vana-hea miks küsimused. Sobib eriti hästi, kui paha tuju on põhjustatud teiste inimeste või mingite olude poolt. Tuleks küsida endalt niikaua - miks?,kuni jõuad põhjuseni. Elu on näidanud, et väga sügavale kaevama ei peagi.
Ja kui oled välja selgitanud põhjuse, saab seda ka lahendada või siis mitte. Vabalt võib nentida, et jah, olengi ebakindel või rumal või midaiganes. Ja kelle asi. Aga kui sa tead, miks keski/miski sulle niipalju korda läks, et sind solvas, hakkab alati kergem.

Võib olla ka nii, et põhjust polegi- on kas madalrõhkkond või hormoonid või midagi muud,
Siis on lahenduseks "ohvri mängimine". Ma kahjuks ei mäleta millises lasteraamatus, oli juttu emast, kes võttis endale aeg-ajalt vaba päeva- vedeles terve päeva voodis. Kui töö seda lubab, siis mu meelest parim. Ja ma tahaks rõhutada, et siinkohal võrdõiguslikkus ei kehti. Isad ja lapsed peavad oma laiskusepäevad teistmoodi välja teenima.
Niisiis- ajule tuleb anda käsklus mõelda ja planeerida naisteajakirjade  stressi maandavaid tegevusi, neid ellu viia ja lubada endal olla pahas tujus ja õnnetu.

Kui vaja siis mitu päeva. Ei tunne ennnast süüdi, vaid naudid- "ma olen õnnetu inimene ja tahan seda kõike saada".
Ja usu või mitte, ükskord tuleb päike välja ja tuju läheb paremaks nagunii...:)

4 kommentaari :

  1. Head nipid! Ma lisaks veel rattaga sõitmise looduses, kus saab samuti segamatult nutta, iseendaga rääkida vms. Ilm peab muidugi hea olema..

    VastaKustuta
  2. Ma olen nende nippidega väga nõus, endal järele proovitud.

    Ainult sellest ei saa ma aru, miks mehed ei või halbolla puhul lebotada? Arvad, et nad on loomuldasa nii palju depresiivsemad, et see oleks kontraproduktiivne? Aga rasket depressiooni tuleb ometi ette naistelgi ja ka raske depressiooniga naisel ei oleks see teab mis kaval ravivõte.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. kõik võivad. aga see õigus tuleb ise kätte võidelda. ja mis mees see on, kes põeb ja perele raha kokku ei tassi
      (nali tegelikult)

      Kustuta
  3. Ma just eile lugesin, et üks "nõks" on probleem või probleemitekitaja kujundlikult peo peale võtta, seal see aina väiksemaks mõelda ja siis minema puhuda.
    Lõbus!

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!