Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 19. detsember 2011

Jõululaulude TOP

Ma ei saa aru kurtmistest, et jõululauludest on siiber. Neis raadiojaamades, mida mina kuulan jõulumuusikat ei lasta. Kui siis harva mõni. Kaubanduskeskustes käin ma harva ja nii kiiresti kui võimalik. Ehk siis, seda muusikat saan ma kuulata vaid siis, kui panen ise oma plaadimängijasse plaadi.  Nii et tüdimus sõltub ainult ja ainult minust.
Aga mulle selline muusika väga meeldib, mistõttu on väga keeruline valida ainult kolme. Neid, mis kuuluvad detsembrikuu püsirepertuaari on ikka rohkem.


Konkurentsitu lemmik on Billy Hayes ja Jay W. Johnson "Blue Christmas", eesti keelsena "Häid jõule" ning minu listis on see lauluke Meelis Punderi esituses. Imekena viis ja mõtlemapanevad sõnad andestamisest, ootusest ning igatsusest.

Järgnevad laulud pole paremusjärjekorras. Need lihtsalt väga meeldivad mulle. Samadelt esitajatelt, kui eelmine laul
"Talveöö" Agu Tammeoru viis ja Ott Arderi sõnad. Esitab selles versioonis pisike Maria Listra.


Siis on pisut monotoonne laul, mis sellest hoolimata on väga "jõul". See on The Twelve days of Christmas, traditsionaal. Järgnevalt hästi andekas ja vaimukas arranzeeringus



Välismaa lauludest kuulub siia listi ka  Raymond Vincy ja Henri Martinet Petit Papa Noël, las laulab seda Celine Dion:)



Ja siis Heino Seljamaa "Äpu laul", mida mul  pole vist  mitte kunagi õnnestunud esitada algusest lõpuni:) Ikka tekib ühel hetkel kurku klomp ja silma pisar...  Kas pole paremat soovi- las kaovad maa pealt mured ja õnne juurde tuleb!


Adam, (kes muuhulgas:) on kirjutanud ka Giselle) poolt loodud "O Holy Night",  võimas meloodia, mis minu meelest annab imehästi edasi pühalikkust, nukrust, rõõmu üheaegselt. Lingi panen poistekoori esituses. Aga seda laulu vist polegi võimalik halvasti esitada.


Ja siis on veel üks laul Rene Eesperelt Ott Arderi sõnadega "Head uut aastat",  me oleme seda laulu oma kalli õega laulnud kahehäälselt vast paarkümmend(!) aastat nii nääri- kui jõuluvanadele. See on meie laul. Ma ei saa kahjuks siia linki panna, kuna see on ainult reklaamikanalis lastekas, ja ma ei taha seda propageerida. Sõnad algavad: Ma mäletan, et ükskord oli pidu ja elutoas meil seisis kuusepuu....

Ning veel üks pisarakiskuja:) Arne Oidi Süüta küünal. Millal Sa viimati helistasid oma emale?...


No ja muidugi laulud sellest, kuidas Jõulutaat on teel, Suudlused läbi jäätunud klaasi ning Aisakellad... Ilusat jõuluaega:)!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!