Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 9. veebruar 2011

Unistus pensionist

Aga mis siis, kui töö või õigemini selle läbi loodav väärtus pole mitte konstantne ega ka mitte rahvaarvuga võrdeliselt kasvav suurus? Äkki saab töö otsa. Näiteks, sest, ressursid vähenevad- enam ei saa niipalju toota. Teiseks on tootlikkus hüppeliselt kasvanud, ei vajata enam nii palju inimesi ühe ühiku saamiseks ning kolmandaks mulle tundub, et ka vajadus hakkab vähehaaval vähenema, inimesed hakkavad järjest enam tajuma, et neid asju niipalju vaja polegi.
Sajast tuhandest ehk kümnendik loob endale töökoha, et pakkuda olemasolevale konkurentsi või siis on neil tõepoolest nutikas läbimurdeline idee. Aga ülejäänud? Ainus, mida inimesed tegelikult vajavad, on toit.


Sõnad- ümberõpe töötutele ja/või eakatele kõlab paberil nii lihtsalt ja loogiliselt. Kuidas aga toimida, kui su vales kohas oleva Kodu järelturuväärtus on 70 tuhat, kui miski ime läbi peaks see üldse likviidseks osutuma ning ümberõpitud töö ei kata su tegelikke kulusid?  
Ja mis saab motivatsioonist ja tulemustest, kui eakas, kes ei jaksa enam teha füüsiliselt rasket asfaldipanija või kaevuri  tööd õpetatakse ümber inseneriks või IT spetsiks või mis iganes valdkonnas juhtub riigil töökäsi vaja olevat.

2 kommentaari :

  1. Kirjutad väga hästi ja mind huvitavatel teemadel, kuid minu jaoks liiga lühidalt nagu noor inimene ikka. Ise olen pikalt heietaja ja just sama teemaga kimpus.
    toit on esmavajadus, täitsa nõus, kuid meie kliimas on eluase sama vajalik ja mida vanemaks saad, seda rohkem koduses keskkonnas viibid ja sellepärast tahaks, et see koduke oleks võimalikult mugav ja läbimõeldud, eriti kui tegemist mingi erivajadusega inimesega.
    Minu meelest see olekski koht, kus vanemad ootavad oma laste abi (kuigi alati ei tunnista seda)
    Aeg ja tehnika muutuvad nii kiiresti, vanadel on ka näiteks telekapuldi ära õppimine või ümberõppimine stressi tekitav ja katkine pesumasin tõeline katastroof.

    VastaKustuta
  2. Tänan heade sõnade eest!:)
    (kui Sa vaid teaksid kui palju näen vaeva, et oma mõtted lühidalt kirja saada.....)

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!